[Çözüldü] Ubuntu Tabanlı İşletim sistemi yapımı

Başlatan mahmutubuntu, 05 Eylül 2013 - 15:52:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mahmutubuntu

Merhabalar ubuntuyu 2yıl dan beri kullanıyorum ama aklıma ne zamandır şöyle bişey takıldı.ubuntumuzu kullandık ettik her ubuntu formatımızda tekrar program kurmak zorunda kalıyorum ama bunların olmaması için tekrar setup gibi bişi yapmak mümkünmüdür?

KOnuyu yanlış yere açmıssam özür dilerim.

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

mahmutubuntu

Teşekkür ederim cevabınız için ama benim yapmak istediğim işletim sistemini setup gibi tekrar derleyebilme ve kurulum yaptırmak.

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

siberoloji

ekremsenturk

Yazılım merkezinde Ubuntu/debian için bir uygulama var adını hatırlamıyorum. Bootcd veya benzeri olabilir. Bazı ek yazılımları el ile ilave olarak kurmak gerekiyor. Kişisel dosyalar ve geçici hafıza tamamen siliniyor. İlk denemem olan bir hatalı DVD'den, eksiklere rağmen ve zorlanarakUbuntu 13.04 ü yeniden kurmayı başarmıştım. Düzgün denemeyi henüz tekrar kurmadım. Bir kaç yedek DVD'in olsun bir yerlerde (denemeler için)

mahmutubuntu

yardımcı olmaya çalıştığınız için hepinize teşekkür ederim.Ama bnm yapmak istediğim sistem yedeği almak değil.İşletim sistemini tekrar kurulum haline getirebilme.Mesala işletim sistemini kurdum dielim tema ayarlarımı yaptım bunu bu halde kurulum haline getirip işletim sistemini tekrar aynı ayarlarımla kurucam.Yani ubuntu tabanlı Yeni İşletim sistemi yapmak gibi bişey olcak yani.

mahmutubuntu

if

İstediğinizi gerçekleştirmek için Remastersys, Clonezilla, Ubuntu-builder, Relinux uygulamalarından herhangi birini kullanabilirsiniz.

mahmutubuntu

TEŞEKKÜRLER bi deniyim umarım başarırım.

Tuxie

Öyle bir uygulama vardı sanırım.Sistemde kurduğunuz ve ilave ettiğiniz paketleride dahil ederek kendi dağıtımınızı oluşturabiliyordunuz.Sizin istediğinizde buydu sanırım.
Ubuntu depolarında vardı ama adını hatırlayamadım.Yalnız programda ubuntu simgesi vardı Kit gibi birşeydi.Araştırıp tekrar yazarım.

if

Tuxie

@if evet bende şimdi baktım :).Yanılmıyorsam arkadaş öyle bir şeyden bahsetmiş.

mahmutubuntu

valla @tuxie arkadaşım derdimi tam olarak anlattı.Çok Teşekkürler.Nasıl Yapabiliriz peki?

Tuxie

Daha önce hiç kullanmadım o yüzden bir şey diyemem. :) Ama kullanan ya da bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olacaktır.
En olmadı programın kendi dökümantasyonu mutlaka vardır kurduktan sonra ona bakabilirsin.
   Birde şurda *bir şeyler var bir bak istersen http://sproutinggeek.blogspot.com/2010/07/tutorial-for-creating-customized.html

mahmutubuntu

valla site ve döküman ingilizce olunca çakılıyor kalıyorum.Bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

ekremsenturk

Bu işler üç beş tane button tıklamak ile olmadığı için, akılda kalıcı olarak kalmıyor. Programların yönlendirmelerini takip ederek, yeterli tecrübeyi edinene kadar ve istediğin sonucu elde edene kadar deneyeceksin.

Tuxie

Alıntı yapılan: mahmutubuntu - 06 Eylül 2013 - 14:31:16
valla site ve döküman ingilizce olunca çakılıyor kalıyorum.Bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Programda birşey yok. Kurduktan sonra live cd hazırlaycan ubuntu sürümünün iso'sunu atıcaksın bir klasöre daha sonra.Program yönlendiriyor zaten.

Eklemek istediğin paketleri ekliyceksin en sonunda program senin istediğin sistemin isosunu tmp dizini altına oluşturuyor bunuda nerede olduğunu gösteriyor.

En son oluşan isoyu ister usb belleğe bootable yap ister dvd'ye yaz ve kur.Hepsi bu kadar.

Programın paket yöneticisi için internet bağlantının olması lazım dil paketlerini sisteme dahil ediyor çünkü.

Sen bir başla biz sana yardım ederiz takıldığın yerde.

mahmutubuntu

Hepinize Çok teşekkür ederim.Sağolun yardımcı olduğunuz için.

if