[Çözüldü] Bilgisayarı Cd ve USB ile başlatamama

Başlatan sudusleri, 08 Eylül 2013 - 22:37:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sudusleri

Bilgisayarımda Windows 7 ve Manjaro Linux kurulu. Diğer bilgisayarlarda sorunsuz kurulum yapabildiğim CD ve USB ile bilgisayarımı başlatamıyorum. Hiç olmazsa 20 kere Windowsa dokunmadan Linux kurmuşluğum vardır. Manjarodan sonra BIOSta usb yi HDD olarak gösterip boot edemiyorum. USB takılıyken boot seçeneklerinde yer alıyor ilk sıraya alıp yeniden başlatıyorum boot edilebilir bir ortam değil diyor. Aynı şey cd için de geçerli. Eskiden USB belleği HDD olarak gösterip boot menüsünden de en başa alıp sorunsuz kurulum yapabiliyordum.

Sizce sorun nedir?
Düşten yumak oldun... alıp gittin günahları...

heartsmagic

BIOS aşamasında bir başka işletim sisteminin müdahalesinin olabileceğini sanmıyorum. Diğer bilgisayarlarda yapabilmene rağmen bu sistemde yapamıyorsun? Peki bir başka CD/USB çalıştırılabiliyor mu bu makinede?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sudusleri

Makine açıkken her türlü CD ve USB çalışıyor. Bir de Clonezilla kurulu bir USB var onunla boot edebiliyorum makineyi.

speakerXXL

USB aygıtta boot bayrağı işareti olup olmadığını kontrol etmekde fayda var.
Gparted ile yapabilirsiniz.

sudusleri

Boot bayrağı hiç aklıma gelmemişti.. Bayrak yokmuş baktım da.. Şu anda yeni bir usb yazıyorum. Bakalım olacak mı?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Eylül 2013 - 22:34:26

Boot bayraklı yeni bir USB yazdırdığımda sorunum çözüldü.. Teşekkürler..