Empathy Google hesabı ekleme problemi ?

Başlatan sedat1661, 05 Temmuz 2013 - 19:22:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sedat1661

Bu zamana kadar Linux dağıtımlarında pek anlık mesajlaşma kullanmadım. Fakat bugün Pidgin'i denedim. Gtalk hesabı ekledim , maalesef görüntülü görüşme yapamadım. Görüntülü görüşme seçeneği bir türlü aktif olmuyordu.
Sonrasında Empathy'i indirdim ve uzun bir bekleyiş ardından Google hesabı ekledim fakat aynı şekilde onda da görüntülü veya sesli görüşme yapamıyorum. Seçenekler pasif görünüyor.
Herzaman Skype ile görüntülü veya sesli görüşme yapabiliyorum rahatlıkla.
Acaba sorunu nasıl çözebiliriz ?

*Kıyamet günü nereye gitmek istiyorsanız, hazırlığınızı ona göre yapınız.* Ömer bin Abdülazîz (Radıyallahi anh)

speakerXXL

sedat1661

Evet üstad.
Jitsi'yi de denemiştim. Hatta windows sürümünü bile kurmuştum bilgisayarıma. Fakat Android desteği yeterli olmadığı için kaldırmak zorunda kalmıştım. Jitsi'de de aynı şekilde göüüntülü ve sesli görüşme mümkün olmuyordu. :'(
*Kıyamet günü nereye gitmek istiyorsanız, hazırlığınızı ona göre yapınız.* Ömer bin Abdülazîz (Radıyallahi anh)

if

@sedat1661, görüntülü görüşme yapmak isteiğiniz diğer taraf da Gmail kullanıyor değil mi?

sedat1661

Alıntı yapılan: if - 06 Temmuz 2013 - 14:58:48
@sedat1661, görüntülü görüşme yapmak isteiğiniz diğer taraf da Gmail kullanıyor değil mi?
Tabi tabi her iki hesapta gmail kullanıyor.

if

https://wiki.gnome.org/Empathy/FAQ#Does_Empathy_support_audio_and_video_chat.3F

Alıntı YapWhich video codec do I need?

For calls between empathy and empathy, all you need is theora, which is installed by default on all distributions.
    For calls between empathy and gtalk, you need h264 encoder. On ubuntu you can get it by installing gstreamer0.10-plugins-ugly-multiverse and gstreamer0.10-ffmpeg.

To know if a codec is installed, you can use that command:

$ gst-inspect-0.10 | grep 264

Make sure you have encoder and decoder in the list. For h264 you'll have x264enc encoder for example. Similar command can be used for other codecs.

Does Empathy support audio and video chat with Google Talk?

Yes, you can have a audio or video chat on the Gtalk protocol with someone using Gmail's video chat feature, Empathy or Pidgin.

Note that if your contact is using Google Video, be sure he has the latest version of the plugin which can be downloaded from this page.

gst-inspect-0.10 | grep 264 ne diyor?

sedat1661

sedat@sedat-Portable-PC:~$ gst-inspect-0.10 | grep 264
h264parse:  legacyh264parse: H264Parse
typefindfunctions: video/x-h264: h264, x264, 264
ffmpeg:  ffdec_h264: FFmpeg H.264 / AVC / MPEG-4 AVC / MPEG-4 part 10 decoder
ffmpeg:  ffmux_ipod: FFmpeg iPod H.264 MP4 format muxer
videoparsersbad:  h264parse: H.264 parser
rtp:  rtph264depay: RTP H264 depayloader
rtp:  rtph264pay: RTP H264 payloader
x264:  x264enc: x264enc
sedat@sedat-Portable-PC:~$

Buyurun hocam çıktılar.

if

@sedat1661, siz Empathy kullanın, karşı taraf Gtalk kullansın. Bu şekilde görüntülü görüşme yapabiliyor musunuz?

sedat1661

Alıntı yapılan: if - 09 Temmuz 2013 - 21:36:18
@sedat1661, siz Empathy kullanın, karşı taraf Gtalk kullansın. Bu şekilde görüntülü görüşme yapabiliyor musunuz?
Dediğiniz gibi ben dizüstümden Empathy 'i kullandım, karşı tarafta akıllı telefonundan Hangoutsu kullanarak denedik. Olmadı. Zaten görüntülü görüşme ve sesli görüşme seçenekleri pasif görünüyor. Öyle bir imkan yokmuş gibi sanki. Ama skype 'ta hiçbir cihaz ile sorun olmuyor.Sıkıntısız çalışıyor.

if

Skype derken iki taraf da Skype mı kullanıyor?

sedat1661

Empathy denemem de iki tarafta gmail ( hangouts) kullanıyordu ve görüntülü görüşme başarısızdi. Fakat normal skype uygulaması üzerinden çok rahat ve sorunsuz görüntülü görüşme yapılabiliyor.

if

@sedat1661, burdaki[1] bileşen kurulu mu karşı tarafta? Empathy'yi uçbirimden başlatıp görüntülü görüşme yapmaya çalışın, çıktıları buraya aktarın.

[1] https://www.google.com/tools/dlpage/hangoutplugin