[Çözüldü] Ubuntu'dan sonrası

Başlatan HasanAkdenz, 19 Şubat 2013 - 11:00:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

HasanAkdenz

Tekrardan merhaba,

Ubuntu yu webmaster arkadaşlarım önermişti ve bende sevmiştim, gnome masaüstünü falan. Ee nede olsa 5 senelik xp kullanıcısıyım.  :o
Fakat evde benden başka kimse sevmedi ve geri xp ye dönmek zorunda kaldım. Neden sevmediler konusuna gelirsek; ben ve kardeşim Minecraft oynamayı seviyoruz, ubuntu açıyor ama biraz takıyordu ben buna bir şey demiyordum, ama kardeşim gıcık olur. Annem ise facebook oyunlarına hastadır. Çiftliktir, okeydir falan filan. Her neyse bunlar kastığından dolayı xp ye dönmek zorunda kaldım anlayacağınız.

Ubuntu forumuna xp konusu açıyorum biliyorum. Ama kesinlikle xp kullanıyorsunuzdur. Biraz yardıma ihtiyacım var ben yazılımdan anlarım fakat donanım kısmına gelince saf gibi kalırım.  :(

Olay şudur. Minecraft açtığımda

Bad video card drivers!     
      -----------------------     

Minecraft was unable to start because it failed to find an accelerated OpenGL mode.
This can usually be fixed by updating the video card drivers.

--- BEGIN ERROR REPORT 7fe0271 --------
Generated 19.02.2013 10:55

-- System Details --
Details:
Minecraft Version: 1.4.7
Operating System: Windows XP (x86) version 5.1
Java Version: 1.7.0_13, Oracle Corporation
Java VM Version: Java HotSpot(TM) Client VM (mixed mode), Oracle Corporation
Memory: 465545904 bytes (443 MB) / 518979584 bytes (494 MB) up to 1037959168 bytes (989 MB)
JVM Flags: 2 total; -Xms512m -Xmx1024m
AABB Pool Size: 0 (0 bytes; 0 MB) allocated, 0 (0 bytes; 0 MB) used
Suspicious classes: No suspicious classes found.
IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0
LWJGL: 2.4.2
OpenGL: ~~ERROR~~ NullPointerException: null
Is Modded: Probably not. Jar signature remains and client brand is untouched.
Type: Client (map_client.txt)
Texture Pack: Default
Profiler Position: N/A (disabled)
Vec3 Pool Size: ~~ERROR~~ NullPointerException: null[failed to get system properties (java.lang.NullPointerException)]

org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated
at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:185)
at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:311)
at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:856)
at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:784)
at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:765)
at net.minecraft.client.Minecraft.a(SourceFile:232)
at asq.a(SourceFile:56)
at net.minecraft.client.Minecraft.run(SourceFile:515)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
--- END ERROR REPORT b4ffb7b8 ----------

Böyle hata veriyor. Başlat > Çalıştır > dxdiag yazıp özelliklere baktığımızda bunları görüyoruz.

Ne yapmam lazım anlayamadım gitti, bu arada wubi ile d diske ubuntu kurmayı planlıyorum.

matrax_41

Ekran kartı sürücülerini yüklemen lazım.

HasanAkdenz

Alıntı yapılan: matrax_41 - 19 Şubat 2013 - 11:53:47
Ekran kartı sürücülerini yüklemen lazım.

Ekran sürücüleri derken ? DirectX 9 falan diyorsanız cdleri var hepsini yükledim ?

krwlng

@HasanAkdenz, durumunuzu anlayabiliyorum fakat farklı bir işletim sistemi ile ilgili sorularınızı o işletim sisteminin teknik destek ortamlarından sormanız sizin için daha faydalı, forum yapısı için de daha hassas bir davranış olur.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

HasanAkdenz

Alıntı yapılan: krwlng - 19 Şubat 2013 - 14:58:42
@HasanAkdenz, durumunuzu anlayabiliyorum fakat farklı bir işletim sistemi ile ilgili sorularınızı o işletim sisteminin teknik destek ortamlarından sormanız sizin için daha faydalı, forum yapısı için de daha hassas bir davranış olur.

Iyi niyetinizi anladım, bunu bende biliyorum fakat oradakiler pek ilgili değiller. Üstüne üslük yanlış yere açtım diye konuyu sildiler. Ben bu yüzden bu foruma açtım herkes xp ve 7 de kullanmıştır ve biliyorum xp uzmanı olup linux kullanan bir çok kişi var. :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Şubat 2013 - 17:49:46

neyse teşekkürler. Benim gibi sorun yaşayan arkadaşlar bu konuya bakabilir, iyi forumlar. feryalim.blogcu.com/xp-kurulumu-sonrasi-gerekli-programlar/4301664

monthy_python

ben xp uzmanı değilim ama ekran kartı sürücüsü directx 9 değil. ekran kartınızın marka ve modelini öğrenin. varsayalım nvidia GT 650 M mesela, bu durumda nvidia'nın sitesinden GT 650 M için yazılmış olan sürücüyü indirip kuracaksınız.

HasanAkdenz

Alıntı yapılan: monthy_python - 19 Şubat 2013 - 18:48:48
ben xp uzmanı değilim ama ekran kartı sürücüsü directx 9 değil. ekran kartınızın marka ve modelini öğrenin. varsayalım nvidia GT 650 M mesela, bu durumda nvidia'nın sitesinden GT 650 M için yazılmış olan sürücüyü indirip kuracaksınız.

Hocam yaptım hatta ekran kartı aldıçımda cdsini vermişlerdi. O da olmadı internetten indirdim o da olmadı. Sonunda verdiğim siteden bir kaç program indirsim sorun çözüldü, ilgin için teşekkürler.

if

@HasanAkdenz, sorunu kullandığınız işletim sisteminin forumlarında dile getirin lütfen. Konuyu taşıyacağım.