[Çözüldü] ubuntu sunucu nasıl ubuntu masaüstü olur?

Başlatan darkship, 26 Mart 2010 - 16:43:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

darkship

Evet başlıkta yazdığim gibi bende ubuntu server 9.10 kurulu bunu kodlar yardımı ile ubuntu desktop haline getirebilirmiyim yoksa silip ubuntu desktop mu yüklemem gerekir.

Sonradan, server dan cevrilen bir ubuntu desktop var ise bunun artı veya eksileri nelerdir?(orjinal ubuntu desktop tan)

bu arada bir kod vardı onu yazdım yükledi baya ama olmada install desktop gibi
Saygılarımla;

Uzakyol Vardiya Zabiti;  FATİH

mce

Bildiğim kadarıyla arada çok fazla fark yok, sadece Gnome ya da KDE gibi bir masaüstü yöneticisi yüklemek gerekiyor.

Gnome kurmak için:
sudo apt-get install ubuntu-desktop

heartsmagic

Artı ve eksileri var mıdır? Olabilir. Masaüstü sürümünde bazı şeyler senin için kendiliğinden ayarlanmış olabilir.
Amacının ne olduğuna karar ver önce. Eğer niyetin Ubuntu'yu masaüstü olarak kullanmaksa kaybedeceğin zaman sadece 30 dk.'dır sanırım. Yeniden kurulum yapabilirsin. Yok ben sunucu üzerine uygulamalarımı kurdum ancak bir de masaüstüm olsun diyorsan @mce'nin önerisini dinle.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mcyegen

ikisinin arasındaki tek fark gnome mu? yani serverda ek uygulamalar var ama desktop un artısı var mı acaba? bunu merak ediyorum
Hello World!

heartsmagic

Alıntı yapılan: mcyegen - 07 Ağustos 2011 - 04:20:05
ikisinin arasındaki tek fark gnome mu? yani serverda ek uygulamalar var ama desktop un artısı var mı acaba? bunu merak ediyorum

Soru bu başlıkla ayrışıyor gibi. Eğer sunucu ve masaüstü arasında bir şeyler soruyorsan masaüstünün sunucuya göre artısını tartışamayız, zira elma ile armut olur bunlar. Normal şartlar altında sunucularda masaüstü, masaüstlerine bağlı ek uygulamalar olmaz. Gerek yoktur zaten. Masaüstlerinde ise adı üzerinde birer masaüstü ortamı, bununla beraber gelen uygulamalar, masaüstü için yapılmış özellştirmeler vardır.

Kısacası artısından eksisinden bahsedilemez.

Ancak, bu başlıkta sorulan şey ima ediliyorsa ilk verdiğim cevap geçerlidir benim için.

mcyegen

ben dedicated serverıma tekrar gnome+x2go kuracağım fakat bana çoğu şey lazım değil. firefox+transmission bide uzaktan bağlanmak için x2go kuracağım. sudo apt-get install gnome-desktop komutu ile gnome u yüklesem masaüstüyle birlikte gereksiz çok şey yüklenecek sanırım. o gereksiz şeyleri yüklemeden dediklerimi yüklemem için ne yapmam lazım?
Hello World!

furkankalkan

Ubuntu versiyonunuz kaç ?
Mate ya da direk gnome kurabilirsiniz.
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

heartsmagic

Sunuculara masaüstü kurulumunu ben her zaman olduğu gibi önermiyorum. Fakat illa bir masaüstü kurulacaksa neden Gnome? Fluxbox, Openbox gibi pencere yöneticileri pekâla iş görebilir. Ancak ben yine de bir sunucuda, hele hele uzaktan bağlanılan bir sunucuda masaüstü olayını anlayamıyorum. Torrent için kullanılacaksa söylendiği gibi web arayüzü olan uygulamalar var. Firefox ne için örneğin? Eğer sunucu üzerinden çıkış yapmak içinse tünelleme yapılabilir.

andirinli

Alıntı yapılan: mcyegen - 15 Ağustos 2012 - 15:46:18
ben dedicated serverıma tekrar gnome+x2go kuracağım fakat bana çoğu şey lazım değil. firefox+transmission bide uzaktan bağlanmak için x2go kuracağım. sudo apt-get install gnome-desktop komutu ile gnome u yüklesem masaüstüyle birlikte gereksiz çok şey yüklenecek sanırım. o gereksiz şeyleri yüklemeden dediklerimi yüklemem için ne yapmam lazım?

anladığım kadarıyla torrent ile uğraşacaksın. sadece torrent ile uğraşacaksa torrentflux paketini yükleyip tarayıcı üzeriden torrent işlerini yapabilirsin. boşuna o kadar kasılma bence. :)
Kasa : RAIDMAX AEOLUS-ATX-WB
PowerSupply :CODEGEN SX500
Anakart : GIGABYTE  GA-970A-DS3
İşlemci :AMD Desktop FX-Series X8120 3.1
Bellek : 4 x 4 GB CORSAIR 1600Mhz, DDR3 CL9 Vegeance
Ekran Kartı : MSI R7 370 GAMING 2G AMD Radeon R7 370 2GB GDDR5 256 Bit
HDD : 4 x Sandisk SSD Plus 480GB
Monitör : 2 x DELL S2240T Dokunmatik

mcyegen

eskiden açtığım konuya google aramasında rastladım da gülesim geldi :-) o kadar cevap gelmiş fakat kimse de "sorduğum soruya" odaklanmamış. ben cevabını vereyim de bari, arayan başkaları olursa bulabilsin

sudo aptitude install --without-recommends ubuntu-desktop
Hello World!

siberoloji

O zaman 3 sene sonra çözüldü olarak işaretleseniz iyi olur.  ;)

cagriemer

Konunun daha ikinci iletisinde zaten cevap verilmis.

krwlng

@mcyegen, kusura bakmayın ama 3 sene önce verilen bilgi sizin şuan yazdığınızdan daha güncel, aptitude aracı artık ubuntu ile gelmiyor.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!