Harici Disk Salt Okunur Oldu

Başlatan XRumer, 08 Ağustos 2010 - 13:40:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eribol

Bu virüs nasıl linuxu etkiliyor anlamıyorum. Olmaması gerek sanki. Eğer linux ortamında da disk yazmaya karşı korumalı oluyorsa ciddi bir sorun bence.

andirinli

Alıntı yapılan: ırmak - 09 Ağustos 2010 - 20:31:24

Alıntı YapSee the details for more information.

IMPORTANT
If you want support, you need to provide the saved details!
See http://gparted.sourceforge.net/larry/tips/save_details.htm for more information.

hatasını verdi.
burada bir hata mesajı yok. hata mesajını kaydedin diyor.
üstelik fsck yapmayı denedinizmi?
denerken birimin bağının kaldırıldığından emin olun.

Alıntı yapılan: eribol - 10 Ağustos 2010 - 00:03:09
Bu virüs nasıl linuxu etkiliyor anlamıyorum. Olmaması gerek sanki. Eğer linux ortamında da disk yazmaya karşı korumalı oluyorsa ciddi bir sorun bence.

virüs dosya sistemini etkiliyordur. daha önce de yazdım. dosya sistemi zincirlerinde kırılmalar yapıyordur. harici diskin bir kısmını ext2 yada ext3 ile biçimlendirirseniz, biçimlendirdiğiniz kısıma hiçbir etki yapamadığını görürsünüz.
Kasa : RAIDMAX AEOLUS-ATX-WB
PowerSupply :CODEGEN SX500
Anakart : GIGABYTE  GA-970A-DS3
İşlemci :AMD Desktop FX-Series X8120 3.1
Bellek : 4 x 4 GB CORSAIR 1600Mhz, DDR3 CL9 Vegeance
Ekran Kartı : MSI R7 370 GAMING 2G AMD Radeon R7 370 2GB GDDR5 256 Bit
HDD : 4 x Sandisk SSD Plus 480GB
Monitör : 2 x DELL S2240T Dokunmatik

eribol

Alıntı Yapvirüs dosya sistemini etkiliyordur. daha önce de yazdım. dosya sistemi zincirlerinde kırılmalar yapıyordur. harici diskin bir kısmını ext2 yada ext3 ile biçimlendirirseniz, biçimlendirdiğiniz kısıma hiçbir etki yapamadığını görürsünüz.
virüs zaten linuxta yok, windows ortamından bulaşıyor. Haliyle windows disk bölümlerini etkiliyor. Öyle olsa bile sorun (fsck komutu da işe yaramazsa).

andirinli

Alıntı yapılan: eribol - 10 Ağustos 2010 - 00:30:58
virüs zaten linuxta yok, windows ortamından bulaşıyor. Haliyle windows disk bölümlerini etkiliyor. Öyle olsa bile sorun (fsck komutu da işe yaramazsa).
linux için de virüsler mevcut ama pek bir anlamları yok. yanlış anlaşılma olmasın.

ama deneyimlerime göre eğer dosya sistemi zincirleri tamamen kopma noktasına gelmemişse fsck ile düzeltilebiliyor. bugüne kadar sadece 2 diskte işe yaramadı. o 2 diskte FAT32 dosya sistemi kullanıyordu.

ırmak

Alıntı yapılan: andirinli - 10 Ağustos 2010 - 00:25:24
Alıntı yapılan: ırmak - 09 Ağustos 2010 - 20:31:24

Alıntı YapSee the details for more information.

IMPORTANT
If you want support, you need to provide the saved details!
See http://gparted.sourceforge.net/larry/tips/save_details.htm for more information.

hatasını verdi.
burada bir hata mesajı yok. hata mesajını kaydedin diyor.
üstelik fsck yapmayı denedinizmi?
denerken birimin bağının kaldırıldığından emin olun.

Alıntı yapılan: eribol - 10 Ağustos 2010 - 00:03:09

virüs dosya sistemini etkiliyordur. daha önce de yazdım. dosya sistemi zincirlerinde kırılmalar yapıyordur. harici diskin bir kısmını ext2 yada ext3 ile biçimlendirirseniz, biçimlendirdiğiniz kısıma hiçbir etki yapamadığını görürsünüz.

