13.04 te video izliyememe sorunu

Başlatan meraker, 12 Mayıs 2013 - 20:21:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

meraker

merhabalar youtube ,e girince ilk videoyu izlerken ikincisine geçmek istedğim de doluyor işareti yerip dolmayı kesiyordu daha sonra ilk videoyu,da izleyemez oldum ubuntum.blogspot sitesindeki canical şirketinin yasal nedenlerle çözücüleri doğrudan yüklemediğini öğrendim ve önerilen kodlarlasudo /usr/share/doc/libdvdread4/install-css.shve olmazsa
sudo wget http://www.medibuntu.org/sources.list.d/$(lsb_release -cs).list --output-document=/etc/apt/sources
kodları ilewget -q "http://packages.medibuntu.org/medibuntu-key.gpg" -O- | sudo apt-key add -[code]
sudo apt-get update && sudo apt-get install w32codecs libdvdcss2
[/code] hepsini denedim yinede youtube.den video izleyemiyorum yardımcı olabileceklere teşekkür ederim
not:13.04 te iki defa çekirdek yükselltim ikincisinden(3.9.1) sonra böyle oldu

siberoloji

sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras
bu ekstralar kısıtlı olanlar.
Kısıtsız ekstraları aşağıdaki komutla yükleyebilirsiniz.
sudo apt-get install libavformat-extra-53 libavcodec-extra-53
ayrıca java 7 eklemek isterseniz aşağıdaki komutu kullanabilirsiniz.
sudo apt-get install icedtea-7-plugin openjdk-7-jre
en son oturum kapatıp tekrar giriş yaparsanız umarım problem çözülmüş olur.

meraker

sayın korucu77 verdiğiniz kodların hepsini denememe rağmen düzelmedi video izleyemiyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Mayıs 2013 - 21:42:38

acaba 2d kaldırılmış olmasından dolayı izleyemiyor olabilirmiyim.

siberoloji

bence çekirdek sürümünü düşürüp denemelisiniz.
3.9.1 den önceki çekirdek dosyalarını sildiniz mi?
Silmediyseniz aşağıdaki komutla önceki çekirdek sürümüne dönmeniz mümkün
sudo apt-get purge linux-image-3.9.1*
son olarak
sudo update-grub2

meraker

kodları kullandım bu sefer ilk video ya giriyor ikincisine tıkladığımda hiçbir hareket yok.

siberoloji

uname -r
komutunun çıktısı hangi sonucu veriyor. O çekirdeği de kaldıralım olmazsa...

meraker

3.8.8-030808-generic

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Mayıs 2013 - 22:46:18

eyvah... sistemim gitti windowstan yazıyorum[code3.8.8-030808-generic
][/code] de kaldırınca ubuntu gitti son çekirdek dizisi imiş grub ,ta memtest 86ve windows loader kaldı ubuntuya ulaşabilirmiyiz, çok karışık sa yeniden kurulum yapayım.

siberoloji

live cd veya usb ile açıp düzeltme şansınız var ama tekrar kurulum sanırım tüm problemlerinizi çözer.

meraker

12.04,ün cd,si var ama windows,a bir şey yapmadan bölümleme adımında ne yapmak gerekir,çünkü o aşamada sorular ingilizce ve ben ingilizce bilmiyorum.

siberoloji

Kurulum cd ile açılınca Listeden türkçeyi seçerseniz kurulum türkçe olur.
Ne yapmak istiyorsunuz bölümünde
Ubuntuyu tekrar kur varsa onu seçersiniz.
yoksa başka * bir şey diyerek açılan bölünde zaten ubuntunun kurulu olduğu disk bölümünü seçersiniz.

[eklenti yönetici tarafından silindi]

meraker

bu gün çok geç oldu hafta içinde,de çalışmaktan zamanım olmaz önümüzdeki hafta sonuna kadar ubuntu,suz geçecek galiba iyi geceler teşekkürler.

meraker

merhabalar kaybolan 13.04(32bit) ün yerine 12.04,ü cd,den kurdum (32bit) herkese selamlar kolaylıklar.

siberoloji

@meraker
Tekrar merhaba.
Kendimi de suçlu hissettim verdiğim tavsiyeler sonucunda olanlardan dolayı
Umarım hasar büyük değildir.

meraker

kardeşim korucu77 hiçbir hasarım yok sakın kendini sıkma . nedenini de açıklıyayım bilgisayar kullanma yada program kurma veya  özelleştirme bilgi ve becerim o kadar az ki daha çok yol almam gerekiyor .öğrenme işi malum yaşlandıkça yavaşlıyor. onun için elimde bir uzun süre destekli cd olduktan sonra (benim için bir nimet) kendimi gayet rahat hissediyorum  duyarlılığın için teşekkürler linux camiasına yakıştığını gösterdin iyi geceler selamlar.

heartsmagic

Yeniden kuruluma gittiğimiz için etiketlemeden kapatalım konumuzu.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.