[Çözüldü] flash sorunu

Başlatan betseg, 10 Aralık 2013 - 17:45:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

betseg

13.10'da chromium kullanıyorum.

var yukarıda ve videolar vs açılmıyor ne yapabilirim?

krwlng

Chrome için flash eklentisi tarayıcıya gömülü geliyor fakat chromium için öyle değil sanırım,

uçbirimden
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras
komutu ile kısıtlanmış paketleri yüklerseniz sorununuz çözülür büyük ihtimal.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

nikbinliknet

Bazı video sitelerinde sağda solda ya da asıl videonun üstünde spam reklam butonları olur. Ona tıkladığınızda sizi sahte bir flash yükleme ekranına götürür. Chromnium flash player la gelir.

Emin misiniz o butonun ardındakinin istediğiniz video oluduğa?
İşletim Sistemi:  Ubuntu 17.10
İşlemci: Intel® Core™ i3 CPU M 330 @ 2.13GHz × 4
Ekran: NVIDIA GeForce 310M/PCIe/SSE2

betseg

eminim, facebook'ta ve youtube'da yazdı. ve  :o luk durum:

krwlng

@nikbinliknet, Chromium flash player ile gelmiyor diye hatırlıyorum, kapalı kaynak eklentilere Chromium içerisinde gömülü olarak yer verilmiyordu, o durum Chrome için geçerliydi, son zamanlarda bir değişme olmadıysa durum bu şekilde. Flash eklentisinin ilk iletide verdiğim komutla kurulup yine olmazsa,

sudo cp /usr/lib/flashplugin-installer/libflashplayer.so /opt/google/chromium/plugins komutu ile sisteme eklenmesi gerekli.

@betseg, böyle bir durumla ilk kez karşılaşıyorum, "sudo" uygulaması ubuntu kurulumunda otomatik olarak kurulur, sizin o uygulamayı elle kaldırma gibi bir işleminiz oldu mu? Ayrıca ubuntu yazılım merkezine girip "sudo" paketini yüklemeyi dener misiniz?
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

freeman

Debian 'da şu şekilde çözüm ben Flash sorununu;
Adobe Flash 'ın sitesine girip, tar.gz uzantılı dosyayı indirdim. Daha sonra sırası ilse
sudo tar xvf install_flash_player_11_linux.i386.tar.gz
sudo cp libflashplayer.so /usr/lib/mozilla/plugins/
cd ./usr/bin
sudo cp flash-player-properties /usr/local/bin

Bu işlemleri yaptıktan sonra, Chromium ve Mozilla en azından şimdilik bir sıkıntı çıkarmadı.
BU işlemler, Debian 'a özel işlemler değil. Öyle sanıyorum ki Ubuntu da geçerli olabilir.
Good morning and welcome to the Black Mesa Transit System. This automated train is provided for the security and convenience of the Black Mesa Research Facility personnel.

betseg

Alıntı yapılan: krwlngKod: [Seç]sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras
Kopyala yapıştır yapmadan komutu direkt yazdım, indirdi. Sizin yazıda bir sorun vardı herhalde. Sorun da çözüldü.