[Çözüldü] Evince

Başlatan hadon, 22 Ocak 2013 - 12:20:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hadon

Merhaba.

Cbr ve cbz uzantılı çok sayıda çizgi romanım var. Bunları, dizüstü bilgisayarımdaki "Belge Görüntüleyici" (Evince) ile rahatça okuyabiliyorum. Ancak Debian'ın "Belge Görüntüleyici" uygulaması da  Evince olduğu halde, nedense hiçbirini açmıyor. Paket yöneticisinde bulabildiğim ilgili bütün kütüphaneleri yükledm ama durum değişmedi. Lubuntu'daki Evince çok yeni bir sürüm, Debian'daki ise eski. Sanıyorum fark bundan kaynaklanıyor.

Bu durumda ya Debian'daki sürümü, cbr ve cbz açabilir hale getirmem, ya da sürümünü Lubuntu'daki gibi yükseltmem lazım. Hangisini daha kolay yapabilirim?

Saygılarımla.
:)  :)  :)

heartsmagic

Evince, uzunca bir süredir veriyormuş bu desteği, 2006'dan daha önce sanırım. Kullandığın sürüm o kadar eski değildir herhalde. Şu paket kurulu mu?
shared-mime-info

Ayrıca:
evince falanca.cbr
dediğinde çıktı ne oluyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hadon

Paket yöneticisinde shared-mime-info kurulu görünüyor.

Bahsettiğiniz komutla bir çizgi roman açmaya çalıştığımda, bir evince penceresi açtı. Uçbirim penceresinde herhengi bir çıktı yoktu ama Evince penceresinde kırmızı zemin üzerinde şu uyarıyı verdi:

Belge açılamadı

Dosya türü RAR archive (application/x-rar) desteklenmiyor

cagriemer

unrar-free kurulu ise onun kaldirilip unrar'in kurulmasi onerilmis.

hadon

Alıntı yapılan: cagriemer - 22 Ocak 2013 - 13:20:26
unrar-free kurulu ise onun kaldirilip unrar'in kurulmasi onerilmis.
Evet, sorun bu imiş... Unrar-free 'yi kaldırıp Unrar kurunca, hem cbz, hem cbr uzantılı dosyaları açmaya başladı.

Çok teşekkür ederim cagriemer ve heartsmagic. Sizin gibi değerli dostlar sayesinde dağıtım değiştirmekten korkmuyorum.