Compiz Aktif Edince Yazı Sorunu?

Başlatan Linuxman., 12 Şubat 2009 - 23:36:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Linuxman.

Compizi aktif ettiğimde Opera gibi yazılımlarda yazı sorunu var.Örneğin bir resmi kaydetmek için
sağ  tıklayınca Save,Save as v.s göremiyorum...Sadece Operada değil daha birçok yazılımda bu sorunu
yaşadım.Düzeltmenin bir yolu varmı?
Forever Linux....
In theory,there is no difference between theory
and practice.In practice,there is !

Linuxman.

Nasıl düzeltileceği hakkında bir fikri olan varmı ?  :(
Forever Linux....

erginemr

Yazı tipi sorunu için bir ekran görüntüsü alarak buraya aktarabilir misiniz? Masaüstüne sağ tıklayarak, görünüm tercihlerinden yazıtipi özellikleri ile oynayarak düzeltilemiyor mu?

Aynı sorun şurada da dile getirilmiş:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1008347

Ekran kartınızın marka ve modeli nedir? Sürücüsünü nasıl kurdunuz? Ve konsoldan şu komutun çıktısı nedir?
lspci | grep -i vga

Linuxman.

Ekran görüntüsü aktaramıyorum : ) (nasıl yapılacağına dair fikrim yok).Yazı tipi ayarları ile oynadım,
düzelmedi.
Ekran Kartı:NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X
Sürücüsünü Envy ile kurdum.
Komutun çıktısı şu :
02:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV18 [GeForce4 MX 440 AGP 8x] (rev c1)

Forever Linux....

Linuxman.

Sanırım sorunumun çözümü şu linkte : http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=126954
Daha önce verdiğiniz linkte benim sahip olduğum grafik kartına sahip olan bir kullanıcıya,bu link verilmiş.
Forever Linux....

erginemr

Haklısınız, ancak bu NVidia sürücüsünün elle kurulumunu gerektiriyor ki, bu şekilde Ubuntu Hardware Drivers aracının ya da Envy'nin size sağladığı, "çekirdek güncellemelerinde sürücünün de otomatik olarak yeniden derlenmesi" şeklinde açıklayabileceğim güvenlik şemsiyesinden çıkmanız anlamına geliyor...

Linuxman.

Şİmdilik böyle dursun o zaman.Önemli işlerim olursa,Compizi devre dışı bırakırım.Teşekkürler.
Hala ses sorununu çözememişken,erkan kartı sorunuylada uğraşamam. :P
Forever Linux....

erginemr

Peki. Zaten bu sürücü Beta olmaktan çıkınca, Ubuntu ya da Envy tarafından güncelleme için listeye alınacaktır...