Ses Kartının Ses Kalitesini Nasıl Arttırabiliriz (Windows Gibi KHz)

Başlatan KemalALKIN, 30 Mart 2013 - 11:34:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KemalALKIN

Ses Kartının Ses Kalitesini Nasıl Arttırabiliriz (Windows Gibi KHz)

Yardımcı olur musunuz? Hep merak ettim ama bulamadım. Hani şu 44100khz falan diye ses kartına göre değişken ses kalitesi değiştirme ayarı olur ya OS X ve Windows üzerinde. Aynı şeyi Linux üzerinde özellikle Ubuntu üzerinde nasıl yaparız acaba?

Teşekkürler.
www.tckemal.ist

monthy_python

"cadence" veya "qjackdl" gibi programlarla jack üzerinden ayarlanabiliyor. Bulunduğu yer: "configure > driver" bunun altında.

Khz'i 'sample rate/sample frequency' ayarından değiştirebilirsiniz. 192 maksimum değer, ama bunu destekleyen pek az kart var. aslında yarı profesyonel kartlar hariç 48 üzerini destekleyen pek az kart var. 48'de de öyle farkedilir bir kalite artışı olmuyor.
ses kartınız destekliyorsa 88.2 veya 96 Khz kayıt yaptığınızda bunun farkını çok bariz bir şekilde anlıyorsunuz ama.

EK: bu değişiklik sizin kayıtlı ses dosyalarınızın daha iyi duyulmasını sağlamaz, yeni kaydedeceğiniz sesleri bu değerden kaydetmenize olanak sağlar.
askubuntu'da pulse audio'nun konfigürasyon dosyası üzerinden nasıl değiştirildiği anlatılmış. ben jack kullanmanızı öneririm (özellikle Ardour vs kayıt uygulamalarını kullanacaksanız.)