64 bit sürümleri neden kurulamaz.

Başlatan centipede, 22 Temmuz 2013 - 19:44:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

centipede

hali hazırda opensuse 12.3 kullanıyorum..  ama 32 bit..
aynı bilgisayarıma, aynı hdd ye windows 64 bit olan win7 win8 kuruluyor.. hatta geçmiş sürümlerden pardus 64 bit kuruluyor.
ama aynı bilgisayara ve hdd ye şu an kullandığım opensuse nin 12.3 versiyonunun 64 bit olanı.. ubuntu - kubuntu son sürümün 64 bit olanı ve bir çok linux sürümlerinin 64 bit versiyonu kurulamıyor.. bu bir çelişki değilmi.. bilgisayarım lenowo n500 serisi bir dizüstü..
muhtemel sorun ve çözümler neler olabilir..
ekran artı tanıma sorunu olabilirmi diye başlangıçta sunulan tüm seçenekler denendi.. ama nafile..
lütfen yardım edermisiniz. teşekkürler saygılar

Lock

#1
Kurulmuyor ama ne oluyor biraz açarmısınız nasıl bir hata veriyor ?

centipede

#2
diyelimki opensuse 64 bit 12.3 kurulumunun ta başında kurulumun ilk adımlarında bilgisayar reset atar gibi yeniden başlıyor..
bu sarmal devam ediyor..


Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Temmuz 2013 - 19:48:12

bu ubuntu yada kubuntuda.. mint te.. hatta diğer linux 64 bit lerde aynı

siberoloji

Bilgisayarınızın işlemcisi ve RAM miktarını vs. bir miktar detaylandırır mısınız?

kalkan1973

Evde İşte her yerde Linux

Eludecraft

Bizde de OpenSuSE 32 bit kurulmuyor, 64 bit kuruluyor. Bende ona akıl erdiremedim.

Senin ki kernel ile ilgili bir durummuş gibime geldi.

krwlng

Ben de Mustafa Kalkan gibi ram ile ilgili olduğunu düşünüyorum.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

centipede

eğerki ram ile ilgili bir sorun var diyelim: ozaman neden windows 7 .. windows 8 .. pardus 2007 nin 64 bit sürümleri kuruluyor..
ben şahsen ram sıkıntısının olmadığını kesin biliyorum.. başka sebeb aramak gerekiyor..

yukarda yazmıştım; bilgisayarım lenowo n500 serisi bir dizüstü..

Eludecraft

Alıntı yapılan: centipede - 23 Temmuz 2013 - 01:54:51
eğerki ram ile ilgili bir sorun var diyelim: ozaman neden windows 7 .. windows 8 .. pardus 2007 nin 64 bit sürümleri kuruluyor..
ben şahsen ram sıkıntısının olmadığını kesin biliyorum.. başka sebeb aramak gerekiyor..

yukarda yazmıştım; bilgisayarım lenowo n500 serisi bir dizüstü..
Ben oyumu halen daha beni de yakan Kernel 3'e veriyorum.

centipede

bir bilgisayara değişik dağıtımların 32 ve 64 bit versiyonları kurulabiliyor.. (örnek win-7 win-8 pardus 2007), fakat  bazı sürümlerin 64 bitleri kurulumları olmuyorsa ve benim gibi kurulumun ilk aşamasında daimi resetleme yaşanıyorsa.. (pardus 2013 .. kubuntu .. ubuntu.. mint.. opensuse ve dahası) bende oyumu KERNEL amcama veriyorum..

krwlng

Benim ram dememin sebebi aynı sorunu yaşayıp ramin birini sökünce sorunun çözülmüş olması, win sistemlerin kurulup linux sistemlerinin kurulamaması bir ayırıcı unsur değildir ram hatalarında, iki sistem çok farklı birbirinden. Denemek çok kolay, çözüm olmazsa başka şeyler deneyebilirsiniz. Kernel sorunu olma ihtimali de yüksek ve elinizde 2x kernelli bir 64 bit dağıtım varsa onunla bir deneme yapmanız bu soruya cevap olacaktır.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

centipede

#11
ve nihayet frsatını bulup ram lerden herhangi birisini söktüm..
daha düne kadar çeşitli mazeretlerle bilgisayarıma kurulmayan 64 bit linux işletim sistemleri şakır şakır kurulmaya başlandı..
bu yönde doğru teşhis ve tedavi yöntemi sunan büyük ustalara hürmet ederim. saygılarımla..

