[Çözüldü] Ubuntu'da Kurduğum Programların Listesini Nasıl Öğrenebilirim?

Başlatan syagdiran, 15 Ocak 2013 - 20:06:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

syagdiran

Merhaba. Şu an kullandığım Ubuntu 12.10 sürümünün 64 bit olanını kuracağım. Kurulu programlarımı toparlamak istiyorum. Bu konuda yardım bekliyorum. Ayrıca bir sorum daha olacak. Home dizinini başka bir bölüme ayırdığım için tüm ayarlarım burada kalacak. 64 bit ile bu ayarlar çakışmaz değil mi? TEŞEKKÜRLER.........

decent

Tüm listeyi şöyle alabilirsin:

dpkg --get-selections > ~/tum_liste.log

gedit ~/tum_liste.log

Home dizini 32 bit veya 64 bit için sorun oluşturmaz.
Yeni sisteme bağlayıp kullanmaya devam edebilirsin.

burk

syagdiran

@decent
Anladığım kadarıyla bu kodlar, bilgisayardaki kurulu tüm yazılımları listeliyor. Sadece benim kurduklarımı listeleyecek başka bir yöntem var mıdır acaba?

heartsmagic

O yöntem için biraz uğraşmak gerekiyordu ve ne kadar sağlıklıydı tam hatırlayamıyorum. Bir şekilde liste elde etsek dahi, bu listenin içinde sadece senin kurduğun uygulamaların kendisi değil onların bağımlılıkları da olacak. Kısacası illa ki ayıklama yapacaksın. Bu şekilde uğraşmak yerine kendin oturup her zaman kullandığın uygulamaların bir listesini çıkartabilirsin. Zaten yeni sistem kurduğunda ne zaman ihtiyacın olursa o zaman kurarsın uygulamayı, ihtiyaç hissetmediğin şeyi zaten kullanmıyorsun demektir.

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

bigbang

Yazılım merkezinde zaten kurulu olan uygulamalar görünmüyor muydu?
İlkokul öğretmenim sen'i cümle içinde kullanmamı istediğinden beri susuyorum, lehçesiz bir dilde.
Bilinmeyen kelimeler listemin en başındasın, taa o günden bugüne...

[Özgür Gümüşsoy // Aşkın Oyun Hamurunda Kullanılmayacaklar Listesi]

decent

Çözüm için farklı bir yol..

Şu andaki paket listesini bir dosyaya kaydediyoruz ve Başlangıç dizininde oluşan liste.txt dosyasını saklıyoruz.

dpkg --get-selections > liste.txt

Yeni kurulumu bitirdikten sonra sakladığımız dosyayı yine Başlangıç dizinine atıyoruz.
Aşağıdaki komut, sakladığımız listede olan fakat yeni kurulumumuzda  henüz yüklenmemiş paketleri yükleyecektir.
sudo dpkg --set-selections < liste.txt && sudo apt-get -u dselect-upgrade

Not:
Yüklediğimiz yerel paketler (*.deb vs.) ve resmi depo dışından yani PPA veya farklı kaynaklardan yüklediğimiz yazılımlar yukarıdaki yöntemin dışındadır.
Dışarıdan veya yerelden yüklenen paketler ilk listeye eklense bile, takdir edersiniz ki yeni kurulumda PPA kaynaklarını tekrar ekleyip, yerel paketleri tekrar yüklememiz gerekiyor.

askubuntu

syagdiran

İlginiz için teşekkür ederim. İhtiyaç oldukça yüklemek en iyisi olacak sanırım.