Twepppy tweet atanlar.

Başlatan furkankalkan, 08 Şubat 2013 - 20:12:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

furkankalkan

#!/usr/bin/env python2

import tweepy , os , subprocess
consumer_key="foo"
consumer_secret="bar"
access_token="baz"
access_token_secret="ban"

auth = tweepy.OAuthHandler(consumer_key, consumer_secret)
auth.set_access_token(access_token, access_token_secret)

api = tweepy.API(auth)

me=api.me().name
print 'Hoşgeldin '+me
result = api.home_timeline()

for result in result:
tw = result.text.encode('utf-8')
print tw+' \n '

şeklinde atılan tweetleri görebilmeme rağmen tweetleri atanlar gözükmüyor. Tweepy manualine de bakındım fakat nasıl yapacağımı bulamadım. 
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1

egcodes

Twettleri atanlar derken, kodda gördüğüm kadarıyla kendi timeline'ini almışsın. Bu modülü kullanmadım ama öyle gözüküyor.

Ayrıca API ile ilgili her şey aşağıdaki linkde var. Gözüme çarpan şu oldu belki işine yarar
API.get_user()

http://packages.python.org/tweepy/html/api.html#api-reference

Bir de

for result in result:

yanlişlığa yol açabilir
1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

furkankalkan

Alıntı yapılan: egcodes - 08 Şubat 2013 - 20:32:13
Twettleri atanlar derken, kodda gördüğüm kadarıyla kendi timeline'ini almışsın. Bu modülü kullanmadım ama öyle gözüküyor.

Ayrıca API ile ilgili her şey aşağıdaki linkde var. Gözüme çarpan şu oldu belki işine yarar
API.get_user()

http://packages.python.org/tweepy/html/api.html#api-reference

Bir de

for result in result:

yanlişlığa yol açabilir

Evet kendi timeline'ımı almak istiyorum fakat tweetler gözüküyor tweetleri atanlar gözükmüyor.
Yani şöyle bir durum söz konusu:

Lover

egcodes

İşte twitler sana ait olduğu için gözükmüyor olabilir demek istiyorum. Başka birilerinin(public) twitlerini almaya çalış sonuç ne olacak bakalım.

furkankalkan

Alıntı yapılan: egcodes - 08 Şubat 2013 - 21:44:14
İşte twitler sana ait olduğu için gözükmüyor olabilir demek istiyorum. Başka birilerinin(public) twitlerini almaya çalış sonuç ne olacak bakalım.

tweetler bana ait değil. benim home timeline'ımdan alınmış tweetler.
Lover

egcodes

print dir(api)
print dir(result) #for icindeki result

çıktılarını görebilir miyiz?

furkankalkan

['__class__', '__delattr__', '__dict__', '__doc__', '__format__', '__getattribute__', '__hash__', '__init__', '__module__', '__new__', '__reduce__', '__reduce_ex__', '__repr__', '__setattr__', '__sizeof__', '__str__', '__subclasshook__', '__weakref__', '_lookup_friendships', '_lookup_users', '_pack_image', 'add_list_member', 'api_root', 'auth', 'blocks', 'blocks_ids', 'cache', 'create_block', 'create_favorite', 'create_friendship', 'create_list', 'create_saved_search', 'destroy_block', 'destroy_direct_message', 'destroy_favorite', 'destroy_friendship', 'destroy_list', 'destroy_saved_search', 'destroy_status', 'direct_messages', 'disable_notifications', 'enable_notifications', 'exists_block', 'exists_friendship', 'favorites', 'followers', 'followers_ids', 'friends', 'friends_ids', 'friends_timeline', 'friendships_incoming', 'friendships_outgoing', 'geo_id', 'geo_search', 'geo_similar_places', 'get_direct_message', 'get_list', 'get_saved_search', 'get_status', 'get_user', 'home_timeline', 'host', 'is_list_member', 'is_subscribed_list', 'last_response', 'list_members', 'list_subscribers', 'list_timeline', 'lists', 'lists_memberships', 'lists_subscriptions', 'lookup_friendships', 'lookup_users', 'me', 'mentions', 'nearby_places', 'parser', 'rate_limit_status', 'related_results', 'remove_list_member', 'report_spam', 'retry_count', 'retry_delay', 'retry_errors', 'retweet', 'retweeted_by', 'retweeted_by_ids', 'retweeted_by_me', 'retweeted_by_user', 'retweeted_to_me', 'retweets', 'retweets_of_me', 'reverse_geocode', 'saved_searches', 'search', 'search_host', 'search_root', 'search_users', 'secure', 'send_direct_message', 'sent_direct_messages', 'set_delivery_device', 'show_friendship', 'subscribe_list', 'suggested_categories', 'suggested_users', 'suggested_users_tweets', 'test', 'trends_available', 'trends_daily', 'trends_location', 'trends_weekly', 'unsubscribe_list', 'update_list', 'update_profile', 'update_profile_background_image', 'update_profile_colors', 'update_profile_image', 'update_status', 'user_timeline', 'verify_credentials']

['__add__', '__class__', '__contains__', '__delattr__', '__delitem__', '__delslice__', '__dict__', '__doc__', '__eq__', '__format__', '__ge__', '__getattribute__', '__getitem__', '__getslice__', '__gt__', '__hash__', '__iadd__', '__imul__', '__init__', '__iter__', '__le__', '__len__', '__lt__', '__module__', '__mul__', '__ne__', '__new__', '__reduce__', '__reduce_ex__', '__repr__', '__reversed__', '__rmul__', '__setattr__', '__setitem__', '__setslice__', '__sizeof__', '__str__', '__subclasshook__', '__weakref__', 'append', 'count', 'extend', 'index', 'insert', 'pop', 'remove', 'reverse', 'sort']

çıktılar bu şekilde üstad.
Lover

egcodes

Hocam bu result'un çıktısı bir listenin çıktısı olmuş. Dolayısıyla yanlış result'un çıktısı oldu galiba. O yuzden kodu for'un üstünde aşağıdaki gibi çıktısını görebilir miyiz?

Bu arada twitter key almadığım için kendim çalıştırıp göremiyorum. O yüzden istiyorum.

print dir(result[0])

for result in result:
   ....

furkankalkan

Bugün biraz işim var akşama keylerle birlikte atarım.
Lover

Erdem

Tam olarak ne yapmak istediğini bilmiyorum ama stack overflow sayesinde çok ilginç bir kütüphaneyle tanıştım.

Python'un pattern.web kütüphanesi.

Örneğin buradaki örnek Twitter'da herhangi bir kelimeyi arayıp sonuçları ekrana yazıyor.

https://github.com/clips/pattern/blob/master/examples/01-web/03-twitter.py

Tabi sadece yetenekleri bununla sınırlı değil. Örneğin eğer bir lisansınız varsa arama motorlarında arama yapabiliyor, ya da ağ üzerinde gezen bir örümcek yazabilirsiniz. Hatta ben kendi sitem için otomatik olarak site haritası oluşturan bir programın yarısını yazdım diyebilirim.
Eğer Arch Linux tabanlı bir dağıtıma geçmek isterseniz Arcolinux D sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Elektronik