[Çözüldü] durduk yere low grafic mode hatası

Başlatan belfagor, 09 Ocak 2013 - 22:16:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

belfagor

arkadaslar merhaba bugün aksam saatlerine kadar ubuntum sorunsuz calısmaktaydı. daha önce ati ekran kartının driverini yüklemeye calıstıgımda system is running in low grafic mode hatası alıyordum ve ubuntuyu acamıyordum bu sorun sanırım olagan bir durum baska baslıklarda da karsılastım ancak bilgisayara herhangi bir driver veya baska bir şey yüklememe rağmen bilgisayarı reboot ettikten sonra system is running in low grafic mode uyarısı ile karsılasıyorum ve buradan her hangi bir opsiyonu secip devam edemiyorum bu konuda ne yapmalıyım?

burk

belfagor

suan sistem acılmıyor hatta run in low grafics yazısını dahi göremiyorum ubuntu çöktü gibi bişi en azından desktop kısmı sadece terminali acabiliyorum suan. ayrıca sanıyorum güncelleştirmeden sonra bu hale geldi bilgisayarım dün güncelleştirme cıkmıstı sonradan hatırladım

heartsmagic

Bir şekilde bize çıktı aktarman lazım. Şunlar iş görür şimdilik:

lspci | grep VGA
glxinfo | grep render

Eğer ikinci komut için mesa-utils paketi lazım derse önce kurarsın:
sudo apt-get install mesa-utils
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

belfagor

lspci | grep vga cıktısı
vga compatible error ıntel corp. core processor integrated graphics controller
vga compatible error advanced micro devices [AMD] nee ati madison [radeon hd 5000m series]gl

glxinfo yazdıgımdaysa mesa-utils yuklemeyi önerdi ancak yüklemek için komutu yazdımda fglrx-amdccle following packages unmet dependencies hatası veriyor ve yüklemiyor

burk

Anlaşılan hybrid bir sistem var, öncelikle şunu deneyin;
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=31554.0 adresindeki nomodeset seçeneğini oradaki 1.2. başlığına göre uygulayın.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

belfagor

senden bir önceki arkadasın yazdıgı yöntemle çözebildim