Nvidia yeni beta sürücü (açıkca değil ama resmi optimus desteği geldi galiba)

Başlatan gamecerenimo, 16 Haziran 2013 - 20:11:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gamecerenimo

Aşağıda linkten anladığım kadarıyla artık bumblebee ye ihtiyaç duymadan optimus teknolojisi kullanılabilecek.

http://www.webupd8.org/2013/04/nvidia-releases-linux-graphics-drivers.html

agritux

Cok ugrastim calistiramadim. Calistirabilen olursa merakla takip ediyorum. Gerci son halini bilmiyorum. Bir ay falan oldu ben deneyeli.

gamecerenimo

Thingol

Altyapıyı oluşturmak adına eklenen bazı şeyler var, henüz tam bir destek yok maalesef.

speakerXXL

Kurmak için bir sorun yok aşağıdaki kodlar ile xorg-edgers PPA deposundan kurulum yapılabilir. Bu depodaki paketlerin Beta seviyesinde olduğu unutulmamalıdır.

sudo add-apt-repository ppa:xorg-edgers/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install nvidia-319 nvidia-settings-319

Şu an Linux Mint 13 LTS ile Nvidia-319 sürücüsünü kullanıyorum. Ekran kartım Nvidia 9500 ama bu sürüm depodaki sürümlerden daha güzel çalışıyor. Sistemim masaüstü olduğu için Optimus ile ilgili yorum yapamıyorum, ama yeni sürüm kapalı kaynak sürücüler genel olarak daha performanslı gibi.

karboran

Kabin basıncı düştü motorlarda arıza !
Vakit süratle aksın hakimiyet kur nabıza !
İçinden nasıl geldiyse yaz anlat herşeyi ,
Bu mektup varmıcak hayalini kurduğun kıza !

bytan

Gereksiz iletiler başlıktan temizlendi.  Gerekçesi ne olursa olsun forumda seviyesiz üslup kullanılmasını istemiyoruz. Her ne sebeple olursa olsun benzer durumun tekrarlanmaması herkesin yararına olur.

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST