GeForge FX 5500 - Compiz Fusion - Unity 3D

Başlatan mhmtcbn, 23 Nisan 2013 - 23:33:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mhmtcbn

Merhaba Arkadaşlar,

Ekran çözünürlük sorunu zorda olsa hallettik şimdi geldi Compiz sorunuma 256 mb Geforge FX 5500 ekran kartım var ne kadar baş belası bir ekran kartıdır ki bu ne Windowsta bir gün işime yaradı ne Ubuntuda, test sonuçları aşağıdaki gibi Compiz yöneticisini açıyorum ayarlar yapıyorum ama hiçbir değişiklik olmuyor bende bir sitede gördüm ve denedim

gksu gedit /etc/environment

komutu ile bir dosya açılıyor en alt satırına

UNITY_FORCE_START=1

komutunu yapıştırdım ve kaydettim reset attım sol menüdeki simgeler görünmüyordu açıldığında ama üzerine geldiğim simgenin ismi yazıyordu çalıştırıla biliyordum ve Compiz ile ayarladığım her şey çalışmaya başladı ama kasılıyordu özellikle yeni bir şey başlattığımda küpü çevirirken bir çok rahat hareket ediyordu bir donup kalıyordu sallanma efekti maxsimize ve minimize efektleri hafif kasarak da olsa çalışıyordu ama o şekilde de kullanamazdım 256 mb çok mu az bu iş için ekran kartım kötü biliyorum ama çok mu kötü o kadar kötü mü yani :) sürüm düşürerek bir şeyler yapılabilse yapacağım ne olursa ama bu kasaya yeni bir ekran kartı için uğraşmalı mıyım bilmiyorum.

/usr/lib/nux/unity_support_test -p

Not software rendered:    yes
Not blacklisted:          no
GLX fbconfig:             yes
GLX texture from pixmap:  yes
GL npot or rect textures: yes
GL vertex program:        yes
GL fragment program:      yes
GL vertex buffer object:  yes
GL framebuffer object:    yes
GL version is 1.4+:       yes

Unity 3D supported:       no

heartsmagic

Mesele grafik kartının kötülüğü değil uyumsuzluğudur. Son durumu anlayamadım, şu an sıkıntı var mı Unity ile?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mhmtcbn

Şuan kullanmıyorum çünkü yukarıdaki yöntem ile çalıştırdığımda çalışıyor ama çok kasıyor, bu kasma sorununu halledebilir miyiz diye bir yol arıyorum.

heartsmagic

Denediğin yöntem sanırım zorlama yöntemdi. Esasında destek yok ancak sen "olsun ben yine de denemek istiyorum" tarzında bir durum bu. Kartın ve sürücülerinin durumuna bakmak lazım güncel Ubuntu, Unity, X sürümleri için. Var mıdır acaba bizim forumda fx5500 sahibi olup da duruma hâkim olan?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.