Ubunt 12.04 LTS Server üzerinde Java JRE-1_4_2_11 Kurulumu

Başlatan slhdvc, 03 Ağustos 2013 - 12:53:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

slhdvc

Arkadaşlar selamlar. Site üzerindeki java kurulum rehberi Java 6 ve 7 için yazılmış, ilgili yönergeleri uyguladığımda hata alıyorum.
j2re-1_4_2_11-linux-i586-rpm.bin uzantılı dosyayı
/opt/java/32 dizinine j2re1.4.2_11 ismiyle extract yapılmış şekilde açabildim. Fakat;
sudo update-alternatives --install "/usr/bin/javaws" "javaws" "/opt/java/32/j2re1.4.2_11/bin/javaws" 1
sudo update-alternatives --set "javaws" /opt/java/32/j2re1.4.2_11/bin/javaws

şeklinde son adımı uygulamak istediğimde bin dizini altında javaws klasörü olmadığını belirtiyor, zaten normal şartlarda javaws dizini bin klasörü altında değil direk j2re1.4.2_11 klasörü içinde. Kodu şu şekilde yazdığımda yine hata alıyorum,
sudo update-alternatives --install "/usr/bin/javaws" "javaws" "/opt/java/32/j2re1.4.2_11/javaws" 1
sudo update-alternatives --set "javaws" /opt/java/32/j2re1.4.2_11/javaws

kaldı ki bu adımı geçebilmiş olsam dahi Firefox eklentisi yapma kısmında istenen /opt/java/32/j2re1.4.2_11/lib/i386/libnpjp2.so dosyası mevcut değil. Bu konuda yardımlarınızı beklemekteyim. 2 haftadır çıldırmak üzereyim artık o derece yani.

heartsmagic

Şu başlığa baktın mı?
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=30013.0

Orada elle kurulum yöntemi var, benzer şekilde yürütebilirsin işlemleri. Gerçi istediğin sürüm çok eski, ismi bile değişmiş zamanla demek ki. Neden bu sürüme ihtiyaç duyuyorsun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

slhdvc

Cevabın için teşekkür ederim. Bu sürümü Neova Sigorta Şirketinin portalını kullanmak için kurmaya çalışıyorum. Başka Java versiyonuyla çalışmıyor sistem. Gerçi pes ettim zaten. Virtual Server kurup ordan devam edeceğim.