Hızlı arşiv oluşturma, sıkıştırma programı??

Başlatan muhahata, 31 Temmuz 2013 - 08:05:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

muhahata

Selam ubuntu ,
Ben windows daki gibi sadece depolama yaparak sıkıştıracak program arıyorum 1mb bile sıkıştırmak istemiyorum , bunu en hızlı nasıl yapabilirim ?
bu ubuntuda peazip kurdum , fakat bu programla bile en az 5dk beklemem gerikiyor en hızlısında ,(programı tam anlamış değilim ) olması halinde bile normal prioty yazıyor işlem sırasında ve 5dk sürüyor, windows taki gibi 10snde yapacak program var mı?
iyi günler :)..

heartsmagic

10 saniyede neyi arşivliyorsun Windows ortamında? Tek dosya mı çoklu dosya mı? Boyuta ve dosya sayısına göre değişir çünkü bu.

Sıkıştırma istemiyorsan örneğin sadece tar'ı kullanarak arşiv yapabilirsin. Arşiv yöneticisinde sıkıştırmama seçeneği var mıydı hatırlamıyorum, arayüz üzerinden tarif etmem zor şu ancak uçbirimden:

tar cvf falanca_dizin.tar falanca_dizin

şeklinde arşiv alınabilir.

Senin kullandığın uygulamalarda arayacağın şey sıkıştırmayı iptal etmek olacak kısacası.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

muhahata

dostum mesela windowsta 5gb bi film 10sn yede sıkıştırmadan zipleyebiliyorsun
aynı şekilde ubuntu içinde arıyorum ama neyi denesem hepsi sıkıştırıyor,
arayüzlü olursa program benim daha kolay olacaktır ,
yinede saol :)

heartsmagic

Dediğim gibi şu an seçeneklere bakmam mümkün değil. İlgili uygulamaları kurcaladın mı bu seçenek için? Olmadığını düşünmüyorum. Ya sıkıştırmayı atlatmak için bir seçenek vardır ya da sıkıştırma oranı için "0" belirleyebiliyorsundur.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

if

Alıntı YapThe tar program is used to create and manipulate tar archives. An archive is a single file which contains the contents of many files,...
[1]

Tar, sıkıştırma için kullanılacak formatı belirlemedikten sonra sıkıştırmaz. tar -cf arşiv.tar dosya1

[1] https://www.gnu.org/software/tar/manual/tar.html