Ubuntu server 8.04 de Cron kullanımı

Başlatan Mericakay, 04 Şubat 2013 - 10:19:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mericakay

Arkadaşlar merhaba ben bir shell script yazdım otomatik backup almak için bash ile çalıştırdığımda istediğim gibi çalışıyor bu işlemi günlük yapabilmek için cron.daily içerisine attım fakat günlük olarak çalışmadı bunun için yapmam gereken başka işlem var mı ? bilen varsa bana bu konuda yardımcı olursa çok sevinirim
iyi çalışmalar..

ct

Aşağıdaki komutla cron işlemlerinizi görebilirsiniz. Root olarak bakmanız gerekebilir.

crontab -l

cagriemer

crontab -e

Yukaridaki komut duzenlemek icin cron dosyanizi acar.

00 12 * * * /betik/yolu

seklinde bir satir eklerseniz her gun saat 12'de betiginiz calistirir. cron.daily icerisine attiginiz betik de aslinda bu sekilde calismali. Ne zaman o dizine kopyalamistiniz?

Mericakay

crontab -l bu komutu root kullanıcısı ile çalıştırdığımda no crontab for root diyor.

1 hafta oldu ben dosyayı atalı ama hala çalıştıramadım
00 12 * * * /betik/yolu bu yol cron.daily içerisinde dosya orayı verirsem çalışırmı

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Şubat 2013 - 12:03:55

hocam ben 00 12 * * */etc/cron.daily/Backup.sh diye yazdım şimdi kaydetti crontab installing new crontab dedi
olmuşmudur.

cagriemer

Olmus gibi gozukuyor. Yalniz 8.04'un destegi cok kisa bir sure sonra bitecek. Eger imkan varsa daha guncel bir surume gecmenizi oneririm.