Ağ bağlantısından jar uzantılı dosya çekemiyorum!

Başlatan ayaz1818, 01 Temmuz 2013 - 15:50:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ayaz1818

Merhaba;
Network üzerinde Debian sunucuda çalışan bir java uygulaması mevcut. bu uygulamayı windows üzerinde general.properties ile yapılan düzenlemelerle ağ sürücüsü oluşturarak çalıştırmaktayız. ancak programı ubuntu üzerinde bir türlü ağ üzerinden çalıştıramadık. java yüklemesi mevcut. yardımcı olursanız seviniriz.

Not: İletinin tamamındaki koyu harfler temizlendi.

furkankalkan

java -jar /nerede/bu/program.jar  kodu ne çıktı veriyor ayrıca program linux uyumlu mu ?
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

ayaz1818

evet proğram linux uyumlu fakat ağdan çekiyoruz exe sini buttonların içi boş çalışmıyor. exe giriş sayfası açılıyor fakat işlemsiz açılıyor . ss atabilirim isterseniz

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Temmuz 2013 - 08:51:41

resim çektim sağda var olan coretex.jar klasörü ortak ağda çalışıyor . debian serverimizde bunu ben diğer işletim sistemlerinde masa üstüne exe sini attıgımda çalışıyordu fakat linux da işlem yapamıyorum sebebi ne olabilir ? verebileceğiniz kod var mı ?

ekremsenturk

cortex.jar dosyasını sağ tıkla ve özelliklere gir ve oradan çalıştırlabilir dosya olarak seç ve ardından tekrar sağ tıkla ve çalıştıracak/açacak uygulama olarak openjdk veya hangi sürümü kullanıyorsan onu seç ve öyle dene.

ayaz1818

olmuyor. resimdeki gibi yazılar çıkıyor sadece. orda çalıştırmayı işaretledim fakat ağdaki özelliklerde zip li görünüyo dosya . ama zipli değil masa üstüne çekince normal exe gibi oluyor.

furkankalkan

Verdiğim kodun çıktısını alabilir miyiz ?

java -jar /nerede/bu/coretex.jar

Masaüstüne atıp çalıştırdığınızda sorun oluyor mu ? Eğer oluyorsa verdiğim kodun çıktısıyla birlikte programı yazan şirketten destek almanız daha mantıklı...
Lover

ayaz1818

ilginizden dolayı çok teşekkür ederim , bu sorunu halledemiyorum .s şimdi gene resim çektim verdiğiniz kodu denedim klasörün var oldugu yolu izledim bu resimdeki gibi hata ile karşılaştım.

furkankalkan

Dosya izinleri ile ilgili bir sıkıntınız var gibi. 
chmod 777 coretex.jar komutundan sonra bir daha dener misiniz ?
Lover

ayaz1818

verdiğiniz kodu denedim ve böyle bir yazıyla karşılaştım.

furkankalkan

Özür dilerim gözümden kaçmış ama dosya ismini düzgün yazar mısınız büyük küçük harflere dikkat ederek ?
Lover

ayaz1818

evet dediğiniz gibi CoreTEX.jar olarak var olan isim ile denediğimde gene aynı hatayı aldım resim atmamma gerek yok sanırım gene aynı yazılar çıktı. problem ağda var olan jar uzantılı dosyamı masa üstüne attıgımda ağ üstünden çalışmaya devam ederek kullanmak istiyorum sorun bu . exe geliyo fakat işlevsiz. birde siz manjaro kullanıyosunuz sanırım ubuntuyla değiştirsem işletim sistemimi orada çalışabilir mi ? yoksa gene aynı sorunla mı karşılaşabilirim ?

furkankalkan

Yeni kullanıcıysanız Manjaroyu önermem. Fakat dosyaları özel mesaj olarak atarsanız bu sistemde de deneyip daha hızlı geridönüş şansım olabilir.
Lover

ayaz1818

bu sorunu başka bir şekilde halletmemiz mümkün değil mi ? farklı kodlar denesek ?

