Ubuntu açılmıyor, dosyalara ulaşım ?

Başlatan utopyada, 05 Eylül 2013 - 16:54:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

utopyada

Merhabalar, ubuntuyu windows üzerine kurdum. Her zamanki gibi açıyordum ama mor ekran geliyor ve öylece kalıyor. Ne yapabilirim ? Bir de ubuntudaki dosyalara nasıl ulaşırım ?

guopx

Amaç sadece dosyalar ise kurtarma kipiyle konsol üzerinden veya herhangi bir dağıtımın canlı cd-usb'si ile dosya sisteminize ulaşabilirsiniz.
Ne yaptınız da açılmadı ubuntu hatırlıyor musunuz?
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

utopyada

Cevap verdiğiniz için çok teşekkürler gerçekten panik halindeyim şuan :((  Şimdi açılıyor ve başlangıçta GnuGrub Version ile başlayan bir yazı geliyor ve alt tarafta >>grub şeklinde benden komut bekliyor ne yapmam lazım acaba ?

guopx

utopyada

Hayır şu  şekilde :

GNU GRUB version
Minimal BASH-like line editing is supported. For the first word, TAB lists possible command completions. Anywhere else TAB lists possible device or file completions.

grub>

Ne yapmam lazım gerçekten şoktayım :((

guopx

Elinizde canlı cd-usb var mı? Eğer varsa yeniden grub2 kurulumu yapalım http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=13415.0 buradaki yöntem 1 i uygulayın.
Ayrıca calı cd ile girip sudo fdisk -l çıktısını verin.
Dosyalarınız için endişelenmeyin eğer farkında olmadan ubuntuyu silmediyseniz yerinde duruyorlardır ve canlı cd ile ulaşabilirsiniz.

utopyada

Tamam şimdi biraz ağırdan alabilir miyiz ?  :)
1-Canlı cd'i nasıl hazırlayacağım ? ya da usb ?

guopx

http://www.ubuntu.com/download/desktop buradan ubuntu iso'sunu indirin eğer cd'ye yazma imkanınız varsa cd'ye yazın. Usb hazırlamak için ise ubuntu tarafında unetbootin (depoda var) windows tarafında da http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/ kullanabilirsiniz. SOnra usb veya cd'den bilgisayarı boot edin.

hatas

GRUB'u onarmanız gerekiyorsa bunun için komutlarla boğuşmanız gerekmez, Viki'deki belgeye bakın: Grub önyükleyicisini onarmak

Ubuntu CD/DVD'si ya da USB belleği, çalışan-sistem (canlı-sistem) özelliklidir. Yani elinizde herhangi bir Ubuntu sürümüne ait CD/DVD ya da USB belleği varsa bunu canlı-sistem olarak kullanabilirsiniz. Canlı-sistem olarak nasıl kullanacağınıza birazdan geleceğim.

Elinizde Ubuntu DVD'si ya da USB belleği yoksa önce kendinize bir Ubuntu DVD'si (ya da USB belleği) oluştırmanız gerek (tercihen DVD kullanın). Bunun için Vikide Kurulum bölümünde anlatıldığı gibi Ubuntu ISO dosyasını indirin ve orada anlatıldığı şekilde bir DVD'ye yazdırın.

Ubuntu DVD'sini hazırladıktan sonra sıra, onu nasıl çalışan-sistem olarak açacağınıza geldi. Ubuntu DVD'sini sürücüye takın ve bilgisayarı bu DVD'den başlatın ("Bilgisayarı CD/DVD'den başlatma" konusunda bilginiz yoksa bu konuda ilgili Viki belgesine bakın: Bilgisayarı CD/DVD ya da USB bellekten başlatmak).

Bilgisayarı Ubuntu DVD'sinden başlattığınızda size Ubuntu'yu Denemek mi sistediğinizi yoksa Kurmak mı istediğinizi soran bir ekranla karşılaşacaksınız. İşte bu ekranda "Ubuntu'yu Dene" seçeneğini kullandığınızda çalışan-sistemi açmış oluyorsunuz, yani karşınıza geçici (RAM) bellekten çalışan geçici bir Ubuntu masaüstü ortamı gelecektir.

Çöken bilgisayardaki belgelere Çalışan-Sistem üzerinden ulaşılması konusunu da şurada anlatmıştık: Ubuntu'da sistem kurtarma

utopyada

usb yoktu evde gittim aldım geldim hazırladım  :)
Şimdi bu yukarıdaki kodları nereye yazacağımı bilemedim. Usb içindeki ubuntuyu açabiliyorum yeni bir sistem geliyor karşıma. Bundan sonra hangi adımı atacağım ? hatas söylediğinizi deniyorum hemen ama ben yeni bir ubuntu kurmak istemiyorum eskisini kullanmak istiyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Eylül 2013 - 22:05:44

Dosyalarimi goremiyorum

guopx

utopyada

Disk /dev/sda: 320.1 GB, 320072933376 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 38913 cylinders, total 625142448 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x109cf67e

Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sda1   *        2048      206847      102400    7  HPFS/NTFS/exFAT
/dev/sda2          206848   266242047   133017600    7  HPFS/NTFS/exFAT
/dev/sda3       266242048   625139711   179448832    7  HPFS/NTFS/exFAT

