[Çözüldü] Ubuntu 12.10 güncellemelerin ardından açılmıyor.

Başlatan med_cezir91, 29 Ocak 2013 - 02:29:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

med_cezir91

Kurulum yaptıktan sonra ekran kartı sürücümü kurdum yeniden başlattım sorun olmadı düzdün çalışıyordu . Birde sudo apt-get update ve upgrade komutlarını uyguladım, bu işlemler tamamlandıktan sonra bilgisayarımı yeniden başlarttım ama boot ekranından sonra ubuntu logosunun olduğu ekranda kalıyor. Recovery moda girebiliyorum ancak.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Ocak 2013 - 12:38:44

yokmu hâlâ yardım da bulunabilecek birisi 
"Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir (yeterlidir)."

M.K.Atatürk

heartsmagic

Grafik kartı nedir, sürücüleri nereden,nasıl kurdun? Güncellemelerde ne geldi?
Bilgileri tam olarak geç ki insanlar sana yardım edebilsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

med_cezir91

İlginiz için teşekkürler. 
  Grafik kartım ATI Mobility Radeon™ HD 5650
  Sürücüleri http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=37801.msg453835#msg453835 sayfasındaki anlattığım şekilde kurdum.
  Güncellemerde ne gelip ne gitti bilmiyorum takip edemiyorum akan listeyi. Dediğim gibi komut satırından yaptım güncellemeyi yanlışmı olmuş.

Kusura bakmayın daha ayrıntılı yazmamış olmamamın nedeni çıktı istiyecek olmanızı düşünmemdi.
"Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu kafidir (yeterlidir)."

M.K.Atatürk

heartsmagic

Güncellemelerle nelerin geldiğini bilmediğim için yorum yapmak zor. Eğer çekirdek varsa yeni çekirdek için modüllerin oluşamaması gibi şeyler geliyor aklıma ancak dkms'nin o işi halletmesi gerekir normalde. Kurtarma kipinde sisteme girip şunu deneyebilirsin:

mount -o rw,remount /
rm -f /etc/X11/xorg.conf

Sonra sistemi yeniden başlatıp grafik kartı sürücülerini tekrar kurarsın. Eğer masaüstüne yine erişemezsen en kalan ekranda hata yakalamaya çalışmamız gerekiyor.

med_cezir91

Cevabınız için teşekkürler, şunu da sorayım unutmuşum söylemeyi; Ekran kartı kurulum aşamasında "one or more tools for installation cannot be found on the system. install the required tools before installing the fglrx driver. Optionally, run the installer with --force option to install without the tools. Forcing install will disable AMD hardware acceleration and may make your system unstable. Not recommended. see log for details." şeklinde bir hata almıştım.  sudo apt-get install linux-headers-$(uname -r) komutunu kullanarak sorunun çözülebileciğini anlatan bir site gördüm uyguladım ve çözüldü. Ardından yeniden başlattım sorun olmadı güncellemeleri kurdum ve yeniden başlattım ve açılmadı sistem.

M.K.Atatürk

heartsmagic

Tamam, dediğim gibi önce bir masaüstüne ulaşmayı dene yukarıdaki gibi. Ardından aynı şekilde kurulum denersin.

med_cezir91

Dediğiniz gibi yaptım ancak yine boot menüsünden sonra açılmıyor.

M.K.Atatürk

heartsmagic

Sistem kurtarma kipinde açılıyor mu? Eğer açılıyorsa önce şu komutu uygula:

mount -o rw,remount / ardından şu başlığı bir kenara not edip sürücüleri kaldırmayı dene: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=20283.0

med_cezir91

Deniyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 29 Ocak 2013 - 23:41:04

Yardımınız için teşekkürler. Sorun çözüldü.

M.K.Atatürk

heartsmagic

Geçmiş olsun. Konuyu kapatmadan önce sorayım, sürücüleri tekrar kurdun mu?

med_cezir91

Evet tekrar aynı şekilde kurdum.

M.K.Atatürk