Ubuntu Kurulumunda Siyah Ekran Çıkıyor

Başlatan Archaeopteryx, 08 Eylül 2013 - 14:43:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Archaeopteryx

Merhabalar,

Daha önce linux kullanıyordum fakat yeni bir bilgisayara geçmem sebebiyle tekrar kurmak istiyorum.

Freedos cihaza kendim doğrudan windows 8 yükledim. Bunun yanına yüklerken 100 gb lık bir alanı özellikle ayırdım ki linux ubuntu dağıtımını kurayım. Fakat 1 haftadır bir türlü işin içinden çıkamadım. DVD ye yazdırdığımda f12 ile aygıtı göremiyorum. 12.04 sürümünü hiçbir türlü okutamadım. Daha sonra tavsiye üzerine 13.04 64 bit sürümünü usb ye *önyükleme yaptım ve bu sefer install ekranını görmeyi başardım.

Try ubuntu
İnstall ubuntu

gibi seçeneklerin olduğu siyah ekrana geliyorum ve install ubuntuya tıklıyorum. Fakat siyah ekran geliyor ve bilgisayar o şekilde kalıyor.

Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler..

Ek olarak;
.iso dosyasını unetbootin programını kullanarak yazdırdım. Onun dışında farklı programlarla da defalarca denedim. Hem dvd, hem usb bellek ile tekrar tekrar denedim. Belki .iso dosyası arızalıdır diye 3 kez tekrar indirdim. Yani usb de veya dosyada bir sorun olmadığından emin gibiyim.

heartsmagic

Kurulumu nomodeset parametresi ile dene. Şu başlıktan yararlanabilirsin:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31554.0

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Archaeopteryx

Alıntı yapılan: heartsmagic - 08 Eylül 2013 - 15:53:07
Kurulumu nomodeset parametresi ile dene. Şu başlıktan yararlanabilirsin:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31554.0

Dil seçeneği ekranı gelmiyor ki bende.

91011

İlk yüklemeye çalıştığımda bende de aynı sorun vardı  http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=40136.0 konuda  sonunda yazılı nasıl yaptığım bunun gibi olabilir.
Tanrı konuşmaz, şeytan fısıldar...

Archaeopteryx

Şuan ubuntuyu sağlıklı bir şekilde kurdum fakat, başlangıçta bana windows 8 / ubuntu seçeneklerinden birisini seçmemi isteyen ekran gelmiyor. Biosdan legacy seçtiğimde otomatik ubuntu açılıyor, uefi seçtiğimdeyse windows 8. Bunun çözümü mevcut mu acaba?

heartsmagic

6ng4n

Sistemde aynı anda UEFI BIOS ve normal BIOS ile çalışan 2 işletim sistemi kurmuşsunuz. Ubuntu kurulumunu UEFI olarak yapmalısınız (Ubuntu Secure Boot için gerekli keyleri yüklemiyorsa ayrıca bu keyleri de sisteme eklemeniz gerekebilir) veya Windows 8'i klasik BIOS modunda kurmalısınız. Eğer Secure Boot özelliğinin ayağına dolanmasını istemiyorsanız Windows üzerinden kapatabilirsiniz.

Archaeopteryx

Alıntı yapılan: 6ng4n - 08 Eylül 2013 - 23:10:33
Sistemde aynı anda UEFI BIOS ve normal BIOS ile çalışan 2 işletim sistemi kurmuşsunuz. Ubuntu kurulumunu UEFI olarak yapmalısınız (Ubuntu Secure Boot için gerekli keyleri yüklemiyorsa ayrıca bu keyleri de sisteme eklemeniz gerekebilir) veya Windows 8'i klasik BIOS modunda kurmalısınız. Eğer Secure Boot özelliğinin ayağına dolanmasını istemiyorsanız Windows üzerinden kapatabilirsiniz.

Sıfırdan format atıp önce windows 8 i sonra ubuntuyu kurmaya karar verdim. Çünkü dediğiniz gibi UEFI olarak ubuntuyu kuramıyorum, onu değiştirdiğimde ise dediğim gibi oluyor. Ubuntu için format atacağız artık ne yapalım?

Şimdi benim windows 8 kurarken ne yapmam gerekiyor ki ubuntu kurulumunda sıkıntı çıkmasın? BIOS ayarlarında nelerle oynamam gerekli?

Yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkürler.

Bu arada 12.04 ü kurmak istiyorum.

heartsmagic