Disk /dev/sdb: 15.5 GB, 15512174592 bytes
32 heads, 63 sectors/track, 15028 cylinders, total 30297216 sectors
Units = sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk identifier: 0x21243622

Device Boot      Start         End      Blocks   Id  System
/dev/sdb1   *          63    30296447    15148192+   b  W95 FAT32

evet bu geldi

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Eylül 2013, 22:19:58

hangisi benimki ?

guopx

Şimdi anladım siz wubi ile kurmuşsunuz. Başta söylemiştiniz dikkatmi çekmemişti :( o zaman yeniden grub kurmak bir işe yaramayacak malesef.
http://askubuntu.com/questions/220979/what-next-what-do-i-do-at-the-grub-prompt-wubi-install
Durumunuz buradaki gibi. Ubuntuyu hangi böüme kurduğunuzu hatırlıyor musunuz? sda1? sda2? sda3?

utopyada

hayir hatirlamiyorum peki dosyalarim? lutfen 2 tane python dosyam var onlari almazsam hayattan sogurum (((((((

guopx

Belki boyutlarından hatırlayabilirsiniz
sda1 yaklaşık 1gb
sda2 130-140 gb
sda3 170-180 gb yaklaşık hangi bölüme ubuntu kurduysanız büyüklüğünü karşılaştırın.

utopyada

Gercekten hatirlamiyorum ama hatirlasam kurtarabilecek miyim onu anlayamadim ? sistemi unuttum dosyalari kurtarma sansim var mi? c ye kurduysam sda2 dir cunku C boyutu 130 gb

guopx

Sistemi kurtarmak için birkaç yol var.
http://www.howtogeek.com/howto/20340/how-to-restore-the-wubi-ubuntu-bootloader/ burada windows üzerinden grub'u onarmak anlatılmış.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=36472.0 burada wubi'yi gerçek bir linux bölümüne taşımak anlatılıyor.
En son windows üzerinden sadece dosyalara erişmek için ex2explore gibi bir program kullanılabilir http://askubuntu.com/questions/21264/how-to-open-wubis-disk-files-under-windows

utopyada

ex2 programini denedim ancak dosyalari gormedi neden gormedi acaba diger ikisini deneyeyim

guopx

http://calamari.wordpress.com/2009/12/01/fixing-a-broken-wubi-grub-after-ubuntu-updates/
Burda da işe yarar birşeyler var bence önce bu yöntemi deneyin.
grub> satırına gidiğiniz 3 komutla çözüldüğünü söylüyor yalnız kernel versiyonunuzu biliyor musnuz?

utopyada

guopx

NOT: kernel versiyonunuzu grub satırına
grub> ls /boot yazarak öğrenebilirsiniz /boot/vmlinuz-2.6.31-16-generic tarzı bir şey olmalı
sh:grub> linux /boot/vmlinuz-(Your version of the kernel) root=/dev/(Your Windows partition) loop=/ubuntu/disks/root.disk ro

sh:grub> initrd /boot/initrd.img-(Your version of the kernel)

sh:grub> boot
komutlarını uygulayın ve başlamasını umut edin :) eğer sistem açılırsa sudo update-grub komutunu verin

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Eylül 2013 - 23:15:54

Bu arada google-chrome üzerinde kod etiketi çalışmıyor mecbur kendim yazıyorum klavyeyi kırmak üzreyim :(

utopyada

ls /boot yazdığım zaman file not  found ya da unknown file gibi bie şey yazıyor. unuttum şimdi :) Bu düşündüğüm şey mi lütfen düşündüğüm şey olmasın ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Eylül 2013 - 23:33:52

Ben bilgisayarı balkondan atmak üzereyim :)))    :(((((

guopx

Bir başka çözüm olarak  http://sathyasays.com/2009/11/29/mounting-file-system-created-by-wubi-in-other-linux-distros/
Canlı usb ile boot edin bilgisayarı
mount <path-to-wubi-root-disk> <path-to-where-it-should-be-mounted> -o loop
Komutu ile dosylalarınıza canlı cd üzerinden erişebilirsiniz
mesela mount /dev/sda2 /mnt -o loop 
sonra sudo -H nautilus /mnt

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Eylül 2013 - 23:38:48

Eğer hangi partition olduğunu kestiremiyorsanız tek tek deneyin ölüm yok ya :)
mount /dev/sda1 /mnt -o loop
mount /dev/sda2 /mnt -o loop
mount /dev/sda3 /mnt -o loop

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Eylül 2013 - 23:43:37

DÜZELTME: Çok özür dileyerek söylüyorum yanlış vermişim kodları.
mount /dev/sda2/ubuntu/disks/root.disk /mnt -o loop şeklinde olmalıydı. Tekrar özür dilerim :(

utopyada

/dev/sda2/ubuntu/disks/root.disk: Not a directory

bu ciktiyi veriyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Eylül 2013 - 23:59:14

ama orda o dosyayi gorebiliyorum bu dizinde root disk dosyasi var

guopx

sudo su
mkdir /media/ubuntuwubi
sudo mount /dev/sda2 /mnt
sudo mount /mnt/ubuntu/disks/root.disk /media/ubuntuwubi -o loop
sudo -H nautilus /media/ubuntuwubi
şeklinde bir deneyin