Parlaklık azaltma hakkında bir soru

Başlatan onuragtas, 27 Ağustos 2012 - 20:50:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

onuragtas

Merhaba arkadaşlar yeni bir notebook aldım ubuntu kurdum fakat bir sorunum var parlaklığı azaltamıyorum güç seçeneklerinde. Biraz araştırma yapıp anca xgamma -gamma değer ile bişeyler yapabiliyorum. Sizce o komutla parlaklığı azaltma aynı şeyler mi? Bana renklerle oynamak gibi geldi sadece. Windowsta farklı gibi göründü de. Fn tuşu ile beraber parlaklık azaltma ve ya arttırma tuşları çalışıyor azaltıyor notifyde ama gerçekte bi değişiklik olmuyor. Sizce xgamma ile olabilecek bir şey mi yoksa bi çözüm bulabilir miyiz? Teşekkürler.
System.out.println("Hadi gülüm yandan yandan.");

cagriemer

acpi_backlight=vendor

Yukaridaki ifadeyi http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31554 baglantisinin 1.2 kisiminda anlatildigi gibi denersiniz. Eger sonuc alirsaniz 1.3'te anlatildigi gibi kalici yaparsiniz.

xgamma man sayfasina gore bizim istedigimiz manada parlakligi kontrol etmiyormus. Dediginiz gibi renk ile ilgili bir ayarmis.

onuragtas

Malesef olmadı.. 1.2 deki gibi yaptım değişiklik olmadı. Emin olmak için 1.3'ü de denedim yine olmadı..

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

onuragtas

guopx

işe yarayacağını zannetmiyorum ama yine de bi deneyin
sudo apt-get install xbacklight
yükledikten sonra xbacklight -set 'parlaklık yüzdesi 0'dan 100'e kadar' mesela xbacklight -set 30 gibi
Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

Aequitas

@heartsmagic'e ek olarak sistem ayarları kısmında klavye kısayollarına girip yeni kısayol ekle deyip parlaklık arttırmak için Fn+ilgili tuş ile xbacklight -inc 10, azaltmak için ise xbacklight -dec 10 şeklinde komut atayıp tuşlara işlerlik kazandırabilirsiniz. Ayrıca ekran ışığını kapama tuşu da çalışmıyorsa o tuş için de xset -display :0 dpms force off komutunu ilgili tuşa atayarak çalıştırabilirsiniz.

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)

onuragtas

@guopx teşekkürler fakat düşündüğünüz gibi işe yaramadı..
@Aequitas xbacklight çalışmadığından onları yapmadım fakat son dediğiniz ışığı kapatma falan tuşları bende çalışıyor aslında hepsi çalışıyor bu parlaklık azaltma bile fakat işlev yok yani azalttığını notify ile gösteriyor ama ekranda değişiklik yok malesef.

guopx

Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.

XQR4N

Hepimiz özgür olana kadar hiçbirimiz özgür değiliz!
-----------------------------------------------------

monthy_python

ben de aşağıdaki bağlantıda anlatılanlardan yola çıkarak komut satırına kısayol atayıp değiştirmiştim parlaklığı. benim sorun bir gece ansızın bir güncellemeyle çözüldü sonra. geçici çözüm olabilir belki:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=35769.msg431753#msg431753