Ubuntu internete girememe sorunu

Başlatan damgaburak, 05 Mayıs 2013 - 16:15:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

damgaburak

İlk defa ubuntu kullanıyorum. Windows 7 home basic kullanıcısıyım normalde ve ikinci olarak ubuntuyu kurdum. İnternete yurt wireless i ile giriyorum. Win7 de bağlanıyor wireless e ve internet sayfası açtığımda direk www.portal.kyk.gov.tr ye bağlanarak kişisel şifre giriyorum ve internete bağlanıyor. Ubuntuda ise wireless e bağlanıyor ancak firefox u açtığımda internete girmiyor, şifre girme adresi gelmiyor, el ile yazıyorum adresi yinede girmiyor. İlk defa kullandığım için fazlada bilmiyorum. Bana geniş açıklayıcı olarak yardım edebilir misiniz acaba... şimdiden teşekkürler.

bytan

Söz konusu adrese ping attığında ne oluyor? Veya ağdaki diğer makinelere?

ping -c4 adres

Kurulan sistemi iyice anlamamız lazım. Siteye girmeye çalıştım, ağ dışında olduğum için sanırım ulaşamadım.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

damgaburak

bu kodu mu yazarak görecem? ben firefoxu açtığımda sayfa görüntülenemiyor işte. ama kyk ağına bağlı diyor. server not found. fazla bilmediğim için kodu felan yazacaksam nereye yazıp ne yapacağımı daha detaylı yazabilir misiniz. tam olarak türkçe degil çünkü ubuntu.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 05 Mayıs 2013 - 17:58:12

chrome indiriyorum şimdi ubuntu için belki onda girer. çünkü win7 de giriyor chrome açınca otomatik olarak.

if

heartsmagic

İçeride özel bir DNS sunucusu kullanılıyor mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

baranbarlas

muhtemelen kullanilmakta denenecek dns ler 10.0.0.1 20.0.0.1 30.0.0.1 yada 192.168.100.1 192.168.0.255 bu dnslerden birtanesi yada birkaci win7 den baglanildigina göre oradan dns adreslerine bakilip yazilabilir

harun.ozturk

Merhaba arkadaşlar . Aynı sorun bende de var .

ping -c 4 "adres" komutunun çıktısı :

PING portal.kyk.gov.tr (10.106.23.10) 56(84) bytes of data.

--- portal.kyk.gov.tr ping statistics ---
4 packets transmitted, 0 received, 100% packet loss, time 3024ms

yardımlarınızı bekliyorum .

edit : 12.04 sürümü olan bir arkadaşım sorunsuz girebiliyormuş .

cagriemer

portal.kyk.gov.tr icin bir A kaydi goremiyorum ben.

Pardon konuyu simdi tekrar okuyunca hatirladim. Bu iletimi gormezden gelin.

heartsmagic

@harun.ozturk, 12.04 ile hiçbir özel ekleme yapılmadan mı giriliyormuş?

harun.ozturk

Alıntı yapılan: heartsmagic - 06 Haziran 2013 - 23:50:44
@harun.ozturk, 12.04 ile hiçbir özel ekleme yapılmadan mı giriliyormuş?

Evet herhangi bir ekleme yapmamış . Ayrıca bende tekrar 12.10 kurdum ve sorun çözüldü . Başlangıçta biraz nazlandı portal.kyk.gov.tr ye girerken ama birkaç denemeden sonra sorgu ekranı geldi ve giriş yaptım . Bu satırları Ubuntu dan yazıyorum .

heartsmagic

cokomoko

Alıntı yapılan: damgaburak - 05 Mayıs 2013 - 16:15:26
İlk defa ubuntu kullanıyorum. Windows 7 home basic kullanıcısıyım normalde ve ikinci olarak ubuntuyu kurdum. İnternete yurt wireless i ile giriyorum. Win7 de bağlanıyor wireless e ve internet sayfası açtığımda direk www.portal.kyk.gov.tr ye bağlanarak kişisel şifre giriyorum ve internete bağlanıyor. Ubuntuda ise wireless e bağlanıyor ancak firefox u açtığımda internete girmiyor, şifre girme adresi gelmiyor, el ile yazıyorum adresi yinede girmiyor. İlk defa kullandığım için fazlada bilmiyorum. Bana geniş açıklayıcı olarak yardım edebilir misiniz acaba... şimdiden teşekkürler.
Kardeş ilk önce windows'tan bağlandıysan ilk önce www.portal.kyk.gov.tr'den çıkış yapacaksın (başarı ile çıkış yapıldı yazdığını görmelisin) sonra ubuntu'yu aç bağlanır.
''Eğer 386BSD ben Linux'a başladığımda var olsaydı, Linux büyük bir olasılıkla olmazdı."
........................Linus Torvalds..........................
İnsanın aradığı sadece huzur ve mutluluktur, 1 numara olmak yalnız kalmak demektir ve 1 numara kalmak için birçok şeyi feda etmek zorunda kalırsın...