Debian Kurulumu Grafik Arayüzü Gelmiyor

Başlatan spider909, 05 Şubat 2013 - 22:37:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

spider909

Arkadaşlar Bilgisayarımın özellikleri:

Disk bölümlerim:

Bios ayarlarım:

Dosya ismi: debian-6.0.6-amd64-i386-netinst
Debian kurulumunu Usb'ye Unetbootin ile aktardıktan sonra USB den başlatıyorum.
Unetbootin karşılama ekranı çıkıyor:

64Bit grafik arayüzlü kurulumu seçiyorum.
Standart Debian kurulum ekranı geleceğine grafik arayüze sahip olmayan bir kurulum ekranı geliyor.

Ama aynı USB'yi masaüstüne takınca:
Grafik arayüzü seçince gerçek grafik arayüz ile karşılaşıyorum.

Bunun nedeni ne olabilir? Grafik arayüz açılsa çok güzel kurulum yapacağım ama bu saçma grafiksiz arayüz kendi kendine cd falan istiyor.
I don't want to believe. I want to know. -Carl Sagan

ct

Alıntı Yapdebian-6.0.6-amd64-i386-netinst

netinst olduğundan olmasın?

spider909

Alıntı yapılan: ct - 05 Şubat 2013 - 22:42:37
Alıntı Yapdebian-6.0.6-amd64-i386-netinst

netinst olduğundan olmasın?
evet az önce Unetbootin menüsündeki en üstte bulunan Default seçeneğini seçtim grafik arayüzlü kurulum geldi. Ama netinst olduğu için Cd falan isteme sorunu çıktı. İndirme sayfasına girdim ama karman çorman. tam bunu yazdım cevabınız ile karşılaştım.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=37927.0

heartsmagic

Başlık çatallamaya gerek yoktu, konu buradan devam edebilirmiş. Bu başlıktaki sorun çözüldü mü şimdi? Eğer öyleyse lütfen: cozuldukonusu
Yok sorun çözülmediyse diğer başlığı bununla birleştirelim.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

spider909

Alıntı yapılan: heartsmagic - 06 Şubat 2013 - 12:11:57
Başlık çatallamaya gerek yoktu, konu buradan devam edebilirmiş. Bu başlıktaki sorun çözüldü mü şimdi? Eğer öyleyse lütfen: http://kb.ubuntu-tr.net/cozulen-basliklarin-etiketlenmesi
Yok sorun çözülmediyse diğer başlığı bununla birleştirelim.
Başlık çatallamak biraz hata oldu evet kusura bakmayın. Ama debian-6.0.6-amd64-CD-1 adlı dosya ile kurulum yapmaya çalıştığımda grafik arayüz çıkmadı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Şubat 2013 - 13:35:41

Grafik arayüz olmadan kurmayı denediğimde ise yine bu yazı karşısında kaldım. Neye basarsam basayım dönüp dolaşıp bir hata veriyor.

Aynı USB'yi masaüstü bilgisayarıma taktım:
(default seçeneğini seçtim.)
Grafik arayüz başladı dil seçimi vs den sonra böyle bir hata belirdi:

Tamam dedim devam ettim. Kurulum için kullanıcı adı ve şifre istedi. Yani düzgün bir kurulum başladı. CD hatası vermeden. Netinst de yaptığı gibi.

ct

@spider909,

Kurulum oldu mu yani anlamadım?

spider909

Alıntı yapılan: ct - 06 Şubat 2013 - 15:35:25
@spider909,

Kurulum oldu mu yani anlamadım?
hayır laptopa kurmam lazım işte şu cd hatası çıkmaması lazım. ve onun yerine grafik arayüz kurulumunun gözükmesi lazım.
İnternette Z585 linux kurulumu diye arattım. Bu modelle ilgili bir sıkıntı var sanırım

ct

CD-Rom'un sürücüsünü bulamamış onu istiyor. CD-Rom'u komple söküp kurulumdan sonra gerekirse sürücüsünü kurmayı deneyebilirsiniz. Çekince geliyordu sanırım internette dizüstünden hatta sizin modelden cd-room çıkarma videoları vardır. Bir diğer yol önerdiği gibi sürücüleri kurmak. Nasıl yapılır bilmiyorum.

