elementary OS Luna Beta 1 yayınlandı

Başlatan Aaron, 14 Kasım 2012 - 20:01:46

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Aaron

Birçoğumuzun uzun süredir beklediği ve ne zaman yayınlanacak sorusuna naif bir şekilde hazır olduğu zaman cevabını veren geliştirici dostlarımız elementary OS Luna Beta 1'i sunmaktan gurur duyor.

http://elementaryos.org/journal/luna-beta-1-released

özgürubuntu

Ah benden once vermissiniz haberi herkese hayirli olsun.. indiriyorum simdi :)

Aaron

Ben de indirdim fakat kurup incelemek için hiç vaktim yok.

özgürubuntu

Yeni Luna Beta'dan bir kaç ekran görüntüsü ;

Aaron

USB bellek ile calistirdim. Kararli olup olmadigi tartisilir. Ama kesinlikle muthis bir kullanici deneyimi sunuyor.

Simdi biraz vaktim varken Ubuntu 12.04 yanina kurmak istiyorum. Bu konu hakkinda yonlendirilmeye ihtiyac duyuyorum.

Düzeltme: Ben de kurdum ve kullanıyorum.

istanbul

videolarını izledim.
Emek verilmiş, derli toplu kullanışlı birşeye benziyor. Kuran kişinin sağı solu düzeltecem diye uğraşmasına gerek yok gibi, en iyi şekilde tassarlamışlar gibi geldi bana.

decent

Flash bellek ile denedim, geliştiriciler güzel iş çıkarmışlar.
Dağıtım adını fazlası ile hakediyor denilebilir.

Midori çok fazla donuyor, onun dışında bir şey görmedim.

özgürubuntu

eOS Luna Klavye kısa yolları ;

Alıntı YapAssuming ⌘ is the "super" key and ⇧ is shift:

Alt+Tab Window Switcher
⇧+Alt+Tab Switch Windows Backwards
⌘+W Window Overview
⌘+Left/Right Switch Workspace
⌘+S Workspace Overview
⇧+⌘+Left/Right Move Window with Workspace
Ctrl+⌘+Left/Right Snap Window to Half of Workspace
Ctrl+⌘+Up/Down Maximize/Unmaximize Window

Midori tarayıcısının daha çook yolu var gibi, chromium kurdum.. Onun dışında neredeyse hiç hata görmedim.. @empax'a sesleniyorum, NVIDIA ekran kartı ile Gala sorunsuz çalışıyor ;)

empax

Tesekkurler @özgürubuntu  ;D
Bu aralar kotali internet kurbaniyim, atlatir atlatmaz denemek istiyorum eOS'u.
بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

janparey

Arkadaşlar, usb belleğe hangi metodu kullanarak gönderdiniz iso dosyasını.Ben dd ile denedim sorun çıkardı.Ekranda sadece tire işareti yanıp sönüyor.Şimdi de 12.10 üzerinde başlangıç diski oluşturucu ile deneyeceğim.Sonucu bildiririm.

Edit: Denedim , başlangıç diski oluşturucu iso dosyasını kabul etmiyor.  :'(
Edit 2: Arkadaşlar parametreyi yanlış vermişim şu şekilde vermişim :
sudo dd if=/dev/sdc of=/home/can/İndirilenler/elementaryos-beta1-i386.20121114.iso bs=4M
olması gereken:
sudo dd if=/home/can/İndirilenler/elementaryos-beta1-i386.20121114.iso of=/dev/sdc bs=4M
özet:iso kalıbını diske yazmak yerine usb disk kalıbını iso dosyasına yazmışım :D Bende diyorum dosya niye 4gb oluyor. 3.kez indiriyorum şu an :D
Edit 3:Evet edit 2 deki düzeltmeden sonra aslanlar gibi çalıştı

decent

@can_66,
https://launchpad.net/~gezakovacs/+archive/ppa
http://unetbootin.sourceforge.net/

Aşağıdaki komutlarla yükleyip kullanabiliriz.

sudo add-apt-repository ppa:gezakovacs/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install unetbootin

istanbul

Bugün deneme imkanım oldu.

Şuan flash disk üzerinden çalıştırıyorum. Kesinlikle çok iyi iş çıkarmışlar. Emek verilmiş.

Hatta standart gelen Duvar Kağıtlarının bile özenle seçildiği belli. Her zevke göre mutlaka var gibi.

Birkaç eskikligini hissettgim şey var ama genel itibariye hissedilir bir bütünlük var, gayet güzel olmuş.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=36044.0 Bu konuda bahsettiğim ısınmada yok.

janparey

Midoride iş yok :D Sürekli çöküyor durduramıyoruz.Hemde özellik yoksunu,flashta yok.İlk iş olarak chrome kurdum , çok iyi oldu çokta güzel oldu
Noise müzik kütüpahanemin yolunu gösterdiğim anda çöküyor.(3 kez denedim)
Edit: Güncelledim noise düzeldi.Noise baya güzelmiş.Şu vala'yı öğrenmek biraz elementary için geliştirme yapmak lazım aslında.

meda

Arkadaşlar Elementary OS Beta 2 yayınlandı.Final sürümü tahmini ne zaman yayınlanır ?
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;
Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava; Peynir ekmek değil ama Acı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet, Esirlik bedava; Bedava yaşıyoruz, bedava. Orhan VELİ"