grub loader Sıkıntısı

Başlatan kzltp66, 03 Mayıs 2013 - 23:19:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kzltp66

Arkadaşlar olayı kısaca anlatayım

Bizim şirketteki backup makinasında eski yedekleri silerken yanlıklıkla "rm -rf *" ile makinanın kökünü sildim 15-20 dk sonra komutlar çalışmayınca fark ettik neyse tekrar kurulum yapmak için makinayı CD'den başlatıp kurdum makinada toplam 10 yada 8 tane 1.5 TB'lik disk var bunlarda 2 parça halinde /dev/sda (backupların alındığı 8.0 TB'lık kısım) /dev/sdb(makinanın kurulacağı 250 GB'Lık  kısım) neyse ben kurulumda ayarları kendim yaptım /dev/sda'ya dokunmadan /dev/sbd'de ;

/boot :100MB
swap : 8192MB
/        : geriye kalan kısım

fakat grub loader'ı yüklerken makina gidip /dev/sda'ya yükledi kurulum bitti tekrar başlattık makinayı boot olamadı benim düşüncemce  grub loader'ı /dev/sda'ya yüklemesinden oldu çünkü disklerde sıkıntı yok BIOS'tan bakınca gözüküyor hata vermiyor kurulumda ben /dev/sdb'ye manuel olarak  grub loader'ı yükleye bilirmiyim yada bu olaydan nasıl çıkarım yardımcı olursanız çok sevinirim yazımda yanlış yaptıysam affola

heartsmagic

Forumdaki "Yeniden Grub2  kurulumu" isimli başlığa bak. Kabaca yapacağın şey bir Canlı CD ile sistemi açıp Grub'u elle sdb'ye kurmak olacak.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kzltp66

Tamamdır çok teşekkürler sizce çözüm olur mu ?

heartsmagic

Neden olmasın. Sonuç olarak Grub'u bir başka diskin MBR'sine kuracaksın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.