Alıntı yapılan: andirinli - 10 Ağustos 2010 - 00:44:02
Alıntı yapılan: eribol - 10 Ağustos 2010 - 00:30:58
linux için de virüsler mevcut ama pek bir anlamları yok. yanlış anlaşılma olmasın.

ama deneyimlerime göre eğer dosya sistemi zincirleri tamamen kopma noktasına gelmemişse fsck ile düzeltilebiliyor. bugüne kadar sadece 2 diskte işe yaramadı. o 2 diskte FAT32 dosya sistemi kullanıyordu.

fsck ile de düzelmedi, evet dediğiniz gibi bağını kaldırdım.
Ama çalıştıramadım. Hata mesajı olmadığını görüyorum ama error diyip bu iletiyi verdi ve kapattım yani işlemi tamamlamadı.
Hiç bir şekilde içeriği silemiyorum, formatlayamıyorum.
Tarattığımda virüs bulamıyorum.
Hayır virüs Linux'la ilgili değil.
Belki de trojan, bilemiyorum henüz.
Bir c*rack dosyası var içinde (Aaa ne ayıp!:) ) ondan bulaşmış olmalı.

heartsmagic

Alternatiflere yönelmek lazım o zaman. Testdisk ile bence verileri kurtar, sonra da biçimlendir gitsin. Tabii Testdisk yapabilirse bu işi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ırmak

Alıntı yapılan: heartsmagic - 10 Ağustos 2010 - 10:01:03
Alternatiflere yönelmek lazım o zaman. Testdisk ile bence verileri kurtar, sonra da biçimlendir gitsin. Tabii Testdisk yapabilirse bu işi.

Veriler önemsiz ama biçimlendiremiyorum hiç bir şekilde. Sorun burada zaten:)

krwlng

Diskedit yaparak biçimlendirebilirsiniz, dos ortamında sabit diski fabrika çıkışına çevirdiği için kesinlikle formatlanır diye düşünüyorum.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

andirinli

Alıntı yapılan: ırmak - 10 Ağustos 2010 - 10:39:01
Veriler önemsiz ama biçimlendiremiyorum hiç bir şekilde. Sorun burada zaten:)

gparted ile değilde disk aracı ile tüm diski sıfırlayabilirsiniz.
disk aracından diskinizi seçtiğinizde sürücüyü biçimlendir yazan butona tıklarsanız. şema olarak ta master boot record olarak seçerseniz tüm diskin bölümleme tabloları sıfırlanır. daha sonra da yeni bölüm ekleyerek biçimlendirirsiniz.

ırmak

Alıntı yapılan: krwlng - 10 Ağustos 2010 - 11:05:12
Diskedit yaparak biçimlendirebilirsiniz, dos ortamında sabit diski fabrika çıkışına çevirdiği için kesinlikle formatlanır diye düşünüyorum.

Onu da denedim.
Olmuyor, olamıyor.

Gparted denediğimi zaten söylemiştim.
Her neyse çöp oldu o sanırım.
Yardım çabalarınız için çok teşekkürler.

krwlng

Yalnız bahsettiğim şey fdisk değil diskedit, diskedit yapılmadıysa eğer gerçekten kaldırın atın derim.

andirinli

Alıntı yapılan: krwlng - 10 Ağustos 2010 - 22:47:37
Yalnız bahsettiğim şey fdisk değil diskedit, diskedit yapılmadıysa eğer gerçekten kaldırın atın derim.

ya niye kaldırıp atsın yazık değilmi?
eğer disk çalışırken kulağına takırtılar gelmiyorsa daha kullanılabilir demektir.
bölüm tabloları hasar görmüştür. yada en kötü ihtimal disk kutusunda problem vardır.
öyle bir durum da da 10-15 tl verip başka bir kutu alıp diski o kutuda çalıştırabilir.

