Sadece masaüstü gözüküyor

Başlatan furkan2919, 03 Ağustos 2013 - 00:48:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

furkan2919

Arkadaşlar ubuntuyu bugün kurdum. Ek sürücülerden Wireless driveri ve ATI ekran kartı sürücüsünü seçtim. Sonra yeniden başlattım. İlkinde normal ekran geldi. Laptopu kapatıp açtıktan sonra hiçbişey gözükmez oldu. Sadece masaüstü resmi gözüküyo. Başlatıcı filan gözükmüyor. Ctrl+alt+del yapıp oturum değiştirip konuk oturumunu açtım onda herşey normal gözüküyor. Lütfen bana yardım edermisiniz.

tefoski

- Zannederim,ekran karyı sürücüsü sorun çıkarmış,
- boş masa üstüne sağ tıklayıp,
- masaüstü arkaplanı değiştir seçkesinden,
- ayarlar a girebilirseniz,
- ekran kartı sürücüsünün etkinliğini kaldırın.

bir deneyin .
BirDost

if

Eğer @tefoski'nin ifade ettiği gibi masaüstüne sağ tık yapamıyorsanız ctrl+alt+f1 > kullanıcı adı ve şifresi > sudo apt-get install --reinstall unity komutunu bir deneyin. Olmazsa sudo apt-get install dconf-tools
dconf reset -f /org/compiz/
komutlarını deneyin.

furkan2919

@if @tefoski  ikinizin dediklerini yaptım ama sonuç yine aynı. Birde başlangıçta ubuntuyu seçtikten sonra siyah ekranda kvm:disabled by bios yazıyor ardından ubuntu direk açılıyor.
Başka çözüm öneriniz var mı acaba?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Ağustos 2013 - 01:59:26

Sistemi baştan kurdum. Şimdilik ek sürücülerden ekran kartına dokunmadım. Her şey yolunda gibi.

heartsmagic

@furkan2919,

lspci | grep VGA

çıktısını geçer misin lütfen buraya. Bir bakalım grafik kartın neymiş.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

furkan2919

@heartsmagic  birkaç gündür bu sorunla uğraştım. Yapamayınca bende baştan kurdum. İlgilendiğiniz için teşekkürler yine de.