[Çözüldü] ubuntuda internet sınırlaması yapılabilirmi...?

Başlatan cueno, 03 Ocak 2013 - 12:03:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cueno

merhaba

çok zor bir çıkmaza girdim lütfen yardım edebilirmisiniz....

ubuntu kullanıyorum fakat yeni yeni tam anlamıyla bilmiyorum..şimdi çalıştığım şirket ubuntuyu server olarak kurmamı ve kullanıcıları net bazında sınırlamak istiyor.
kimin nereye girdigini görmek veya istedigi kullanıcını internetini kesip istediği kullanıcının internetine sınırlama koyabilmek istiyor..
bu ubuntuda mümkünmü böyle bişe yapılabilirmi ? bi çözüm yolu gösterirseniz çok mutlu olurum.. :(

şimdiden teşekkürler..

ct

cagriemer

Squid, SquidGuard ve SARG anahtar kelimelerini arastirmanizi oneririm. Butun trafigi Ubuntu uzerindeki Squid'den gecirip SARG ile hangi kullanici nereye erismis izlemek mumkun. SquidGuard ile de kimin nereye erisebilecegini ayarlayabilirsiniz. Kullanici bazinda baglanti kesme Squid erisim sifresini degistirerek yapilabilir eger merkezi bir kimlik dogrulama kullanmayip ayri sifreler verecekseniz. Kullanici bazinda kota islemleri nasil yapilir bilmiyorum fakat mutlaka bir yontemi vardir.

alierkanimrek

Bu iş için özel geliştirilmiş dağıtımlar var; ClearOS, Endian Firewall gibi... "Linux Proxy Server Distro" olarak arayın.

cueno

ya size çokk teşekkür ederim .allah binkere razı olsun..:D iyiki burdasınız..eywallah

burk

mrtrca

Sevgili cueno,
eğer yaptıysan sorun yok. yapamadıysan veya nasıl yapacağını bulamadıysan chilliSpot veya coovachilli paketleri ve buna ek olarak MySQL,freeradius kullanarak sanırım sorunu çözebilirsin.

saygılar,

cueno

hala yapamadım fakat ilerleyen dönemlerde yine ufak sıkıntılar yaşayacak gibi gorunuyorum ..en ufak bır bılgıye bıle ıhtıyacım olabılır ..çok saolun

burk

@cueno neden yapamadınız? Hangi yöntemi denediniz?

cueno

@burk ya kardesım bana elli kadar pc ye sınırlama yapabilecegim fakat.
görsel agırlıklı sunucu lazım ..ubuntu kurdum sadece sıyah ekranda komut istemiyle calısıyor..gnome kurdum ustune calısmadı..
sımdı bı arkadasın tavsıyesıyle   sme server    clearOS    ındırıyorum.nasıl olur bılemem ama ılk defa sunucu kuracagım ıcın cok sıkıntıya gırdım bır haftadır hala elle tutulur bişey yapamadım yani sinirlerim yıprandı yaa...fedora kurdum oda olmadı.? şuan neyapacagımı bilmiyorum açıkçası :(

mrtrca

sanırım senin işini pfSense , ipfire veya ipcop görecektir. bir incele istersen.

burk

@cueno farklı bir masaüstü yöneticisi veya Gnome kurulumu üzerine eğilebilirdik.

cueno

@burk sana sahsı ulasabılırmıyım bana bı anlık ıletı gonderebılecegım bir şey verebılırmısın ? bir kaç birşey sormam gerekiyo..

burk

@cueno sorun çözme yeri olarak forum üzerinden haberleşirsek gelecekte bu benzer sorunlar yaşayacak insanlar gelip bu sayfalara bakarak sorunlarını kolayca çözebilirler, o yüzden yaşadığınız sorun varsa buraya geçin lütfen.

if

Çözüldü olarak işaretlenmiş ama çözüm nedir açıklanmamış. Çözülmemiş konuyu çözüldü olarak işaretlemeyin, işaretliyorsanız da nasıl çözüldüğünü geçin.

cueno

soru ubuntuda internet sınırlaması yapılabılırmı...?

cevap : evet yapılır..squid,sarg ve squidguard sarg cleOs vs...bir sürü çözüm önerisi sunuldu işte kardeşim ..squid.sarg benim işimi görüyor...yani sınırlama yapılabiliyor..

burk

Alıntı yapılan: cueno - 08 Ocak 2013 - 12:05:16
hala yapamadım fakat ilerleyen dönemlerde yine ufak sıkıntılar yaşayacak gibi gorunuyorum ..en ufak bır bılgıye bıle ıhtıyacım olabılır ..çok saolun
@if bu iletiniz üzerine cevap yazmıştı, daha uygun bir dille cevap verebilseydiniz yerinde olurdu zira buradaki insanlar sadece size yardım etmek için uğraşıyorlar.
Alıntı yapılan: cueno - 14 Ocak 2013 - 10:44:43
soru ubuntuda internet sınırlaması yapılabılırmı...?

cevap : evet yapılır..squid,sarg ve squidguard sarg cleOs vs...bir sürü çözüm önerisi sunuldu işte kardeşim ..squid.sarg benim işimi görüyor...yani sınırlama yapılabiliyor..

Sorun madem çözülmüş, size zahmet olacak ama başlığı etiketleyin tekrar.