küçük not: kurulum bitiminde diğer çıkarttığımız ram tekrar yerine takıldığında kurulum tamamlanmış ve sorunsuz çalışmasına rağmen resetleme devam ediyor.. yani illaki 2 gb lık ram istiyor.. oysa sökülen ram kesinlikle sorunsuz.. bu durumda 2 gb ile 64 bitlik sürümler kullanacağıma 4 gb ram ile 32 bitlik sürümler kullanmaya devam edicez..

gecegezen

Bana sorun gene ram'deymiş gibi geliyor sonuçta Ram'i takınca resetlemeler başlıyor eğer yanlış anlamadıysam. memtest ile rami test edebilirsiniz sorunu gösterir diye düşünüyorum ama çok uzun sürecektir. Memtest ubuntu'yu açarken grub menülerinde veya ubuntu cdsinde olması lazım.
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

burak öztürk

Ram'den olduğu kesinleşmişse ve cihazda garanti durumu mevcutsa bir gösterin derim.

centipede

#14
ramler test edildi.. fotoğrafını da ekledim.. sorun görükmüyor.. merakım daha bir arttı..
sorum değişti artık neden bu 64 bitler bende çalışmıyor. :)


ayrıca benim ram lerim DDR2 333MHz lik ram midir.. ayrıca mhz seçimi önemlimidir.. soruyu şöyle açarsam satın alırken DDR2 olurda MHz si 533 yada 667.. 800 gibi de olabilirmi.. ( kafamdaki şüpheyi bitirmek için gerekirse satın alacağım yanlışlık yapmayayım.. HB ya (int. satış için)  baktım bulamadım 333 MHz yokta 533MHz 667 MHz .. 800MHz olarak var..

[eklenti yönetici tarafından silindi]

gecegezen

Ben ramlerden şüpheneniyordum ama bu testi geçtin de aklımda pek bir kalmadı.
Ram almakla ilgili türü aynı olduğu sürece hızları çok fark etmiyor ana kart en yavaş hızla çalışan ramın hızında kullanıyor ramları yani elinizde 2 tane ram var biri 667 mhz diğeri 800 anakart 2 ramıde 667 mhz'de kullanıyor. Türden kartımda ddr 2 ise ddr2 almalısınız ddr3 takamazsınız.
Aynı hızda olursa daha iyi olur diğenler var hatta bazıları ramlerin markaları dahi aynı olsun diyor. Ama bence o kadar kasmaya gerek yok
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

burak öztürk

#16
400Mhz ve altı DDR ve 667Mhz'den sonrası da DDR3 oluyor yanlış bilmiyorsam. Fotoğrafta iki farklı marka model Ram takılı sanki. Bunların volt değerleri aynı mı?

Geçenlerde bilgisayarımın Ram bellek miktarını yükselttim; 512 Mb - 400Mhz/DDR(orjinal üzerinde gelen)'den 2048Mb(2Gb) - 400Mhz' yükseldi. Eski Ram belleklerin volt değeri 1.8volt idi bu yeni taktığım Ram belleklerin ki ise 2,6volt. İlk çalıştırmam da masaüstüne geldikten hemen sonra bilgisayar devamlı olarak kendini yeniden başlatıyordu. Sonrasında Bios ayarlarında Ram ile alakalı olanları "manuel" ayarından "auto" ayarına getirdikten sonra düzeldi.

krwlng

Ramler DDR2 olduğu için görünen değerlerin iki katı alınıyor 667 mhz olarak çalışıyor ikisi de, fakat marka model farklılığından voltaj farkı oluşabilir, bunu daha önce de test etmiştim, aynı marka ve sağlamlığı kesin olan bir ram ile denenebilirse kesin bir fikir alınabilir. Normalde bunlar standarttır ve değişemez fakat her nedense markalar arası bu tip sorunlara az da olsa rastlanıyor. Ayrıca ram yuvalarınız 2 tane ise ramleri taktığınız ram yuvasını değiştirmeyi, 2'den fazla ise çaprazlama değiştirip denemenizi tavsiye ediyorum, çoğu zaman ram yuvaları arasında voltaj ve frekans farkı oluyor, anakart kitapçığı üzerinde belirtiliyor bu tip durumlar.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!