[Çözüldü] Ubuntu 13.04 kurulumundan sonra Windows a gecis hatasi

Başlatan aezeg187, 09 Haziran 2013 - 13:45:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aezeg187

kolay gelsin ustadlar bir ubuntu hatasi ile yine karsinizdayim  ;D

Ubuntu 13.04 ü Laptop uma kurdum kurulum güncelleme hersy ok yalniz sorun Windows 8 e geciste bootloader menusunde windows 8 yi sectigimde hata veriyor ve makinayi yeniden baslatmami istiyor kurulumu herseyi cok normal bir sekilde kurdum ama bir türlü anlamadim nerede problem ubuntu yu sectigimde ama hicbir sorun yok aciliyor ve tikir tikir calisiyor bilen arkadaslarin bilgilerine basvuruyorum

Saygilarimla
Zaman denilen cesmenin altinda insan oglu yikanirken, unutmamak gerek ALLAH yolunda neyi nasil yapilmasi gerek..

burk

İmla ve yazım kurallarına uyarsanız sevinirim.

Bahsettiğiniz ekran grub ekranıdır, Windowsu seçince ne hatası veriyor?

aezeg187

Alıntı yapılan: burk - 09 Haziran 2013 - 13:51:16
İmla ve yazım kurallarına uyarsanız sevinirim.

Bahsettiğiniz ekran grub ekranıdır, Windowsu seçince ne hatası veriyor?

imla kurallarini görmezden gel Hocam ben Avusturya dan yaziyorum ve dogal olarak klavyemde Türkce karakterler yoktur :)

hataya gelince cok hizli bir sekilde geciyor

"Hata device format (cok uzun numaralar var )/Volume 2,   invalid : musst be (f | h) dN, with ,0 <=N" 

seklinde bir hata veriyor

ama debian yükledim dun gece debian da acti oyle bir sorun yaratmadi bende
Zaman denilen cesmenin altinda insan oglu yikanirken, unutmamak gerek ALLAH yolunda neyi nasil yapilmasi gerek..

burk

Benim uyarım Türkçe karakter için değil,  "hersy ok" kelimeleri içindi.

Konuyla ilgili olarak grub'u tekrar kurmayı deneylim; http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=13415.0

aezeg187

Alıntı yapılan: burk - 09 Haziran 2013 - 14:43:27
Benim uyarım Türkçe karakter için değil,  "hersy ok" kelimeleri içindi.

Konuyla ilgili olarak grub'u tekrar kurmayı deneylim; http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=13415.0

kusura bakma hocam benim parmaklar biraz buyuk birde kucuck bir netbook dan yaziyorum oyuzden hatalar olabilir
affola :) 

hemen deniyrum dedigin umarim olur

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Haziran 2013 - 12:49:12

cözüldü etiketi alabiliriz hocam asagidaki gibi cözdüm olayi ise yaradi tesekkürler

NOT: ALINTIDIR

" 1. Öncelikle bilgisayarı Live CD veya USB ile açalım ve açılışta Ubuntuyu Kurmadan Deneme Seçeneği ile işletim sistemini başlatalım.

2. Sistem tamamen açıldıktan sonra Ctrl+Alt+T tuşları yardımıyla Terminali başlatalım ve aşağıdaki komutları sırasıyla girerek Boot Repair programını yükleyelim.

sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair

sudo apt-get update

sudo apt-get install boot-repair boot-sav

3. Terminalde boot-repair komutu ile ya da Dash bölümüne boot repair yazarak programı çalıştırıp Tavsiye edilen ayarlar bölümünden ya da alt taraftaki ileri düzey seçeneklerinden birisini kullanarak Grub Yöneticisini tamir, bakım ya da tekrar yüklemesini yapabilirsiniz. Bilgisayarı kapatıp açtığınız takdirde sistemin düzelip düzelmediğini kontrol edebilirsiniz.  "