[Çözüldü] .dosyaismi Şeklinde Başlayan Dosyaların Standart Olarak Gizli Dosya Olması

Başlatan mcyegen, 21 Mart 2013 - 10:29:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mcyegen

Merhaba,
Ubuntu 12.04 ltd sunucum var. Sunucu üzerinde .htaccess dosyası nokta ile başladığı için otomatik olarak görünmez dosya oluyor. Böyle olunca da kurduğum wordpress bu dosyayı göremiyor, daha doğrusu bu dosyada işlem yapsam da çalışmıyor. Bunu standart olarak nasıl görünür yapabilirim ?
Hello World!

krwlng

Öncelikle o dosyanın işe yaraması için Apache "mod_rewrite" modülünün aktif olması gerekiyor, ayrıca o dosyanın zaten görünür olmaması lazım. Siz öncelikle .htaccess dosyasının çalışması için gerekli olan bileşenlerin yüklü olduğundan emin olun, ayrıca internetten ".htaccess" olarak arama yaparsanız detaylı bilgiye ulaşırsınız bu konu ile ilgili.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

mcyegen

Alıntı yapılan: krwlng - 21 Mart 2013 - 11:42:29
Öncelikle o dosyanın işe yaraması için Apache "mod_rewrite" modülünün aktif olması gerekiyor, ayrıca o dosyanın zaten görünür olmaması lazım. Siz öncelikle .htaccess dosyasının çalışması için gerekli olan bileşenlerin yüklü olduğundan emin olun, ayrıca internetten ".htaccess" olarak arama yaparsanız detaylı bilgiye ulaşırsınız bu konu ile ilgili.

normalde ftpde görünüyordu diye hatırlıyorum. çünkü bilgisayarıma falan alıyordum siliyordum görüyordum. neyse verdiğiniz cevap için teşekkürler, dediğinize göre arama yaptığımda
sudo a2enmod rewrite
kodunu girdim, ondan sonra da
service apache2 restart
şeklinde apacheyi yeniden başlattım ve sorunum düzeldi. Benzer sorunu yaşayan arkadaşlar olursa diye yazıyorum, kolay gelsin
Hello World!

krwlng

Ftp'de görünür zaten, ftp dosyaların gizlilik ayarlarına bakmaz, ssh ile dizin tabanlı bağlandığınız zaman görememe durumunuz var, yoksa dizin yapısı itibari ile ftp harici girişlerde ve düzenlemelerde nokta ile başlayan dosyalar görünmez.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!