Diskleri tek bir simge altında toplamak

Başlatan ubunman, 09 Kasım 2012 - 23:16:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ubunman

Merhaba,

Sisteme takılan usb disk(ler)in simgelerini ayrı ayrı değil de tek bir simge altında gösterilmesini sağlayabiliyor muyuz? si şeklinde Ubuntu unity bar'da. Sistemdeki diskler için tek bir simge çıksın ve bu simgenin altında diğer diskler ya da disk partisyonları toplansın.

if

İstenilen bir yerde yeni bir dizin oluşturulur. Harici bellekler için bu dizin altında sembolik bağ oluşturulur. Bu dizin Unity panele eklenir.

mkdir /home/$USER/deneme
sudo ln -s /media/usb1 /home/$USER/deneme/
sudo ln -s /media/usb2 /home/$USER/deneme/
gibi.

ubunman

Alıntı yapılan: if - 10 Kasım 2012 - 14:13:44
İstenilen bir yerde yeni bir dizin oluşturulur. Harici bellekler için bu dizin altında sembolik bağ oluşturulur. Bu dizin Unity panele eklenir.

mkdir /home/$USER/deneme
sudo ln -s /media/usb1 /home/$USER/deneme/
sudo ln -s /media/usb2 /home/$USER/deneme/
gibi.

Merhaba,

Benim yapmak istediğim tam olarak bu değil. Elimde iki tane usb disk var ve toplamda 8 partisyona ayrılmış durumda. Bu diskleri pc'ye taktığımda unity bar'da 8 tane disk simgesi ekleniyor ki bu da unity bar'ın uzunluğunu oldukça artırıyor.
Burada link oluşturmanın iki mahzuru çıkıyor ortaya;
Birincisi usb diskler dinamik, takıldığı zaman otomatik mount oluyor ve sisteme takıldığı anda başka usb bellek v.s varsa ona göre sıradan disk alias'larını alarak mount oluyor. Yani her zaman aynı disk alias'ları ile mount olmuyor.
İkinci olarak link bile yapsam mount olunan her bir diski ya da disk bölümünün disk simgeleri otomatik olarak unity'ye ekleniyor ki benim istemediğim şey de tam olarak buydu.

Kısacası sisteme mount olunan tüm diskleri/disk bölümlerini unity bar'da tek bir disk simgesi ile görüp bu disk simgesine tıkladığımda mount olunan disk/disk bölümlerine erişeyim istiyorum.

Çok mu şey istiyorum :)

Teşekkürler.

agritux

Unity eklentileri varsa onlara bakılabilir. Gnome 3 de öyle bir şey var sanırım ama unity i bilmiyorum. Kendisi ile yıldızımız hiç barışmadı.

if

@ubunman, istediğiniz şeyin adı "quicklist" oluyor ve bildiğim öyle bir "quicklist" yok. Siz yapabilirsiniz benim anlattığım gibi. Parmak belleklerin UUID'sini kullanırsınız. O dizini eklemek için: http://askubuntu.com/questions/13758/how-can-i-edit-create-new-launcher-items-in-unity-by-hand

Bununla beraber "partitisyon" yerine bölüm, "mount" yerine başlamak kullanınız lütfen.

Aslında hiç böyle sembolik bağla uğraşmaya gerek yok. Tek bir dizin altında görünmesini istediğiniz harici bellekler bağlı iken Unity üzerindeki simgelerine sağ tıklayıp başlatıcıdan ayır diyerek bu harici belleklerin UUID'lerini kara listeye alırsınız. Sonra yukarıdaki bağlantıyı kullanarak dire /dev/media dizini için bir hızlı liste oluşturursunuz.

heartsmagic

Kolay bir çözümünün olmasını ben de isterdim aslında, hızlıca baktım da sanırım şu an yok gibi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

guopx

Sevdiklerine sevdiğini söyle çok geç olmadan.