Şarjı Çıkarınca Kablosuz Ağ Gidiyor

Başlatan sem, 10 Şubat 2013 - 03:08:52

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sem

Merhabalar,

Dell Vostro bir dizüstü var. Kablosuz ağ kartını tanıtma işlemi sıkıntılı olmuştu biraz. Fakat hallettikten sonra hiç sorun yaşamamıştım. Ki yaşamıyorum da zaten... Ne evde ne ofiste. Fakat gittiğim bir yerde, kablosuz ağ sinyali iyi olmasına rağmen bağlanamadım. Daha sonra bir bağlanıp bir bağlanamadığımı fark ettim ve sonuç olarak fark ettim ki =) bağlanmadığım zamanlar cihaz şarja takılı olmadığı zamanlar. Örneğin cihaz şarjda iken denediğimde giriyordum internete. örneğin www.google.com'a girdim. Şarjı çıkartıp hemen sayfayı yenilediğimde dahi internet gelmiyor.

Ağa bağlı görünüyorum yani bağlantım var görünüyor fakat internete çıkamıyorum yani router ip veriyor, router'a bağlanıyorum ama router'dan dışarı çıkamıyorum.

Hani çözümü ne olabilir bilmiyorum da sorun hakkında fikri olan var mı onu merak ettiğim için yazdım aslında. Bilemiyorum sorunu anlatabilm mi ama =)

semetey@quetzal:~$ lspci | grep -i wi
12:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller (rev 01)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Şubat 2013 - 03:09:35

Ek yapayım; aslında bazen kopuyor ağdan, bazen kopmadığı halde bağlanmıyor yukarıda anlattığım gibi.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

if

@sem0900, sudo iwconfig wlan0 power off komutunu pilde takılıyken çalıştırıp ağa bağlanıp bağlanamadığını öğrenelim.

sem

@if; bir sonraki seminerde deneyip aktaracağım... Seminere gittiğim bir yerde yaşadım sorunu =)
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

burk

İlginç bir sorunmuş gerçekten :) Bu arada senin seminer bayağı bir maceralı geçeceğe benziyor @sem0900 :)

heartsmagic

Bu konuda yalnız değilsin, forumda daha önce de bahsi geçmişti diye hatırlıyorum. Biraz bakınınca hata kayıtları da bulunabiliyor:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/651008

Hata kaydındaki "workaround" denilen anlatım denenebilir belki.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.