[Çözüldü] yeni çekirdeği kuramıyorum

Başlatan meraker, 13 Ocak 2013 - 21:19:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

meraker

çözüldü
kubuntu 12.10 (32bit) çekirdek yükseltmesini bir türlü gerçekleştiremedim. paket dosyalarını indiriyorum, üzerine çift tıklıyorum ,ubuntu yazılım merkezi kuruyor ama bilgisayarı yeniden başlatıp yeni jenerik ile giremiyorum hiçbir tuş ve mausu çalıştırmıyor,qapt paket kurucusu ise ilk paket için yapıldı diyor ikincisi için ingilizce bağımlılıklar sağlanamıyor gibi * bir şey söyleyince üçüncü paketi denemiyorum.konsola geçiyorum ,daha ilk dosya için (dpkg-i) verdiğim komutta  komut bulunamadı(commond not found)diyor bilmediğm çok(ama çok,çok)şey olduğundan yapmadığım nelervar yada ben bu çekirdekleri nasıl kurabilirim . indirdiğim çekirdek dosyaları belgeler bölümünde ,oradan arşive nasıl gönderilir ki kurulsun, inşallah soruyu doğru yerde soruyorumdur.

KemalALKIN

Yer yanlış ancak sorunuza sürekli güncelleyen biri olarak cevap vereyim. Bu adresteki: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=33128.0 konudan yararlanarak hem güncel sürümleri öğrenin ve indirin hemde kurulum anlatımına oradan ulaşın. Size bir ipucu daha vereyim ek olarak image extra kalıbı var anlatımda olmayan onuda sizin x64 veya x86 mimarinize göre indirip kurun yani anlatımdaki gibi sıralama ile kurduktan sonra extra yazanı son olarak kurun ve update-grub komutunu yürütün (terminal/uçbirim üzerinden). Size tavsiyem yeni formatı attıktan sonra bir kaç kez güncellemeleri denetleyip kurduktan ve yeniden başlattıktan sonra (birkaç kez derken kurduktan sonrada güncelleme çıkabiliyor) çekirdekleri kurun. Hiç bir sorun yaşamadım ben bu şekilde. Bi keresinde aceleye getirip güncellemeleri almadan yaptığımda sanırım değişik bir sorun olmuştu ve bir ara o fare çalışmama vb olmuştu yani dikkatli olun ve mutlaka indirdiğiniz çekirdek paketlerini yani .deb olanları linuxun kurulu olduğu diske alıp kurun yani 2. bölüm veya harici disk üzerinden kurmayın.

Dediğimi yapın pişman olmayacaksınız...
www.tckemal.ist

meraker

yaşınız belkibenden küçüktür ama kemal abi indireceğim paket dosyasını kökdizin diye bir yer var orayamı kuracağım ? oraya kurduktan sonramı atacağım nasıl olacak indirirken sorulan sorular var yada seçenekler örneğin ne ile açayım veya diske kaydet gibi nerdeyse her adımda en az iki seçenek çıkıyor  herbirinde benim açımdan ,açıp foruma sorma derecelerim var nasıl ?vaktiniz varmı çok vakit alacaksa başka bir zaman deneyeyim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Ocak 2013 - 00:30:23

sanırım soruyu yanlış soruyorum kurma işlemi nasıl yapılır hazır kurucularlamı  yani ubuntu yazılım merkezi,qapt paket kurucu ,siynaptic vs ile mi ;onlarla başaramadım. başka ne tür işlemler dosya kurar.

heartsmagic

@meraker, önce bir şey sormak istiyorum yeni çekirdeğe neden ihtiyacın var? Özel bir sebebin yoksa sistemin getirdiği ve depolarında olan çekirdek haricinde çekirdek kurmana gerek yok.

Sen nereden hangi dosyaları indirdin şimdi? Sistemin kaç bit, 32 mi 64 mü?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

meraker

yeni çekirdek kurmak istememin nedeni bilgisayarımın biraz daha hızlanacak olması,işletim sistemim 32 bit kubuntu 12.10 makine ise pd,li 2gb ram 160gb hdd hazır siz sormuşken bende sorularımı sıralayayım indirilen * bir şey dosya mı dır,değil ise nasıl dosya yapılır ,dosya ise  nasıl ve nerede kurulur ,biliyorum çok genel gibi duruyor örnek olarak indirdiğim çekirdek paketleri dosyamıdır yoksa dosyalaştırma işlemi mi gerekir öyle bir işlem nasıl yapılır  kendisi bir dosya ise indirilenler,den nasıl kurulmaya götürülür ve kurulur hangi yollardan gidilir bu  soruların cevaplarını ne yazıkki bilmiyorum sizden öğrenirsem çok,çok teşekkür ederim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Ocak 2013 - 02:48:50

forumda son kararlı çekirdek indirme sayfasında 3,7,2nin paketlerini indirdim ,yani headers-generic,headers alldeb, image-generic,ve image-extra generic paketlerini, paket isim sonlarında i386 yazanları 32bit olduklarını zannettiğim için.ayrıca paket ismi,yada dosya ismi  denilirken bütün o, harfler,rakamlar,altçizgi ve noktalar mı kastediliyor... teşeürler.

heartsmagic

İşin başında olduğun için bazı şeyleri bilmiyor olman normal ancak senin kafan biraz fazla karışmış gibi :)

Yeni bir kullanıcı olarak uygulama kurulumudur vs. için sürekli depoları kullan. Bir şey kuracaksan önce oraya yönel. Sorduğun soru için net bir şey söylemek güç zira bu indirdiğin şeye göre değişir. Neyi nereden indirdin meselâ? Çok geniş bir dünyadan bahsediyoruz burada. Fakat, .deb diye indirilen şeyler kurulum paketleridir. Eğer bağımlılıkları yoksa tıklar kurarsın. Eğer bağımlılığı varsa onu da indirmen gerekir. Fakat, dediğim gibi kurulumlar için depoları kullandığın sürece böyle bir derdin olmaz.

Çekirdeğin sistemini hızlandıracağını ne için düşünüyorsun? Eğer genel bir düşüncen varsa dediğim gibi inan hiç gerek yok yeni çekirdeği kurmana. Zira kurduktan sonra göreceksin hiçbir şey fark etmeyeceksin. Eğer önerimi "Tamam yine de denemek istiyorum" şeklinde geri çevireceksen indirdiğin paketler neredeyse oraya uçbirimden cd komutu ile gidip kurulum komutunu verebilirsin. Meselâ indirdiğin paketler masaüstünde mi? Eğer sistemi Türkçe kullanıyorsan:

cd ~/Masaüstü
sudo dpkg -i *.deb

Çıktıları buraya aktarırsan yorum yapabiliriz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

meraker

[sudo] password for serhan:
dpkg: error processing *.deb (--install):
pakete erişilemedi: Böyle bir dosya ya da dizin yok
İşlem sırasında hatalar bulundu:
paketler ev dizininden indirilenlerde

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Ocak 2013 - 07:20:19

yaşasın çocuklar gibi sevinçliyim kemal alkın beyin söylediği gibi extra-jeneriğide yükleyince çekirdek son sürüme yükseldi ve bence hızlandı yada bana öyle geliyor linuxgillere biraz daha bağlandım herkese çok,çok,çok teşekkürler,çözüldü

if

@meraker, çözüldü etiketi için -> cozuldukonusu

burk