spider909

Şimdi laptopa Linux kuracağım diye cdrom sökersem aletin garantisi de gidecek onun yerine cdromdan kursam olmaz mı mesela?

ct

Alıntı yapılan: spider909 - 06 Şubat 2013 - 16:04:16
Şimdi *dizüstü bilgisayara Linux kuracağım diye cdrom sökersem aletin garantisi de gidecek onun yerine cdromdan kursam olmaz mı mesela?

Deneyebilirsiniz ama zaten görmediği CD-rom. Garanti şartlarını bilmiyorum açıkçası.

spider909

Alıntı yapılan: ct - 06 Şubat 2013 - 16:47:08
Alıntı yapılan: spider909 - 06 Şubat 2013 - 16:04:16
Şimdi *dizüstü bilgisayara Linux kuracağım diye cdrom sökersem aletin garantisi de gidecek onun yerine cdromdan kursam olmaz mı mesela?

Deneyebilirsiniz ama zaten görmediği CD-rom. Garanti şartlarını bilmiyorum açıkçası.
peki başka linux sürümleri bunu çözer mi
yada usb cdrom taksam

ct

Ubuntu veya mint deneyebilirsiniz. Daha önceden debian kurulumunda sürücü sorunu yaşamıştım. Ubuntu'da yaşamıyorum bunu. Bu sürücü olayını daha tecrübeli kullanıcılar hallediyordur eminim. Onlardan da yanıt beklenebilir.

USB dvd-cd pahalı diye biliyorum. USB parmak bellekle kurulum varken gereksiz açıkçası. Debian'ı sanırım daha sade diye istiyordunuz. Ubuntu kurup masaüstü sistemini değiştirebilirsiniz. xubuntu, kubuntu gibi çeşitler de mevcut. Youtube'da videolarına bakarak daha kolay seçebilirsiniz.

spider909

Alıntı yapılan: ct - 06 Şubat 2013 - 17:00:02
Ubuntu veya mint deneyebilirsiniz. Daha önceden debian kurulumunda sürücü sorunu yaşamıştım. Ubuntu'da yaşamıyorum bunu. Bu sürücü olayını daha tecrübeli kullanıcılar hallediyordur eminim. Onlardan da yanıt beklenebilir.

USB dvd-cd pahalı diye biliyorum. USB parmak bellekle kurulum varken gereksiz açıkçası. Debian'ı sanırım daha sade diye istiyordunuz. Ubuntu kurup masaüstü sistemini değiştirebilirsiniz. xubuntu, kubuntu gibi çeşitler de mevcut. Youtube'da videolarına bakarak daha kolay seçebilirsiniz.
işin garibi ubuntu da kuramıyorum mint de kuramıyorum. Onlarda kurulum ekranı gelmiyor bile. Takılıp kalıyor öyle.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Şubat 2013 - 20:34:10

Beyler bu aynı sorun mu :
http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=283155

ingilizcem çok mükemmel değil biraz çevirebilirseniz çok iyi olurdu eğer çözüm yazıyorsa.

bir de bunu buldum. sanırım aynı şeyden bahsetmişler:
http://forums.lenovo.com/t5/Linux-Discussion/Ideapad-z585-boot-only-with-acpi-off-grub-options/td-p/869719

spider909

arkadaşlar Debian amd64 DVD yi indirdim dvdye yazdım. grafik arayüz sormadan kurulum yapabildim. Şu anda debian dayım ama başka sorunlarım var . İlk olarak wifi ağlarını nasıl taratacağım?
bir de bu kurduğum malesef ingilizce oldu türkçeleştirmenin yolu yok mu?

heartsmagic

Debian kullanman şart mı? Debian kendisine has uğraşlar isteyebilir, birazcık tecrübeli olmak gerekir. Ubuntu neden kurulmadı meselâ, forumda çözüm aradık mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.