[Çözüldü] Lubuntu Açılışta İki Kere Parola Soruyor

Başlatan fender84, 07 Ağustos 2013 - 22:11:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fender84

Selam arkadaşlar. Hızını ve işlevselliğini çok beğendiğim için bir arkadaşımın bilgisayarına da benimki gibi lubuntu kurdum. Benim bilgisayarım açılırken bir kere parola soruyor fakat diğer netbook iki kez soruyor. Neden olabilir?

İlk sorduğu eranda "Lubuntu" yazısı  ve en altta siyah, boş bir ekran var sadece. (bu boş ekrana giriyorum parolayı)

İkinci sorduğu ekranda ise konuk oturumu, ana kullanıcı, openbox...vs seçtiğimiz ekran var. Bende olan da sadece bu kısım.

gecegezen

ilk sorduğu kısım bana grub ekranı gibi geldi ama bilmediğim bir şey olarak acaba uefi'de olabilir mi acaba diyorum.
Lubuntu'nun altında recovery girdisi de var mı?
Birde /boot/grub/grub.cfg içeriğini buraya geçebilir misiniz?
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw

fender84

grub ile ilgisi olduğunu sanmıyorum. iki ekranın da resmini çektim, ekliyorum. resimlere bir bakın, olmazsa grub.cfg içeriğini yine yazarım.

parola sorulan 1. ekran:

buraya parolayı yazdıktan 10 sn kadar sonra gelen 2. ekran:

furkankalkan

Ev dizinini şifrele gibi bir şey dedidiniz mi kurulumda ? Böyle bir seyle ilk defa karşılaşıyorum ve aklima bundan başka bir şey gelmiyor bunu gösterebilecek.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

fender84

evet kurulum yaparken "ev dizinini şifrele" kutucuğunu işaretledim. onunla mı ilgili? ev dizinini şifrelemenin manası ne ki?

furkankalkan

Büyük ihtimalle bununla ilgili çünkü dosya sistemi bağlanırken ev dizinine erişmek için ayrıca şifre istiyor demekki. Ev dizinini şifrelemek biraz güvenlikle ilgili birşeydir. Fakat ileride daha farklı sorunlar çıkabileceginden bilgi güvenliği konusunda paranoyak değilseniz pek tavsiye edilen birşey değildir.
Lover

heartsmagic

Alıntı yapılan: fender84 - 08 Ağustos 2013 - 16:05:27
evet kurulum yaparken "ev dizinini şifrele" kutucuğunu işaretledim. onunla mı ilgili? ev dizinini şifrelemenin manası ne ki?

Manası şu ki, birisi bu bilgisayarı alıp senin ev dizinini doğrudan başka bir yere bağlayamaz. Bağlasa bile şifreli olduğu için doğrudan dosyalarına ulaşamaz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

fender84

güvenlikle alakalı bir durumsa problem değil, kullanırım böyle ama ev dizinin şifreli olması ileride ne gibi sorunlara yol açabilir ki @dewliman? 

ileride sorun olma riski varsa tekrar formatlayıp ev dizinini şifresiz bırakayım.

furkankalkan

@fender84 sistem herhangi bir nedenden dolayı
çökerse bu bölümdeki verileri kaybedebilirsiniz. Ayrıca bu sistemi Live Cd/USB ile açtığınızda da bu bölüm sıkıntıya neden olabilir. 
Lover

fender84

vay be. :) ismine bakılınca daha güvenli bir seçenek gibi duruyor ama veri kaybetme riskini göze alamam. tekrar formatlayıp dizini şifresiz bırakacağım. teşekkürler. 

heartsmagic

Kesin sıkıntı olabilir demeyelim. Böyle durumlarda kurtarma imkânı var elbette:
https://help.ubuntu.com/community/EncryptedPrivateDirectory#Recovering_Your_Data_Manually
http://www.howtogeek.com/116297/how-to-recover-an-encrypted-home-directory-on-ubuntu/

Tabi doğrudan değil görülebileceği üzere, ancak doğrudan olursa anlamı kalmaz şifrelemenin. Fakat, eğer veri kaybı varsa yani yanlışlıkla silinmişse bir şeyler muhtemelen şifreli bölüm kurtarılsa bile ne kadar dönüşüm yapılabilir bilmiyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

fender84