Windows 7'de Hazırda Beklet Sorunu

Başlatan maydin95, 06 Temmuz 2013 - 00:54:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

maydin95

Ben bilgisayarı aldığım gün kurduğum Windows 7'yi hala kullanıyorum. 2-3 sene oldu. Onun yanında değişik Ubuntu sürümleri kurdum ve en son 12.04 vardı. Ancak geçenlerde 12.04'ün olduğu tüm disk bölümünü biçimlendirdim ve yerine Kubuntu 13.04 kurdum. Başlangıçta her zaman olduğu gibi Grub çalışmıyordu. Biraz zor da olsa grub düzeltici bir program vardı buradaki konularda paylaşmışlar onu kullanarak sorunumu hallettim.

Tek sorunum kaldı eskiden Windows 7'de iken bilgisayarımın kapağını kapattığımda Hazırda Bekletmeye alıyordu ve güç tuşuna basıp grubtan Windows 7 seçip "Windows Sürdülüyor" yazısını gördükten sonra giriş ekranı ile yoluma devam ediyordum. Ancak şimdi hazırda beklete basığımda ya da kapağı kapattığımda bilgisayarım kapanmıyor giriş ekranında kalıyor. Hatta hazırda beklete basınca kapanma sesinden iki tane geliyor (belki öyle gelmesi gerekiyordur).

Her şeyi bilmek isteyebilirsiniz uzun uzun yazdım. Şimdi başka bir Windows forumuna sorsam Linuxla alakalı derler diye buradan başlayayım dedim. Şimdiden teşekkürler.
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

heartsmagic

Linux'la alakalı değildir, o nedenle meselenin Windows tarafından araştırılması lazım. Ancak, eğer hazırda bekletme işlemini kullanacaksan bir sonraki açılışta Windows'a dönmen daha doğru olacaktır. Eğer bu tarafa dönersen Windows kurulu bölümü kullanamazsın, zira bağlama sorunu yapar. Forumda son zamanlarda bol bol görüyoruz. Eğer Windows bölümü ile işim olmaz o ara diyorsan bilemem tabi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

maydin95

Ben beklemeye aldıktan sonra hep Windowsu açtım yani bununla alakalı bir sorunum yok ama Kubuntu kurduktan sonra beklemeye almaması şaşırtıcı. Bir de Windows cephesinde sorayım.
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.