Playonlinux de Gta San Andreas sorunu.

Başlatan kakic, 17 Ağustos 2013 - 14:14:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kakic

Öncelikle merhabalar ben forumda yeniyim. Yardımcı olursanız sevinirim. Ben Lubuntu 13.04 kullanıyorum ve pc me playonlinux kurdum. Birçok oyun çalıştı ama Gta San Andreas çalışmadı. Açılırken logo lar gelceği yerine ekran bir beyaz bir siyah oldu. Bende opengl fix yapmama rağmen bilgisayarınızda direct9 un yüklü olması gerek diye bi hata aldım. Ve paketler kısmından virtual driver'a directx 9 'u kurdum ama halen aynı hatayı alıyorum yardımlarınızı bekliyorum.

if

@kakic, playonlinux'u uçbirimde başlatın, GTA!yı seçin. Uçbirimdeki çıktıları buraya geçin.

kakic

@if

sacid@Sacid-Aspire:~$ playonlinux
[main] Message: PlayOnLinux (4.2.1) is starting
[clean_tmp] Message: Cleaning temp directory
[Check_OpenGL] Message: 32bits direct rendering is enabled
[POL_System_CheckFS] Message: Checking filesystem for /home/sacid/.PlayOnLinux/
[main] Message: Filesystem is compatible
[install_plugins] Message: Checking plugin: Capture...
[install_plugins] Message: Checking plugin: ScreenCap...
[install_plugins] Message: Checking plugin: PlayOnLinux Vault...
[maj_check] Message: List is up to date
[POL_System_CheckFS] Message: Checking filesystem for gta_sa.exe
[POL_Wine] Message: Running wine-1.7.0 gta_sa.exe (Working directory : /home/sacid/.PlayOnLinux/wineprefix/GTASA/drive_c/Program Files/Rockstar Games/GTA San Andreas)
[POL_Wine] Message: Notice: PlayOnLinux deliberately disables winemenubuilder. See http://www.playonlinux.com/fr/page-26-Winemenubuilder.html
[POL_Wine] Message: Wine return: 0
WARNING. Please use POL_SetupWindow_Init first
[POL_LoadVar_Device] Message: Gettings GPU informations
Kullanımı: grep [SEÇENEK]... MASKE [DOSYA]...
Try 'grep --help' for more information.
[POL_LoadVar_Device] Message: VendorID :
[POL_LoadVar_Device] Message: DeviceID :
[POL_Website_GET] Message: GET http://www.playonlinux.com/api/s.php?data=fn4wfkdyYW5kIFRoZWZ0IEF1dG8gOiBTYW4gQW5kcmVhc34wfjF%2bMX5%2bMH5VYnVudHUgMTMuMDR%2b
MTAyNH43MTIyMDI5OTI1OTY3NjE3fjF%2bR3JhbmQgVGhlZnQgQXV0byA6IFNhbiBBbmRyZWFzfjQu
Mi4xfjM=

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Ağustos 2013 - 23:49:09

@if   
buda debugger (hata ayıklama modu) dan gta sa yı açtığımda çıkan
[08/17/13 23:46:49] - Running wine-1.4 regedit (Working directory : /home/sacid/.PlayOnLinux)
[08/17/13 23:46:49] - User modified something in the registry manually
[08/17/13 23:47:21] - Running wine-1.4 gta_sa.exe (Working directory : /home/sacid/.PlayOnLinux/wineprefix/GTASA/drive_c/Program Files/Rockstar Games/GTA San Andreas)
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32f630,0x00000000), stub!
[VGL] NOTICE: Pixel format of 2D X server does not match pixel format of
[VGL]    Pbuffer.  Disabling PBO readback.

KemalALKIN

www.winehq.org sitesindeki forum, arama ve appdb kısımlarına göz atın o oyun için.
www.tckemal.ist

if

@kakic, iki tane ekran kartı mı var makinada?

lspci | grep VGA

kakic

@if evet biri intel biri de nvidia  Notebook modelim : Acer Aspire 5742g

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Ağustos 2013 - 11:25:17

@if
sacid@Sacid-Aspire:~$ lspci | grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 02)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF108M [GeForce GT 420M] (rev a1)

if

@kakic, optimus kurulu ise oyunu optimus ile çalıştırı mısınız?

kakic

@if Denedim farketmedi yine directx 9 istedi. Hatta directx 9 u birdaha kurdum hala aynı.

if

@kakic, oyunun hangi sürümü var? Wine sürümü nedir?

kakic

wine sürümü ilk başta kendi otomatik olarak 1.4 ayarladı ben sonradan 1.7.0 ile açtım ama farketmedi. Örneğin vice city de kendi bi sürüm seçmişiti videoları kasıyordu bende 1.7.0 olarak ayarladığımda kasma sorunu gitmişti. Şuan hala 1.7.0 wine.

if

kakic

if

Şunları bir deneyelim. 

winetricks quartz devenum

Alıntı YapGTA refuses to open

Some times gta may fail to start even when you haven't touched (modded) anything. In this case delete the file gta_sa.set inside  the Documents/GTA San Andreas User Files directory and restart the app. You will have to reset your gta sa settings.

http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=3780#Comment-52510

kakic

@if user files ı sildim, dediğin komutu yazdım *bir şeyler yükledi ama verdiğin linkteki library yi kuramadım çünkü indirme linki kırık google dan aradım ama tüm linkler kırık. Neyse 2 sini yaptım ama hala aynı hata "Gta requires at least directx version of 9"

Bir de bu quartz ve devenum nedir ?