12.04.1 lts server kurulumu

Başlatan cueno, 08 Ocak 2013 - 16:29:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cueno

arkadaslar 12.04.1 lts server olarak sürümünü indirdim kuruyorum fakat siyah yazılım ekranından masa üstüne geçiş yapamıyorum...
kurulumda flan hiç bir hata vermiyor .
login pasword de dogru .siyah ekranda ubuntuya hosgeldınız yazısını gösterıyor fakat masaüstüne baglanmıyor..yazılımda kalıyor..nerde hata yaptıgımı bulamadım..biri bana ayrıntılı olarak yardımcı olabılırse çok sevinirim..teşekkürler.

heartsmagic

"Server" yani sunucu olarak kurdum diyor ancak masaüstüne geçemiyor diyorsun. Sunucu sürümleri masaüstü barındırmıyorlar @cueno.
Eğer amacın Ubuntu'yu normal bir şekilde kullanmaksa masaüstü sürümünü kur. Eğer sunucu kurup kullanacağım diyorsan iş değişir.

1. Bunu ciddi bir hizmet için düşünüyorsan kendine biraz zaman tanıyıp ardından sunucu sürümüne geçip yönetimini öğrenmeye çalış. Önce normal şekilde Ubuntu kur, ardından öğren, sonra ne yapacaksan yapmaya çalış.
2. Eğer deneme yapmak için evde kurulum isitiyorsan yine bilgi edinmeye çalış. Sunucu sürümleri masaüstü sürümlerinden farklıdır. Birçok paket, uygulama, masaüstü beraberinde gelmez. Sunucu yönetiminde bunlara gerek de yoktur, uçbirimden yapabilirsin her şeyi ki bu aslında önerilen şeydir. Birden çok sebebi vardır: Güvenlik, gereksiz yere kaynak tüketilmemesi vs.

İlla sunucu sürümü kuracağım fakat masaüstü de olsun diyorsan hafif bir masaüstü kurabilirsin. LXDE olur, hatta Fluxbox bile olur. Yok ben illa Unity, Gnome Shell falan istiyorum diyorsan sunucu sürümü ile uğraşma o zaman. Kur normal Ubuntu'yu ne deneyeceksen onun üzerinde dene. O da en nihayetinde sunucu hizmeti verebilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cueno

çok güzel bir açıklama yapmışsınız bende zaten masaüstü kurulu ubuntunun...sunucu olarak kurup kullanmam gerekıyor...ilk defa sunucu işine girecegim için arkadaşlar direk yazılımsal olarak başlayamam bana görsel birşeyler vermesi gerekiyor.fakat ben bunu kuyrdugumda direk siyah ekranda işlem bekliyor.görsel hiçbirşey göstermiyor okadar yazılımsal bilgim yok.kullanamam yani..
normalinin böyle oldugunu sanmıyorum ben normal bi işletim sistemi bekliyordum acıkcası..yani masaüstü gibi olan.baslat menüsü.bilgisayarım belgelerim gıbı kolay erısebılecegım sekmeler..anlatabılıyormuyum...

not: diğer şifre konusunu çözdüm ..ben normalde  bı ellı bılgısayara sınırlama vermek ıstıyorum normal ubuntuda bunu yapabılırmıyım...?

alierkanimrek

"...ben normal bi işletim sistemi bekliyordum acıkcası..yani masaüstü gibi olan.baslat menüsü.bilgisayarım belgelerim gıbı kolay erısebılecegım sekmeler..anlatabılıyormuyum..."

Ben anladım çünkü ben de 7-8 yıl önce normal işletim sistemi diye tek bildiğim sistem olan Windows'u tarif ediyordum. Ama bir proxy sunucuya ihtiyacım olduğunda ve Windows Server'in bunu çok pahalıya ve berbat bir şekilde yaptığını tecrübe edip aynı işin bir Linux sunucu ile bedavaya daha iyi yapıldığını anlayınca NORMAL kavramımı değiştirmek ve YAPAMAM kelimesini unutmak zorunda kaldım.

Öğrenmeye niyetiniz varsa Debian, Ubuntu Server, CentOS gibi tecrübe isteyen dağıtımlar yerine;

Web/File server için http://www.smeserver.net/ veya Proxy/Firewall için CleorOS iyi bir başlangıç olabilir.

cueno

şimdi bi sanıye  ben sme server kurucam onu onerıyorsunuz.proxy friwall için cleorOS onu anlamadım serverede bu programlarımı kurcam ..yoksa proxy//firewall dediginiz benım bahsettıgım sınırlama olayı onun ıcın cleorOS ısletım sıstemını kurmam mı gerekıyo..?

ben şahsım için değil tabiki öğrenmeyi çok istiyorum ama  şirket için gerekli bu uygulama benim işimi görsün yeter.

bana gnome kullan demıstınız su kodları kullanarak kurmaya calıstım ama hıc bır değişim olmadı yani

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get dist-upgrade
sudo apt-get install gnome-shell
bilgisayarı yeniden başlat ve GNOME..

heartsmagic

@cueno, şirket için yapacaksan ve bunu kısa bir süre içinde yapacaksan yani hiç vakit yoksa mümkün mertebe yanına bu işleri bilen bir çalışma arkadaşı bul, aksi takdirde sürekli bilgi/öneri bombardımanı içinde bulursun kendini.

Normal, yani arayüze sahip bir işletim sistemi diyorsan elbette Ubuntu bunu sağlıyor. Fakat senin sunucu olarak düşündüğün şeylerin çoğu için ön tanımlı arayüz yok, kaldı ki senin kurduğun sürüm zaten masaüstü sürümü değil. Fakat söylediğim gibi istediğin şeylerin hepsini arayüz üzerinden yapacağım diye bir beklentiye girme, olmayabilir. Bunun yanında arayüz sağlayan farklı uygulamalar da olabilir elbette. Paneller örneğin, eski ismiyle Ebox yeni ismiyle Zentyal gibi araçların örneğin.

İşin ucu dediğim gibi zamana bakıyor. Bu sayılanların hepsini öğrenebilirsin ancak kısa sürede olacak işler değil bunlar.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.