Ses Cızırtısı Sorunu (Realtek ALC889A)

Başlatan YILLANMIS_SarapNeL, 05 Temmuz 2013 - 04:08:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

YILLANMIS_SarapNeL

Konuyu hortlatmak gibi bir niyetim yok arkadaşlar ancak sorunuma çare aramaya çalışıyorum bende.

Sistemimde ses sorunsuz çalışıyor fakat,  nette izlerken ses tuhaf biçimde cızırdıyo, yani sanki ses değiştirme programları ile ses değiştirilmiş gibi, tırıl tırıl ses geliyor, yüksek seste patlama olur ondaki cızırtı değil yanlış algılamayın sesi, bildiğimiz tırıl tırıl ses *yapıyor müzik, konuşma vs... ses kartımın marka modelini bilmiyorum

sorun flash playerla ilgili gibi geldi bana. tüm tarayıcılarda problem aynı.
Mükemmel fikirlerinize, öneri ve sorunun çözümüne yönelik düşüncelerimize şimdiden teşekkür ederim.

burk

Sistem içinde ses normal çalışıyorsa sorun flash kısmında olma ihtimali daha yüksek görünüyor. Yazılım merkezinden kısıtlı ilaveleri kurdunuz mu? Bir de;
dpkg -l | grep flash
çıktılarını bizimle paylaşın.

YILLANMIS_SarapNeL

Alıntı yapılan: burk - 05 Temmuz 2013 - 09:07:59
Sistem içinde ses normal çalışıyorsa sorun flash kısmında olma ihtimali daha yüksek görünüyor. Yazılım merkezinden kısıtlı ilaveleri kurdunuz mu? Bir de;
dpkg -l | grep flash
çıktılarını bizimle paylaşın.

Çıktı:

fatih@Fatih-Ubuntu:~$ dpkg -l | grep flash
ii  flashplugin-installer                  11.2.202.291ubuntu0.12.04.1                         Adobe Flash Player plugin installer
fatih@Fatih-Ubuntu:~$

ercnynr

Aşağıdaki kod ile /etc/pulse/default.pa dosyasını açınız.
sudo gedit /etc/pulse/default.pa

Aşağıdaki satırı bulunuz ve sonuna tsched=0 değişkenini eklemeyi deneyiniz.
load-module module-hal-detect

Satır aşağıdaki gibi olacak, sistemi yeniden başlatıp değişiklik olup olmadığını kontrol ediniz.
load-module module-hal-detect tsched=0

Sorun çözülmezse load-module module-udev-detect satırını bulup aşağıdaki şekilde düzenlemeyi deneyiniz.
load-module module-udev-detect tsched=0

Kaynak : http://forum.linuxmint.org.tr/index.php?topic=6581.msg54948#msg54948

YILLANMIS_SarapNeL

Efsane 52;

load-module module-hal-detect
bu kod malesef bende bulunmuyor o nedenle

load-module module-udev-detect tsched=0

burayı editledim ve kaydettim.

Şimdi restart zamanı..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Temmuz 2013 - 12:33:59

Belirttiğiniz işlemleri uyguladım ve sistemimi restart yaptım ancak ilk mesajımda da ifade ettiğim gibi bu problem her zaman ortaya çıkmıyor, çıktığında ise oldukça uzun süre sürüyor. Ayrıca sistemdeki seste de aynı problem var mıydı şu anda net olarak anımsayamadım. Video izlerken tarayıcıda yada müzik dinlerken oldukça sinirlendirdi beni sayfa yenilesem de sorun düzelmedi. Tekrarı halinde buraya yazarım mutlaka.

Konu dışına çıktığımın farkındayım o yüzden çok özür dilerim, ancak bir başka sorunda chrome ve firefox kimi zaman sayfada bölünmeler oluyor. 2 yada 3 bölünmüş gibi sabit kalıyor yanlar orta kısım aşağı çektikçe iniyor. Bu sorunlada uzun süredir karşı karşıyayım çözüm yolu bulamadım malesef...

Şunuda belirteyim kolay kolay konu açmaz ya da sorunumu dile getirmem derin araştırmalarda bulunurum son çare siz bilge dostlara başvurarım. Gözümden kaçan yada farkına varmadığım bir nokta varsa beni bu konuda aydınlatırsanız çok sevineceğim Ubuntu-Tr alemi...

YILLANMIS_SarapNeL

Alıntı yapılan: if - 02 Mayıs 2013 - 03:10:25
Ses kartına ilişkin bir aldığınız bir sorunu bildirmek için açacağınız konunun ilk iletisine aşağıdaki komutların çıktılarını uçbirim kullanarak kod etiketi ( [code][/code] ) içinde veriniz.

[table class="utr_table" style="width:70%"]

Komut Adı
İşlevi
lspci | grep Audio
Ses kartını görüntüler
cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec
Ses kartının kullandığı çözücüleri listeler.
lsmod | grep snd
Ses kartının kullandığı modülleri (sürücüleri) listeler.
aplay -l
Ses kartlarını ve bunlara bağlı aygıtları listeler

İşlerin yoğunluğundan foruma girme fırsatını bulamamıştım, onun için lütfen kusura bakmayın. Ses kartımla ilgili çıktıları kod olarak sunuyorum.

fatih@Fatih-Ubuntu:~$ lspci | grep Audio
00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 Azalia (Intel HDA)
01:05.1 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] RS780 HDMI Audio [Radeon (HD) 3000 Series]

fatih@Fatih-Ubuntu:~$ cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec
Codec: Realtek ALC889A

fatih@Fatih-Ubuntu:~$ lsmod | grep snd
snd_hda_codec_hdmi     31775  1
snd_hda_codec_realtek   174313  1
snd_seq_midi           13132  0
snd_rawmidi            25424  1 snd_seq_midi
snd_seq_midi_event     14475  1 snd_seq_midi
snd_seq                51592  2 snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
snd_hda_intel          32719  4
snd_hda_codec         109562  3 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel
snd_hwdep              13276  1 snd_hda_codec
snd_pcm                80916  3 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_intel,snd_hda_codec
snd_seq_device         14172  3 snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
snd_timer              28931  2 snd_seq,snd_pcm
snd                    62218  18 snd_hda_codec_hdmi,snd_hda_codec_realtek,snd_rawmidi,snd_hda_intel,snd_seq,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm,snd_seq_device,snd_timer
soundcore              14635  1 snd
snd_page_alloc         14108  2 snd_hda_intel,snd_pcm

fatih@Fatih-Ubuntu:~$ aplay -l
**** PLAYBACK Donanım Aygıtlarının Listesi ****
kart 0: SB [HDA ATI SB], aygıt 0: ALC889A Analog [ALC889A Analog]
  Altaygıtlar: 1/1
  Altaygıt #0: subdevice #0
kart 0: SB [HDA ATI SB], aygıt 1: ALC889A Digital [ALC889A Digital]
kart 1: HDMI [HDA ATI HDMI], aygıt 3: HDMI 0 [HDMI 0]

if

@YILLANMIS_SarapNeL, ekran kartı için hangi sürücüyü kullanıyorsunuz? Ses tercihlerinde çıktı aygıtı olarak ne seçili?