[Çözüldü] ubuntu 8.04 pencere boyutu problemi

Başlatan serdar, 02 Ekim 2008 - 20:15:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

serdar

slm arkadaşlar
ubuntu 8.04 kullanıyorum. compiz ayarlarını kaydetmek için advanced desktop settings de dışa aktar yerine yanlışlıkla öntanımlı seçeneklere dön dedim. eski ayarlarımı tekrar yapmak zorunda kaldım fakat şimdi çözemediğim bir sorun var. pencereleri boyutlandıramıyorum ve açılan her yeni pencere üst panelin arkasında açılıyor. pencere yönetimi butonları (küçült, tam ekran ve kapat) panelin arkasında kalıyor. compizden ilgili bütün ayarlara baktım * her şey normal görünüyor.

alt tuşuna basılı tutarak pencereleri sürükleyip pencere başlığını açığa çıkarabiliyorum, şu an için pencere boyutunu değiştirememem o kadar da elzem bir problem değil. yani problemim çok acil değil. sadece vakti olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim. hepinize kolay gelsin

iyi çalışmalar

eldirr

'uncategorized' bölümünde 'resize window' diye bir seçenek var mı ?

serdar

evet böyle bir seçenek var ve aktif ettiğimde problemim çözüldü. Teşekkür ederim.
o kdar kurcukladım ama bazen mutlaka dışarıdan bir gözün yaptığınız şeyleri kontrol etmesi
gerekiyor. aynı hata ile sürekli uğraşırsanız çözüm önünüzde olsa bile göremeyebiliyorusunuz.
( yada bu kadar açıklama yapmaya kasmadan direk kazma olduğumu da kabul edebilirim  :-\ )

tekrar teşekkür ederim

kolay gelsin

eldirr

:)

Önemli değil, hepimiz göremiyoruz bazen bazı şeyleri.

Konu çözüldüğüne göre, etiketleyip kilitleyelim.