Dota 2 oyun ekranı bozuk

Başlatan Spbly, 14 Ekim 2013 - 03:03:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Spbly

İyi akşamlar herkese. Öncelikle ubuntuda çok yeniyim. benden isteyeceğin sistem bilgilerini terminalde nasıl aratmam gerektiğinide paylaşırsanız daha kolay açıklayabilirim sanırım sorunu. .

PlayOnLinux tan dota2 ye giriyorum ve anamenüde sıkıntı yok. Ta ki oyun başlayana kadar. 

http://img197.imageshack.us/img197/3271/gc43.png

böyle bir sıkımtım oluyor.

system-details'ten bunları söyleyebilirim
AMD Phenom(tm) II X4 925 Processor × 4
Gallium 0.4 on NV92
64-bit

Birçok şey denedim kendimce. fglrx kurdum ve unity kayboldu. 3-4 gün onu aradım ve daha yeni halledebildim.  umarım yardımcı olabilrsinz. aynı hatayı yaşayan başkası da yok sanırım. son çare konu açtım.  Şimdiden teşekkür ederim :)
ubuntu 13.04

JuanCarlito

Oyunu Wine ile mi kurdun?

Steam uzerinden(ubuntu icin steam) direkt dotayi kurabiliyorsun. Bende Wine ve PlayOnLinux ile kurunca hatalar almistim ama su an hatasiz calisiyor.

Spbly

Onu da denedim. Aynı hata vardı.

Deadpool

Ekran kartı modeliniz nedir?

Spbly

Alıntı yapılan: Deadpool - 15 Ekim 2013 - 00:08:34

KemalALKIN

Alıntı yapılan: Spbly - 15 Ekim 2013 - 00:12:27
Alıntı yapılan: Deadpool - 15 Ekim 2013 - 00:08:34

Oyunu ve winehq programı kaldırın. Ardından forumdaki nvidia bölümündeki ekran kartı kurulumu anlatımına göre ekran kartınızı kurun veyahut sistemdeki ek sürücüler kısmından ekran kartı sürücünüzü kurun ve sistemi yeniden başlatın. Daha sonra tekrar deneyin.

Sorununuz tamamen ekran kartı sürücüsünün resmi sürücülerinin sistemde kurulu olmamasından dolayıdır. Ubuntu-tr Wiki sayfasından ekran kartı diye aratıp anlatımlara bakabilirsiniz. wiki.ubuntu-tr.net
www.tckemal.ist

empax

Alıntı yapılan: KemalALKINAlıntı yapılan: Spbly - 15 Ekim 2013 - 00:12:27Alıntı yapılan: Deadpool - 15 Ekim 2013 - 00:08:34Ekran kartı modeliniz nedir?
Oyunu ve winehq programı kaldırın. Ardından forumdaki nvidia bölümündeki ekran kartı kurulumu anlatımına göre ekran kartınızı kurun veyahut sistemdeki ek sürücüler kısmından ekran kartı sürücünüzü kurun ve sistemi yeniden başlatın. Daha sonra tekrar deneyin.

Sorununuz tamamen ekran kartı sürücüsünün resmi sürücülerinin sistemde kurulu olmamasından dolayıdır. Ubuntu-tr Wiki sayfasından ekran kartı diye aratıp anlatımlara bakabilirsiniz. wiki.ubuntu-tr.net

Burada bir klavye sürçmesi olmuş sanırım @KemalALKIN. :)

@Spbly, Alttaki komutların çıktılarını da buraya geçer misin.
lspci | grep VGA

glxinfo | grep render
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

MoShic

Dün yükledim ben de oyunu fakat ekranı tam ekran yapamadım. Ayarlarına da baktım seçeneklerde olan varsa tam ekran dedim. İzleme kısmı böyle.

Şu aşagıdaki kodlarsa;

nitrous@Passive:~$ lspci | grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
nitrous@Passive:~$ glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: Mesa DRI Intel(R) Sandybridge Mobile
    GL_NV_conditional_render, GL_AMD_draw_buffers_blend,
nitrous@Passive:~$

[eklenti yönetici tarafından silindi]
Eski ID: Mar yJuana

heartsmagic

Buraya da sormuşsun benzer soruyu, diğer başlığa da. İki taraftan birden öneri gelirse senin kafan karışır. Örneğin ben diğer tarafta grafik kartı sürücülerini sormuştum, sen Intel kullanıyormuşsun zaten kısacası gerek yok. Konuyu diğer arkadaşlara havale ediyorum bu durumda.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.