Öntanımlı dosya izinleri

Başlatan sametatabasch, 20 Ocak 2013 - 01:43:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sametatabasch

Merhabalar benim bir sorunum var.  oluşturduğum yeni bir kullanıcı  ile ftp bağlantısı kurduğum zaman sunucudaki  tüm  dosyaları  görebiliyordum  bu  durumu  düzeltmek  için kök dizinin (/) dosya izinlerine değiştirdim ve 755 yaptım  bunu 
sudo  chmod 0755 -Rf /
komutu  ile yaptım  bunu yaptıktan sonra neredeyse bütün servisler çalışmaz hale geldi. ssh bağlantısı yapamıyordum webmin üzerinden ect/ssh içindeki  tüm dosyaların izinlerini düzenledim şimdi  ssh bağlantısı yapabiliyorum fakat ssh üzerinden bir işlem yapamıyorum  örneğin
sudo service apache2 status
komutunu  verdiğimde
sudo: must be setuid root
çıktısını alıyorum. sunucudaki  tüm  dosyaların dosya izinlerini  öntanımlı  hale nasıl  getirebilirim? bu  arada apache sunucusu  çalışıyor ama veri tabanı çalışmıyor. şimdiden teşekkürler.

if

Her bir dizinin ve dosyanın izinler ve sahiplikleri aynı değil. Nerden bulacaksınız her biri için izinleri? Yeniden kurulum yapın bence.

Alıntı Yaptüm  dosyaları  görebiliyordum  bu  durumu  düzeltmek  için
bunun çözümü tüm sistem iznini 755 yapmak değilki. Hangi ftp sunucusunu kurduğunuza ve nasıl yapılandırdığınıza bağlı olarak değişir.

sametatabasch

yeni yeni kurcalayarak öğreniyorum ve sonucu  kötü  oldu neyseki ücretsiz sunuzu kullanıyorum :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ocak 2013 - 00:28:02

webmin ile ProFTPD Server da kullanıcıların sadece kendi  dizinlerini  görmesini  nasıl  sağlarız ?

heartsmagic

@sametatabasch, kök bölüm dizinleri ile o şekilde oynama, sonuçları ciddi oluyor gördüğün üzere.

Proftpd ile ne gibi ayarlar yaptın? Konu bu yönde devam etsin madem.
Dizin yapın nasıl, DefaultRoot ayarı nereyi işaret ediyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.