Usermin i nasıl kaldırabilirim

Başlatan sametatabasch, 16 Şubat 2013 - 23:16:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sametatabasch

Sunucumda webmin kullanıyorrum  ne olduğunu anlamak ve kullanımına bakmak için usermin kurdum ama kullanımını anlayamadım ve gerektiğinden vazla ram harcıyor bunun için user min i  kaldırmak istiyorum nasıl  yapacağımı  bulamadım  .Usermin i nasıl  kaldırabilirim

if

sametatabasch

webmin ile un-used modules sekmesinden kurulum yapmıştım

if

sametatabasch

heartsmagic

Wembin üzerinden kurulan bir şey muhtemelen yine Webmin üzerinden kaldırılabiliyordur. Fakat Webmin paket çekip kurduysa bir şekilde, dağıtım her neyse bakabilirsin kurulu mu değil mi diye. Ubuntu için meselâ:

dpkg -l | grep usermin
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sametatabasch

Bu komut herhangi bir cikti vermiyor . Whereis usermin yazinca etc dizini altinda dosyalari var o dosyalari silmem sorun cikartir mi ?

if

sudo find / - name "*usermin*" çıktısına bakalım.

heartsmagic

Ben yine de nasıl kurulduysa öyle kaldırma taraftarıyım, kısacası Webmin üzerinden biraz daha bakınılabilir. Fakat sitesindeki .deb paketine bakınca kendisi şu dizinlere yazıp çiziyor:

/usr/share/doc/usermin ---> Belgelendirme
/usr/share/usermin        ---> İlgili çalıştırılabilir dosyalar (perl, cgi gibi)
/etc/init.d/usermin         ----> init için ayarlama dosyası, başlatma, durdurma gibi.
/etc/pam.d/usermin       ----> pam için ilgili dosya

Kısacası buralara bakılabilir. Tabi silmeden önce kendisini önce güzelce durdurup, başlangıç servislerinden kaldır bence.   
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.