[Çözüldü] Ekran çözünürlüğünü değiştiremiyorum!

Başlatan turkasoft, 27 Nisan 2013 - 13:43:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

turkasoft

Merhaba arkadaşlar az önce assaultcube oynunu yükledim ve açılırken ekran çözünürlüğüm haliyle değişti biraz oynadıktan sonra oyunu kapattım fakat ekran çözünürlüğüm aynı kalmıştı eskiye dönmemişti bunu sistem ayarlarından yapmaya çalıştım fakat ekran çözünürlüğünü 1360x768 yapınca uygula dediğimde monitör kapanıyor. acaba bunun bir yöntemi var mıdır bu sorunu nasıl aşabilirim ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Nisan 2013 - 15:35:00

bu arada konuk oturumunda * her şey normal. arkadaşlar lütfen bunu hemen çözmem lazım bilgisayarı kullanamıyorum..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Nisan 2013 - 20:39:38

arkadaşlar lütfen yardım edin bilgisayarın şekli şemali bozuldu

turkasoft

Merhaba arkadaşlar az önce assaultcube oynunu yükledim ve açılırken ekran çözünürlüğüm haliyle değişti biraz oynadıktan sonra oyunu kapattım fakat ekran çözünürlüğüm aynı kalmıştı eskiye dönmemişti bunu sistem ayarlarından yapmaya çalıştım fakat ekran çözünürlüğünü 1360x768 yapınca uygula dediğimde monitör kapanıyor. acaba bunun bir yöntemi var mıdır bu sorunu nasıl aşabilirim ?

decent

Bu gibi durumlarda yapılacak şeylerden birisi sistemi yeniden başlatmak..

turkasoft

if

@turkasoft, aynı soru için birden fazla konu açmayın.

lspci | grep VGA
xrandr -q
çıktılarını geçin.

turkasoft

lspci | grep VGA
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation G86 [GeForce 8500 GT] (rev a1)

xrandr -q
Screen 0: minimum 320 x 200, current 1024 x 768, maximum 8192 x 8192
DVI-I-1 disconnected (normal left inverted right x axis y axis)
VGA-1 connected 1024x768+0+0 (normal left inverted right x axis y axis) 406mm x 229mm
   1024x768       75.1*+   75.0     60.0 
   1360x768       60.0 +
   832x624        74.6 
   800x600        75.0     60.3 
   640x480        75.0     60.0 
   720x400        70.1

if

Şurdaki gibi çözünürlük modunu yukarıdaki çıktıdaki modlardan birini seçip uygulatın. Oluyor mu?

turkasoft

Alıntı yapılan: if - 28 Nisan 2013 - 00:11:11
Şurdaki gibi çözünürlük modunu yukarıdaki çıktıdaki modlardan birini seçip uygulatın. Oluyor mu?

Kodu vermeyi unutmuşsunuz sanırım :-)

siberoloji

Sizde çift monitor mü var?

DVI-I-1 disconnected
VGA-1 connected

if

turkasoft

hayır hocam tek monitör.

yok hocam en son aşamaya kadar herşey normal ama en son aktif edince monitör kapanıyor kapanmasa olacak ama şu lanet şey kapanıyor kafayı yicem ya

if

Hiç bir şey anlamadım. @turkasoft, imlâya uyarak, sakince anlatın sorunuzu.

turkasoft

Hocam şu adresteki adımları uyguluyorum en son çözünürlüğü aktif etme adımına gelince monitör kapanıyor. Aslında bu benim sorunumla alakalı bir şey değil zaten Sistem Ayarları » Ekranlar menüsünde istediğim çözünürlük var sadece uygula dediğimde aynı bu yöntemde ki gibi ekran kapanıyor bende kasadan yeniden başlatmak zorunda kalıyorum.

if

Oyunu açtıktan sonra çözünürlüğü bir türlü değiştiremiyorsunuz yani. sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg komutundan sonra değiştirebiliyor musunuz?

heartsmagic

ls -l ~/.config/monitors.xml
çıktısı ne diyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

turkasoft

Alıntı yapılan: if - 29 Nisan 2013 - 09:24:39
Oyunu açtıktan sonra çözünürlüğü bir türlü değiştiremiyorsunuz yani. sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg komutundan sonra değiştirebiliyor musunuz?

Hocam teşekkür ederim bu kod sonrasında düzelti saolun :)

heartsmagic

Çözülen konularımız için: cozuldukonusu
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.