furkankalkan

Java dosyası çalıştırmak için kullanılan kod bu. Aldığımız hata ise dosyayı bulamaması (yani yanlış veya eksik bir yol. ) Nautilus dosya yöneticisinde dosyayı kopyala deyip terminale yapıştırırsanız dosyayı tam konumu ile bulacaktır. java -jar komutunu böyle denerseniz hata çıkacağını zannetmiyorum.
Lover

ekremsenturk

Ağ üstünden çalıştırmak istediğinizi yazıyorsunuz. Firefox açıkken çalıştırın. Ev dizininden çalıştırın. Tam olarak anlayamadıysamda, bir de .exe dosyasından söz ettiniz. Linux'ta exe dosyaları çalışmaz. Bu .exe dosyası nereden çıkıyor, o bölümü anlayamadım. .jar dosyası'mı üretiyor bu .exe dosyasını ? .jar dosyası içerisinde Windows'a özel sistem kod'ları mı barındırıyor ?

ayaz1818

exe den kastım jar dosyası bu  jar dosyasını ağdan çekiyorum belli bir sunucumuz var ordan çekiyoruz orada depoluyoruz. fakat xp w7 gibi işletim sistemleribunu çalıştırıyor fakat linux da aynıu çekilde deniyoruz masa üstüne gönderiyorum arşiv dosyası olarak görünüyor. buna sağ tıklayıp birlikte çalıştır diyorum javayı seçiyorum ve çalıştırıyorum çalışıyor fakat verilere ulaşamıyor. buttonlar boş görünüyor. exe den kastım bu kusura bakmayın ilk defa linux kullandıgım için.

ekremsenturk

Butonlar boş görünüyorlarsa, sorun muhtemelen bazı java kütüphanelerinin eksik olmasıdır. .jar dosyasını Arşiv yöneticisi ile açıp, içinde "readme.txt" veya "help.txt" gibi bir bildiri yada yardım dosyası varsa, ve de gerekli kütüphaneleri belirtiyorsa, bir bakabilirmisiniz.

(Diğer bir yöntem, openjdk yerine oracle java ile denemek olabilir)

ayaz1818

onunla alakalı değil . xp ve w7 de de ağdan çekemeyince buttonlar boş görünüyor sorun ağdan direk almıyor, ağdaki debian servere giriyorum görüyorum çekiyrum masaüstüne fakat çalışmıyor

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Temmuz 2013 - 09:23:14

bana yardımcı olacak birisi yok mu ? frmtr linux sekmesinede konu açtım cevap yazan yok :S

heartsmagic

Şimdi,

java -jar /nerede/bu/falanca.jar

ile açınca tam olarak ne oluyor? Sen o komutu ver, ardından uygulama açılsın. Ne yapmak istiyorsan yap. İlk iletinde işlem yapamıyorum demişsin, tam olarak olmayan nedir? Ayrıca, bu işlemleri uygulamayı yukarıdaki komutla yaptıktan sonra uçbirime bak ve çıktıları buraya aktar. Ancak, lütfen ekran görüntüsü geçme, doğrudan kopyalayıp kod etiketi içinde aktar foruma: kodetiketi
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

WhiteScars

Her jar;

java -jar ile çalışmaz. Eğer manifest dosyası içinde main class, classpath belirtilmemişse

Programın bulunduğu klasöre'e uç birim vasıtasıyla gidip,

ls -l
pwd

komutlarını çalıştırabilirmisin? Çıktısınıda burda paylaşırsan yardımcı olmaya çalışayım. Orda bir "run" ile başlayan bir dosya var. Görüntüde en sağda kaldığı için çıkmamış. tahminimce o bir bat dosyası ve içinde uygulamayı çalıştırmak için gerekli classpath vardır tahminimce. O dosyanın içeriğine göre linux'e çevirebiliriz.
İnsanoğluna bırakabileceğiniz en güzel miras tecrübelerinizdir.