Node / Düğüm / İlişki Takibi

Başlatan yakusha, 07 Ağustos 2013 - 17:52:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yakusha

Merhaba ve hayırlı bayramlar...

Şöyle bir durum var. Bir firma ve ilişkili olduğu firmaları göstermek istiyorum...

Toyota Group'un ürettiği markalar

Toyota
Lexus
Daihatsu
Hino

Küçük Ortaklıklar

Isuzu %6
Subaru %17

Bu ortaklıkları, çeşitli değerler açısından birbiriyle bağlantılandırmak istiyorum..

Mesela Toyota'nın ortaklıkları bazında, Toyota'nın Japonya dışında, Tayland'da, Türkiyede, Amerika'da binek otomobil üretim ortaklıkları veya fabrikaları var. Bu açıdan mesela Türkiyede fabrika varken çıkıp yunanistan'a fabrika açmıyor? Aynı şey ortağı bulunduğu yapılar için de geçerli.

Kimi yerlerde yan sanayi gibi üretim izinleri verebiliyor. Mesela Malezya'da toyota'nın değil ama markası Daihatsu'nun araçları Peruda firması altında üretiliyor.

Tamamen boş vakit eğlencisi gibi görünen bu işi yapabilecek bir yazılım, olmadı bir algoritma var mıdır?

Artık bu forumu kullanmıyor.

furkankalkan

Ne istediğinizi tam olarak anlayamamakla beraber mindmap,ağ topolojisi inceleme veya bir algoritma bulduğunuz takdirde Matlab gibi yazılımları kullanabilirsiniz. Tabi buradaki bazı şeyler profesyonel iş stratejilerine girdiği için algoritmaların bazı noktalarda tıkanması normal. Sırf boş zaman eğlencesi olacaksa Bing Bang Theory deki gibi büyük boyundan bir beyaz tahta bulup orada çalışmak daha eğlenceli gibi görünüyor :D
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

if

Müşteri İlişkileri Yönetimi yapan bir yazılım mı aradığınız?

yakusha

Yok ya, tamamen şaka gibi bir şey içindi...

Başbakan ile Koç grubu atıştığında Türkiye'de otomobil/binek oto markası çıkartılamayacağını söylediğinde bununla ilgili temel arguman, firmalar ve ilişkiler ile ilgiliydi. Bu ilişkiler zinciri içinde Türkiye'nin bir firma çıkartmasının zorluğu üstüneydi.

Bende Türkiye'de araç üreten firmalar ve bu firmaların global ilişkilerini göstereyim diyecektim...

Mesela Toyota Grubu'nun Adapazarında fabrikası var, lakin Toyota Grubu demek aynı zamanda Daihatsu, Isuzu da demek. Mitsubishi yatırım yapmaz, çünkü Alman Daimler ile ortak, Daimler ise GM ile ortak :)

(Rus'un ladasını bile çıkıp Türkiye'de üretemezsin, çünkü Lada Reno-Nissan Grubuna %50 ortak. Elin Malezyalı proton'unu saymayalım, Honda ile ortak. Lotus'u satın alıp ancak bir ar-ge departmanı kurabilmiş. Mitsubishi teknolojisinden kendi teknolojisine yeni yeni geçiyor ki gördüğüm Malezyada Proton'u Türkiyede satmaya çalışan kafalar daha çok zorlanır.)

Bunu Türkiye'de binek otomobil üreten firmaların ilişkilerine, çevre ülkelerdeki yatırımına uyarladığında karşına çıkacak ilişkide, Türkiye'nin "Bir Marka Yaratmak"tan daha derin sıkıntıları olduğuna, bu ilişkilerin yerli firmalar bazında da varolan ilişkileri zorlayacağını göstermek istiyordum. Tabii varsa bir alternatif firma, ilişki kurulabilecek belki o bile göz önüne çıkabilirdi. Neyse.

Zaten Başbakan'lık çalışanları da bunu anlamış olmalı ki, Tübitak'daki destek projesini Elektrikli Otomobil şeklinde uyarlamayı uygun gördüler.

Gephi'yi önerdi Kobzeci ama, onda da hiçbir sonuç çıkartamadım. https://gephi.org

Altıüstü bir makale/yazı, lakin billi ki bu alanda pek yazılım yok.
Artık bu forumu kullanmıyor.