[Çözüldü] 13.04 de .xsession-errors dosyasının şişme problemi

Başlatan glizagar, 19 Temmuz 2013 - 05:08:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

glizagar

merhaba arkadaşlar,
100 gb lık bir alana ubuntu 13.04 kurdum ama aynı gün içerisinde 90 kusur GB yer doldu. nasıl oldu anlamadım. Steam, cairo dock, jdk, bublebee v.s kurdum. müzik- film depolamadım. nerlere bakmam gerekiyor neleri silmem gerekiyor fikri olan var mı?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Temmuz 2013 - 05:56:19

-------------------------------------------------------------------------------------------------

biraz aradım ve bunu buldum:

bu nedir ? :)... bu kadar çok hatayı ne ara aldım ben. silsem problem olmaz heralde (demi?)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Temmuz 2013 - 06:01:14

----------------------------------------------------------------------------------

sildim gitti... Umarım sonradan başım ağrımaz ::) .

burk

@glizagar şayet tekrar şişmeye başlarsa şu betiği başlangıçta çalıştırarak bu sorunu çözebilirsiniz;

#!/bin/bash

rm ~/.xsession-errors
ln -s /dev/null ~/.xsession-errors

glizagar

Alıntı yapılan: burk - 19 Temmuz 2013 - 07:31:16
@glizagar şayet tekrar şişmeye başlarsa şu betiği başlangıçta çalıştırarak bu sorunu çözebilirsiniz;

#!/bin/bash

rm ~/.xsession-errors
ln -s /dev/null ~/.xsession-errors

her açılışta yapmasını mı istiyoruz acaba.
yani bu kodu /etc/rc.local e mi atmam gerekiyor?
yoksa 1 kere yapsam yeter mi?

arpia

rc.local başlangıçta kendi yürütecek zaten o komutları. Bir kere rc.local'e girmeniz yeterli, eğer şişme devam ediyorsa.

glizagar

Alıntı yapılan: arpia - 19 Temmuz 2013 - 15:02:10
rc.local başlangıçta kendi yürütecek zaten o komutları. Bir kere rc.local'e girmeniz yeterli, eğer şişme devam ediyorsa.

demek istediğim o değildi ama neyse ben sizi anladım teşekkürler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Temmuz 2013 - 17:01:23

bu arada o dosyanın şişme nedeni ne?

burk

@glizagar ben kastettiğim şeyi şöyle anlatayım, öncelikle masaüstünde boş bir belge açın ve buraya geçtiğim kodları onun içine kopyalayıp kaydedin. Daha sonra dosyaya sağ tık yapıp bir program gibi çalıştır kutucuğuna tik atın ve başlangıç uygulamaları programını açarak ekle seçeneğinden bu dosyayı gösterin. Bu sayede her açılışta ilgili dosya silinecektir.

Dosyanın içeriğini görmeden kesin konuşmak zor ancak 850 GB seviyesine çıkmış kayıt dosyalarından bahsetmiş insanlar, muhtemelen hata olarak görmemesi gereken şeyler de hata diye kayıt dosyasına basıldığı için bu kadar şişiyor.

heartsmagic

Konu etiketlendiği için kapatalım, fakat tekrar şişme yaparsa en azından dosyanın içeriğini biraz inceleyelim. Başlığı açtırırsın tekrar o saatten sonra.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.