[Çözüldü] SFS Sorunu

Başlatan minerva, 22 Ocak 2015 - 04:38:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

minerva

Merhaba arkadaşlar
ubuntuda çok yeniyim. windows 8.1 kullanıyorum, bugün D'ye ubuntu 14.04 kurdum. Fakat bilgisayarı başlatırken Gruddan windowsu başlatamıyorum.
boot repair yaptığımda
"SFS tespit edildi. Windows devingen bölümlendirmesini (Güvenli dosya sistemi bölümlendirmesi) temel diske dönüştürdükten sonra yeniden deneyebilirsiniz. bu işlem, TestDisk ve EASEUS-Partirion-Master / Mini Tool-Partition-Wizard gibi araçlarla gerçekleştirilebilir."
şeklinde bi uyarı aldım. bu araçlar windows içinmiş ubuntuda çalıştıramadım.
Sonuç olarak şu an windowsa erişemiyorum bu konuda yardım edebilecek olan var mı  :'(

heartsmagic

Eğer mesele Temel Disk meselesiyse Windows içinden yapılabilir sanırım o ancak veriler korunuyor mu bilemiyorum.
http://www.linuxforums.org/forum/installation/196594-got-linux-mint-14-working-but-broke-windows-7-a.html

Senle aynı sorunu yaşayan bir benzer kullanıcı. Diski temel olarak değiştirmiş, Windows MBR'sini yüklemiş, ardından tekrar Linux yüklemiş. Windwos MBR kısmı gerekmeyebilir belki, Linux tekrar yüklenince Grub halleder o işi. Tabi orada kullanıcı verilerin korunup korunmadığından bahsetmemiş. Ancak, Windows tarafında MBR düzeltmesi yaptığına göre demek ki silinmemişler diye düşündüm. Ancak, kesinlikle verilerin korunup korunmadığını öğren lütfen.

Tabi sende Windows açılmıyor değil mi. O kısmı atladım tabi ben. Testdisk Linux üzerinde çalışır, zaten açık kaynaklı bir uygulama. Kendisiyle yapılabiliyormuş ancak ne kadar başarılıdır bilemiyorum.
http://surenseven.blogspot.com.tr/2012/11/converting-dynamic-to-basic-disk.html

5. adıma kadar sorunsuz resimlere bakarak gelebileceğini düşünüyorum. O aşamada "Analyse" dedikten sonra "quicksearch" diyeceksin. Seçeneklerden "P" ile devam edeceksin ve başlangıç bayrağı olan bölümle iş göreceksin. Bu bölümün başında "*" olmalı. Daha sonra değişiklikleri yapacaksın denmiş, o aşamayı bilemiyorum. Belki dinamikten temele dönüştürme vs. vardır. Sonrasında ise "enter" ve "write" ile devam etmen lazım ki değişiklikler kayıt edilsin.

Lütfen önemli verilerin varsa önce yedekle, herhangi bir veri kaybında üzülürüm. Bu işlemin ardından sanırım yeniden Linux kurman durumunda sıkıntı çıkmaması lazım. Disk temele dönüştükten sonra yeniden kurulum yapmadan sistem kendisine gelir mi bilemiyorum. Belki Boot Repair ile şansını tekrar deneyebilirsin kurulum yapmadan.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

minerva

Merhaba, öncelikle yanıtın için çok teşekkür ederim, sabaha kadar çözüm aradım ve sonunda hallettim. baya geç döndüm ama kusura bakma.
şu şekilde çözdüm ben;
windows için yeni bir format flashı hazırladım ve kurtarma seçeneklerinden komut satırına girdim, diskleri listelettim, seçtim, aktifleştirdim ve son olarak temel diske dönüştürdüm.
çok da hatırlamıyorum umarım doğru aktarmışımdır :)