[Çözüldü] MS Office - Kalın/Bold Harflerin Görünmemesi Sorunu

Başlatan emrah_13, 06 Kasım 2013 - 20:43:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emrah_13

Merhaba arkadaşlar,

Doktora tezimi yazarken bazı özelliklerinden dolayı MS Office programına ihtiyacım var. PlayonLinux programını kullanarak 2010 sürümünü yükledim. Programın açılmasında hiçbir problem yok. Ancak harflerin görünümünde bir problem var. Windows'un kendi fontları dışında olan fontların "kalın/bold" şekilleri görünmesi gerektiği şekilde görünmüyor ve normal şekliyle kalıyor. Bahsettiğim fontlar benim kendi fontlarım. Acaba yüklemiş olduğum Office sürümünü "Wine" kullanarak "install components" penceresinden ek uygulamalar yükleyerek yapılandırmam mı gerekiyor? Sizce bu sorunu nasıl çözebilirim?
Gönül neyi severse güzel odur.

emrah_13

Sorunu sanıyorum tespit ettim. Kullandığım fontun sadece "Regular" biçimi görünüyor. Ama hem Windows işletim sistemi kullanırken Word programında hem de Ubuntu kullanırken LİbreOffice programında kalınlaştırmak istediğim yeri seçip kalınlaştırabiliyorum. İki şekilde de fontu aynı şekilde yüklüyorum. Bunun için ne yapmalıyım acaba?

if

@emrah_13, verdiğim bağlantılara baktınız mı?

emrah_13

Alıntı yapılan: if - 27 Kasım 2013 - 20:23:14
@emrah_13, verdiğim bağlantılara baktınız mı?

Verdiğiniz bağlantılara baktım. İkinci bağlantıda anlatılanları yaptım. Ancak yine sorun çözülmedi. Bunun dışında sormak istediğim bir şey var bu konuyla ilgili. Font tasarlayabileceğimiz bir program var mı acaba Ubuntu'da?

if

@emrah_13, bütün fontların kalın halleri görünmüyor mu? winetricks allfonts komutunu yürüttünüz mü?

emrah_13

Alıntı yapılan: if - 28 Kasım 2013 - 13:19:20
@emrah_13, bütün fontların kalın halleri görünmüyor mu? winetricks allfonts komutunu yürüttünüz mü?

Bütün fontların değil, sadece benim kendi hazırladığım fontların kalın halleri görünmüyor. İtalik halleri görünüyor. Altı çizgili hallerinde de bir problem yok. Ama kalın biçimleri görünmüyor. Daha önce söylediğim gibi kullandığım fontun sadece "Regular" biçimi görünüyor. Ama hem Windows işletim sistemi kullanırken Word programında hem de Ubuntu kullanırken LİbreOffice programında kalınlaştırmak istediğim yeri seçip kalınlaştırabiliyorum. Bunun bir çözümü yok sanıyorum.

Bahsettiğiniz "allfonts"u da yükledim. Ama düzelmedi.

if

Konunun üzerinden zaman geçince unutmuşum. Kendi yazdığınız fon hangi tipte? OTF mi TTF mi? /usr/share/fonts/truetype/ dizinine attınız mı ya da ~/.PlayOnLinux/wineprefix/Office2007/drive_c/windows/Fonts/ dizinine?

emrah_13

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Fontum "ttf" formatında. ~/.PlayOnLinux/wineprefix/Office2007/drive_c/windows/Fonts/ dizinine kopyaladım; ancak /usr/share/fonts/truetype/ dizinine kopyalanmıyor. Nasıl kopyalayabileceğimi söyleyebilir misiniz?

Ben farklı bir çözüm buldum.  VirtualBox kurdum ve Windows üzerinden "Office" programını kullanıyorum. Wine üzerinden baktığımda kayıt defterinde de fontun sadece "regular" biçimi görünüyordu. Bir de ayrıca "bold" biçimi için font yapmakla uğraşamam. O yüzden bu seçeneği tercih ediyorum. İlgilendiğiniz için tekrar teşekkür ederim. Son olarak  /usr/share/fonts/truetype/ dizinine kopyalama işlemini nasıl yapabileceğimi söylerseniz bir de onu deneyeyim. Eğer olmazsa VirtualBox üzerinden kullanmaya devam ederim.

if

/usr/share/fonts/truetype/ dizinine kopyalayabilmek için sudo -H nautilus ile dosya yöneticisini açmanız gerek.

emrah_13

Kopyaladım ama sorun çözülmedi. VirtualBox ile kullanmaya devam edeceğim. İlginiz için tekrar teşekkür ederim. "Çözüldü" olarak etiketliyorum.