@ırmak gparted le denemişsin iyi güzel hoş.
birde disk aracı ile denedinmi ?

krwlng

@andirinli, diskedit dediğim olay birim bölüm partisyon dinlemez, kaldırıp at dememdeki amaç bu. Benim söylememle götürüp atmaz sanırım, ne yapacağına kendi karar verir.

ırmak

Ama atmadım ve gün itibariyle son kez tekrar formatlamayı denedim.
Formatlandı.
Bunu da Windows başardı yazık ki Linux değil:)

sem

"Formatlayabilme" ile sorun çözüldü mü acaba?
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

XRumer

Arkadaşlar ben çözdüm sorunumu, size de anlatayım:
Harici Disk öyle bir salt okunur olmuştu ki Ubuntu'da üzerinde biçimlendirme de dahil olmak üzere hiçbir şey yapamıyordum. Windows Vista'da ise salt okunur ayarlarını düzeltmeme rağman sorun ortadan kalkmıyordu.
En son bir Windows 7 kurulu bilgisayarda harici diski bağladım hemen uyarı verdi: harici disk arızalıymış, onarmak ister misiniz? Ben de Windows 7 üzerinde oardım. Şimdi Ubuntu'da okuma, yazma, biçimlendirme dahil her şeyi yapabiliyorum. Kısacası onarmak için Windows 7 kurulu bir bilgisayarı bir iki saatliğine de olsa ödünç almalısınız.

krwlng

Aslında win üzerindeki en başarılı disk uygulaması diskpart, bu tip bir sorunu olan arkadaşın öncelikle diskpart denemesini öneririm.

dimetokavi

Geçen gün 8GB'lık USB belleğimde de aynı sıkıntıyı yaşadım. Virüs kaynayan (Sadece Avira ile 100'ün üzerinde zararlı temizliği yaptım!) bir WXP bilgisayarından sonra belleğim salt okunur oldu. Mevcût hâliyle tedavisine uğraşacak vaktim yoktu, o sebepten; Belleğin içindeki verileri kaydedip, Sistem >> Yönetim >> Disk Aracı dizininden belleğimin bağını kaldırıp, biçimlendirdim ve tekrar kullanmaya devam ediyorum.

Kolay gelsin.

Assasinko35

2 gün once harici belleğimi windows kullanıcısının bilgisayarına bagladıktan sonra benim de diskim salt okunur oldu. Formatlamadan kurtarmak iyi olacak çünkü 440 gb'lık dolu veri var. Çıktılar:
root@firat-AOA110:/home/firat# ls -l /media/Firat_Guler___
total 1483413
-rw------- 1 firat firat     21415 Jul 25 15:46 2012.07.26_TUDEMSAŞ Müf Yard..docx
-rw------- 1 firat firat     18574 Sep 10 17:08 2012.08.24_ISG uzman yrd. ilan.docx
drwx------ 1 firat firat      4096 Dec 23 16:38 Ders
drwx------ 1 firat firat      4096 Dec 23 16:36 İlgi
drwx------ 1 firat firat      4096 Jan 15 15:49 Muzik
drwx------ 1 firat firat         0 Dec 28  2010 Tüm Resimlerim
-rw------- 1 firat firat 729067520 Jan 11 13:52 ubuntu-12.04.1-desktop-i386.iso
-rw------- 1 firat firat 789884928 Jan 12 02:09 ubuntu-12.10-desktop-i386.iso
-rw------- 1 firat firat       119 Jan  9 01:26 UUID
drwx------ 1 firat firat      4096 May 19  2012 Videolar

root@firat-AOA110:/home/firat# fsck /dev/sdb1
fsck from util-linux 2.20.1
fsck: fsck.ntfs: not found
fsck: error 2 while executing fsck.ntfs for /dev/sdb1

heartsmagic

Dosyalarda yazma hakkı var görünüyor? Eğer sorun Windows üzerinde olduysa ve bu disk NTFS biçimli ise (windows'ta da kullanıldığına göre öyledir) en güzel Windows'un araçlarıyla düzeltilebilir. chkdsk falan deneyebilirsin örneğin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Assasinko35

Ben onu denedim ancak sonuç alamadım bir daha deneyim madem...